alta mai noua. Pipa care se aprind ede dedesubt, are o bucatica de plasa metalica jos ca sa nu cada cenusa, este gaurita de sus pana jos iar stemul intra in vatra mai sus ca sa mai tragi si ceva fum
27.06.2007
2.8KB
oferte de craciun, humi tip carte, capacitate circa 40 50 trabucuri, in omagiu higro si termometru digital, pret 35 euro...
26.11.2007
18.7KB
Vand PIPA Butz Choquin Rallye cu capac (9 mm). Pipa este folosita dar se prezinta si fumeaza foarte bine.
Pret; 150 lei
Contact:
Alin Negrescu
tel 0766324374
29.08.2016
31.3KB
VA salut, revin cu alte cateva din pipele facute in ultima vreme:
01.11.2012
26.5KB
in primul rand intentzionez sa va urez sarbatori fericite alaturi de cei dragi si multa , multa bucurie....azi am primit cadou o pipa, se tine foarte bine in mana si pare sa fie si foarte ok in ceea ce priveste mecanica unei pipe (din putinele mele cunostinte ) pipa are gaura de fum exact pe centru (ca o palnie) si arde perfect tutunul pana la ultinul fir(AM FUMAT-O) acu e la odihna .... o sa va atasez aici o poza si va rog , cateva pareri din ce se poate observa din poza (poza e facuta in spiritul sarbatorilor de iarna sper sa va placa)... va multumesc si va salut ......aaa, am uitat un detaliu : pe pipa e shtantzat hand made S & T 589
22.12.2007
29.7KB
prietenul nostru gomez_rider se apuca de treaba
15.02.2012
26KB
Salut Misu si bun venit pe forum
In primul rand te felicit pentru noua ta achizitie si iti doresc sa ai cu ea cat mai multe pipate placute...In al doilea rand, pipa se prezinta extraordinar de bine...spui tu la un moment dat ca la inceput nici nu intra peria prin mustiuc ca sa o poti curata...este normal sa se intample asa cu o pipa care nu a mai fost fumata de ani buni de zile si chiar ar trebuie sa te bucuri ca nimeni nu a pipat din ea de cativa ani...gudronul si nicotina acumulate de-a lungul timpului (in cazul in care fostul proprietar care banuiesc ca era ceva mai in varsta nu o curata asa cum trebuie probabil si datorita varstei si probabil si datorita comoditatii) se strang in canalul mustiucului si se pietrifica daca pot sa zic asa....din aceasta cauza ai intampinat probleme la inceput cand ai vrut sa cureti mustiucul...
Din ce vad eu in pozele tale, culoarea mustiucului este foarte buna, nu este nici verde, nici galbena...si-a pastrat totusi negrul sau initial ceea ce inseamna ca este din lucita (un lucru bun de altfel) si nu va necesita cine stie ce operatii complicate pentru restaurare...
Sfatul meu (in calitate de proprietar al mai multor pipe estate achizitionate de-a lungul timpului) este ca pur si simplu sa pui mustiucul sub un jet de apa calduta, sa iei un burete mai fin si sa incepi sa freci cu detergent (atentie nu cu CIF, CIF-ul il matuieste) eu iti recomand Axion care este formidabil....poti sa speli practic mustiucul cu apa calduta si cu detergent si pe exterior si mai ales si prin interior...cu o mana tii mustiucul sub jetul de apa calduta iar cu cealalta iei o perie din acelea albastre mai dure de la Vauen si incepi si speli si prin interior de cateva zeci de ori pana iese peria curata....dupa ce ai executat operatiunea asta...te stergi pe maini cu prosopul, stergi cu o carpa curata si uscata mustiucul...il lasi cateva zeci de minute sa se ususce bine si la interior (in cazul in care nu ai rabdare mai sacrifici cateva perii si incepi si il cureti cu periile pana se usuca la interior)....pentru partea de Lip, cand esti cu mustiucul sub jetul de apa poti folosi o periuta de dinti pe care nu o mai folosesti...simplu si eficient....pana aici e prima operatiune...
A doua operatiune este cea de polishare si lustruire...
Personal folosesc un autoluciu pentru masini...este o pasta abraziva foarte fina pe care o gasesti in orice magazin cu articole pentru masini...iei o carpa de bumbac si pe mustiucul proaspat spalat insa perfect uscat, incepi sa pui in cantitati foarte mici acel polish....urmand sa freci incet si delicat suprafata mustiucului cu acea carpa de bumbac curata...operatiunea trebuie executata de cateva zeci de ori, cu intreruperi in care sa studiezi problema si sa vezi pe unde mai trebuie lustruit....iti garantez ca mustiucul va arata ca nou...impecabil...
Revenim la pipa si ne orientam asupra bolului....care mie mi se pare ca arata exceptional....personal eu prefer cam toate pipele din briar fara ceara de carnauba si fara lac...asa ca eu marea majoritate a pipelor din briar le am raschetate pana la briarul natur....
Daca nu vrei sa dai jos lacul e ok...va trebui insa sa cureti interiorul bolului cu un "reamer" asa cum vezi in imaginea de mai jos sau cu niste pile ca in aceiasi imagine si pe care le poti gasi la orice magazin cu articole de lacatuserie...buza vetrei o poti pili foarte delicat cu aceste pile ajungand la bariarul natur si eliminand orice urma de arsura si la fel poti proceda si cu interiorul bolului....dupa ce ai executat si operatiunea aceasta nu iti mai ramane de facut decat sa deschizi o sticla cu ulei de masline extra virgin ...sa pui un pic pe o carpa si sa masezi gentil buza vetrei pana se va colora aproape la fel ca si restul pipei...oricum pe masura ce vei fuma din ea se va innegri la loc....la fel poti proceda si cu partea cealalta a briarului, partea in care intra mustiucul in pipa propriu zisa...cu adnotarea ca aici poti folosi si un pic de smirghel fin (recomandarea mea este un smirghel peste 350 la granulatie)..
In cazul in care vrei sa cureti lacul de pe bol, recomandabil de altfel pentru o fumata mai buna (briarul cu cat este mai natur cu atat fumeaza mai bine), poti folosi un smirghel extra fin, pe intreaga suprafata a bolului, chiar si pe deasupra numelui producatorului, insa aici iti trebuie o dexteritate extraordinara si de abia trebuie sa atingi pipa cu smirghelul, smirghelul trebuie sa treaca pe deasupra lacului ca o adiere de vant....oricum lacul este foarte vechi si din cateva miscari vei ajunge la suprafata naturala...sa nu te preocupe faptul ca vei sterge cu smirghel numele producatorului....asta se poate intampla numai in cazul in care apesi foarte tare....cu cat mai fin apesi cu atat numele va ramane....iar dupa ce ai terminat de smirgheluit intreaga pipa....o stergi cu o carpa uscata de bumbac bine de tot...apoi cu alta carpa aplici cateva straturi de ulei de masline extravirgin....si pipa ta va incepe sa arate din nou ca o pipa noua....numai buna de fumat in ea....
Intrebi tu daca merita sa o reconditionezi pe exterior....eu as zice ca nu, dar asta e numai parerea mea...o poti reconditiona la buza vetrei si la partea in care intra mustiucul si atat...
Recomandari:
-Nu incerca sa fierbi mustiucul
-Nu folosi burete de bucatarie cand freci cu detergent musticul sub jetul de apa calduta
-Incearca sa cauti o pila fina pentru buza vetrei ...daca se poate sa se potriveasca pe diametrul ridurilor...
-La partea din briar unde intra mustiucul (partea briarului care trebuie reconditionata) incerca sa iti folosesti un pic imaginatia si creativitatea, ciobind simetric sau asimetric in mai multe locuri briarul cu o daltita mica sau pur si simplu cu un cutter in asa fel incat ciobiturile deteriorate sa devina o calitate si nu un defect...
-Nu folosi clor sub nici o forma la mustiuc (virusul HIV nu poate supravietui in atmosfera si cu atat mai putin alte tipuri de virus deci este inutila ingrijorarea ta vis-a-vis de dezinfectare...pur si simplu speli mustiucul bine de tot si gata...pe urma numai tu vei fuma din ea)...
Iti doresc succes si sa ne anunti cand ai terminat restaurarea ei
Subsonique
19.09.2008
28KB
Ultima venita in gasca un Dunhill Shell Briar 1959 .Am tot auzit povesti despre cum fumeaza o pipa Dunhill si dupa prima fumata incep sa cred ca e o chestie speciala sa fumezi asemenea pipa
22.01.2008
23.2KB
Data degustarii: 12.05.2011
Producatorul tutunului: Stanislaw
Denumirea produsului (brand) Danish Blend
Tara de provenienta: Cehia
Data achizitiei: 10.05.2011, Debretin HU
Pret: 880 forinti, adica 14 ron*****
Greutate: 35g
Ambalaj: punga****
Aroma la desigilare: ceva dulceag de fructe parca, tipic danez
Umiditate: putin umed***
Tipul mixturii si continut: virginia, burley si cavendish
Taietura: panglici
WAF (roomnote sau Wife Acceptance Factor)- ***
Continut de nicotina- mild-medium
Ardere- acceptabila, cu cateva reaprinderi, aprox. 4 la numar***
Aroma- foarte interesanta: dulceag fara ecces combinat cu un gust condimentat, piperat, desi n-are de la ce sa fie****
Evolutia aromei- constanta, la ultimul sfert cam dispare
Textura si culoarea scrumului- cu bucati de tutun ars, de care nu pot scapa nicicum, in rest scrum gri***
Observatii personale (tutunuri preferate de catre degustator pentru a intelege subiectivitatea review-ului)- seamana cu Amphora: nu e aromat in ecces, are un roomnote mai bun, dar o ardere mai proasta. Mi se pare tare interesant combinatia dulceata cu piper ...hm! Cand l-am fumat fara filtru, aroma condimentata era mai accentuata. Inca un punct forte: isi pastreazaoma aproape pana la sfarsit.
Eu zic ca merita incercat!
Nota generala:**** (cu maxima severitate 3.5)
* nerecomandabil
** slab
*** mediu
**** bun
***** foarte bun
23.05.2011
4.7KB
interior
26.11.2008
30.1KB
Vand Cohiba Siglo VI la cutie Sigilat Timbru CUBA 25 Trabucuri per Cutie - 1200 RON Cutia ... Certificat Original de Autenticitate
Fara Fakeuri fara Trabucuri Uscate
ULTIMUL PRET
08.05.2012
38.7KB
x.
09.01.2010
32.2KB
In aceasta seara am scos de la umezit aceasta torpila:
5 Vegas classic
Wrapper - Sumatra
Binder- Nicaragua
Filler- Nicaraguan si Dominican
Dimensiuni - 6.0" x 54
Nefiind un cunoscator,o sa va rog sa luati aprecierile mele drept pareri personale,pot fi simple inchipuiri mai ales ca desi nu beau am reusit sa dau gata o sticla de vin St. Martin(se poate sa fi devenit bahic intre timp)
De la inceput,constructia buna,un pic neglijenta catre capatul ascutit.
Invelisul de Sumatra m-a facut sa salivez inca de la aprindere.
Arderea uniforma pina la sfarsit.
Intr-ale aromelor inca descopar,dar cred ca are ceva iz de cafea,spre sfarsit am simtit ceva condimentat,iute,se poate sa fie de la vin sau din cauza ca l-am cam forjat .
14.10.2012
16.8KB
I-am facut si garnitura din pluta si se inchide foarte bine. Doar daca tragi cu forta considerabila trage putin aer pe langa. Am testat-o punand palma deasupra bolului ca un dop.
04.03.2012
18.4KB
Draga Claudia, am vazut la profil ca esti din Bucuresti asa ca atunci cand vei dori poti sa participi la intalniriile colegiilor din capitala, uite aici linkul:
* pipa ta este o "jucarie" foarte frumoasa sper sa te bucuri din plin de ea, pot sa-ti spun ca detin doua pipe Chacom de care sunt foarte multumit.
* pipe cu Swarovski exista cei de la Vauen au cateva modele:), despre cristalele Denicool (daca sunt de la Denicotea) sa stii ca eu am refolosit uneori aceste cristale, depinde de cat de uscat este tutunul daca este umed se vor imbiba dupa prima fumata devenind maro inchis aproape negru, daca insa sunt galben - bej eu le refolosesc... cel mai bine cred ca e sa inveti incercand
fum rece
16.03.2011
55.2KB
a
08.01.2009
38.4KB
inca una
08.01.2012
21.9KB
Butz & Choquin, noua, nefumata, lungime 120 mm, adincime vatra 36 mm, diametru 18 mm, inaltime 46 mm, greutate 45 grame...nu are filtru...
01.11.2007
24.3KB
"Conduc un atelier nu o fabrica pipele mele sunt opere de arta rodul indemanarii unui artizan, inima si fantezie" Acesta este motto-ul lui Carlo Scotti creatorul pipelor Castello.Si-a inceput activitatea in 1947 in propriul atelier din Cantu Italia fiind recunoscut ca un pipier desavarsit ce cauta numai calitatea absoluta.
28.10.2007
6.1KB
In Europa pipele Calabash incep sa devina populare in urma razboiului anglo-bur 1899-1902 din Africa de Sud.In 1903 incep sa fie importate in Anglia avand un succes foarte mare in randul elitei engleze.Pipa Calabash incepe sa fie adoptata rapid in Europa ,marturiile vremii spun ca pretul unei pipe s-a triplat in cursul unui an din cauza cererii foarte mari.In 1904 Edmund Jolitschke deschide la Viena un magazin de tabac specializat mai ales pe tutun si tigarete ,ulterior va include si confectionarea de pipe din spuma de mare.Pasul spre Calabash il va face Robert Strambach care in 1922 devine directorul firmei si incepe sa importe gourd sud-african la care adauga ca vatra spuma de mare
10.12.2007
16KB
Si asa arata cutia
11.03.2011
38.2KB
Asa cum am spus mai sus, mai pe seara o sa postez un link catre un mic video cu inceputul procesului de slefuire a pipei. Din pacate se intampla ceva si nu pot sa il urc pe youtube, o sa incerc mai tarziu. Pana una alta o poza cu pipa slefuita, inainte de aplicarea uleiului de masline
18.09.2011
18KB
vind pipa Savinelli, tobacco grain, pipa noua nefumata...
03.11.2007
31.4KB
Salutare. In ultimul timp nu am mai facut nimic deosebit, doar reconditionari de pipe. In schimb am "upgradat" modelul de futac, in sensul ca am prevazut si ac pentru el, si am facut un suport pentru pipa. O sa postez doua poze facute cu telefonul. Saptamana trecuta am pus la uscat o bucata de lemn de mar, sa incerc sa fac o pipa sa vad cum iese.
03.04.2012
31KB
VANDUTA :Pipa ROPP A 298 La Montagnarde.
50 lei (Radu Ignatescu este noul proprietar)
12.01.2008
26.9KB
Poza nu se atasase la prima incercare
22.06.2008
16.1KB
x
19.02.2012
32.3KB
Salut
Pentru ca am fost deosebit de incantat de pipa Meerschaum comandata la Ermec (care intre noi fie vorba e unul dintre primii 3 manufacturieri mondiali de pipe din spuma), m-am hotarat sa studiez mai serios problema si am pregatit o noua incercare pentru domnul Hakan Ermec....
Dupa discutii prin e-mail si pareri si de-o parte si de alta am ajuns la un set format din 7 pipe (un set saptamanal) pe care il puteti vedea in poza de mai jos....pipele sunt masuri mari, "large type"....deci nu pipe de dimensiuni mici.
Manufactura pipelor vine incluzand si o cutie din piele neagra cu interior din matase rosie sau neagra, tipul deluxe, totul la doar 590 USD (convertit in Euro cam 370 Euro)...Pretul e super bun si merita intradevar...Am renuntat deocamdata la achizitionarea unui Dunhill in schimbul acestor 7 Meerschaum...eu zic ca merita.
I-am trimis banii, acum astept sa se apuce de manufactura.....de abia astept sa imi vad colectia de Meerschaum in mana....
28.05.2008
17.7KB
In 1847 Adolph Frankau , un emigrant german, se stabileste la Londra unde deschide un magazin de tabac.Sesizand dezvoltarea industriei tutunului firma "Adolph Frankau & Co" incepe sa exporte in tarile Imperiului Britanic Canada, Australia, Noua Zeelanda si in Extremul Orient.Afacerea a prosperat rapid si in 1852 Adolph isi ca ajutor un tanar de 14 ani Louis Blumfeld care dupa moartea fondatorului in 1856 preia fraiele afacerii.Scurt timp dupa aceea firma incepe sa produca si pipe sub diferite denumiri Frankau's , Fairways , Glokar , Major Daff.Insa cea mai cunoscuta linie de pipe va fi BBB ( Best British Briar ).Va fi prima pipa cu marca inregistrata odata cu aparitia in Anglia a Legii Marcilor in 1876.In 1898 Blumfeld va deschide prima fabrica de pipe in Homerton pe High Street nr 121 .In aceasta fabrica exista un departament special pentru manufacturarea calabash-ului.Dupa primul razboi mondial firma este preluata de compania " A Oppenheimer & Co" care mai tarziu va deveni Cadogan Investment Ltd
15.11.2007
19.8KB
Nu se desfileteaza partea metalica (sau nu am incercat eu, ce sa zic). Pipa se desface in doua, se baga tutunul, apoi se apropie partea metalica de flacara unei brichete si se trage. Asa se aprinde.
07.11.2008
22.5KB
Buna tuturor,
Numele meu e Gabriel si sunt din Cluj Napoca.
Nu cred ca mai e cazul sa mentionez ca sunt incepator in ceea ce priveste fumatul pipei.
Deoarece de catava vreme cochetam cu ideea de a-mi cumpara o pipa, dar nu am ajuns sa o fac, prietenii mei mi-au cumparat pachetul start Tilbury.
Acesta contine tutunul Tilbury Cherry Cream, butucelul si o pipa Mr.Brog Nr.24.
Din moment ce pachetul in cauza nu contine nici un fel de instructiuni sau detalii despre produsele continute in el, am luat netul la puricat in cautarea de informatii.
Foarte multe informatii le-am obtinut de pe acest forum, tin sa multumesc pe aceasta cale tuturor care au contribuit cu informatii, cu toate acestea am ramas cu o serie de intrebari la care nu am gasit inca raspuns:
1.Am citit despre aceasta pipa(din lemn de par) ca nu ar fi tocmai cea mai potrivita optiune pentru incepatori, ar fi cazul sa acizitionez o alta pipa sau sa o pastrez pe acesta pana ma acomodez cu tehnicile de umplere si fumare ?
2.Cam aceeasi intrebare cu privire la tutunul continut in acest pachet, e un tutun ok pentru primele incercari?
Deoarece pachetul nu contine toate cele trebuincioase am evitat sa incep sa fumez pipa pana cand nu imi procur si celelate accesorii necesare(perii de curatat , solutie si filtre(daca imi scapa ceva va rog sa mentionati)).
Pentru aceste accesorii am gasit un singur site romanesc tobaccoshop ro, nu stiu daca e ok sa ii dau numele in acest post, ma gandesc sa comand de la ei in faza initiala.
3.Filtrele Adsorba de 9 mm par a fi similare cu filtrul cu care a venit pipa si pe care scrie Adventure J.B.R. E bine dace le cumpar pe acestea ? Sau daca avetio alte sugestii va rog sa mi le spuneti.
As mai avea o intrebare prosteasca :) Am scos filtrul din pipa si nu mai stiu in ce directie sa il introduc , pe o parte e un material alb cu 6 orificii dispuse circular central , iar pe cealalta parte e un plastic verde cu orificii pe marginea cercului.
Atasez si o poza a modelului gasita pe net , diferenta fiind dosr suprafata pipei care nu e luciasa ci oarecum creponata.
Va multumesc anticipat si astept cu interes rapunsurile voastre.
01.04.2010
8.7KB
Am ajuns la Holiday Season mai mult din intimplare. De obicei nu ma hazardez spre editiile limitate, fiindca incerc sa sa evit situatia neplacuta de a-mi placea prea mult un tutun a carui disponibilitate depinde in mod exclusiv de sarbatorile calendaristice. Dar cum Tobaccoshop-ul local a ramas fara Connoisseur Choice si HS 2010 intrunea cam aceleasi ingrediente, m-am decis sa incerc o cutie. Vine ambalat in cutii de tabla de 100mg.
"Virginia auriu si rosu din SUA si Africa, amestecat cu Black Cavendish dublu fermentat si putin Burley, la care se adauga aroma de prajitura, frisca si espresso." Asta scrie pe spatele cutiei.Ina traducere am omis superlativele din original.
Mirosul care te loveste la deschiderea cutiei este caramel. Puternic, desi nu e mentionat in compozitie. Se aprinde relativ usor si arde foarte bine pina la final. Din punctul meu de vedere, aici se opresc plusurile. Nu e ceea ce as numi un tutun prost sau neplacut, dar mie personal nu imi provoaca nici o placere. Aroma de caramel si frisca se simte numai la nivel olfactiv, lasa o senzatie de uscaciune puternica in gura atit in timpul consumului cit si dupa, si colac peste pupaza pisca de iti dau lacrimile. Pardon, MA pisca de-mi dau lacrimile. Treaba cu arsura tine de PH-ul fiecaruia, asa ca ceea ce mie mi se pare ardere pe altul poate numai il gidila.
Repet, nu e un tutun prost, doar ca mie mi s-a parut putin cam prea excentric in ceea ce priveste aroma si prea slab in ceea ce priveste senzatia conferita. L-as incadra in categoria tutunului slab, lipsit de tarie, potrivit pentru relaxare si nu pentru un "shot" de energie.
01.03.2011
25.1KB
Conţinut: Evident Kentucky, dar şi Virginia. (8)
Ardere: Foarte bună. (9)
W.A.F.: Are o aromă foarte puternică în pachet, dar care se simte şi la fumat. Este foarte plăcut pentru cei din jur, dar cum eu nu sunt neapărat un fan al tabacurilor puternic aromate l-am simţit ca pe un compot (cum ar spune Pintea). Aromă "feminină". (9)
Prezentare: Plic 50g, cutie 50g.
Tărie: 5
14.10.2010
17.3KB
inca o poza cu pipa si cutia
28.10.2010
27.6KB
Chacom-ul mai de aproape...
23.10.2008
29.9KB
In fine, pentru ca pipa nu este numai un obiect personal, ci si o mica opera de arta, ea trebuie sa nu stea aruncata aiurea pe un raft obscur, ci trebuie pusa pe un suport, la vedere. In comert se gasesc niste suporturi mici, rabatabile, de plastic, ieftine dar eficiente.
Succes la cumparaturi si sa ne spui daca prietenului tau i-a placut surpriza.
15.09.2008
29KB
si fotografia primita sa imi tina companie cat astept pachetul (e si noul meu desktop)