Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PIPA CLUB CONSTANTA FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Iasminica la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Arad
cauta Barbat
24 - 52 ani
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI / Tehnici de fumat pipa / Cateva intrebari Moderat de Dan, colyalbaitz, pintea
Autor
Mesaj Pagini: 1
Gabiel T
-

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 3
Buna tuturor,

Numele meu e Gabriel si sunt din Cluj Napoca.

Nu cred ca mai e cazul sa mentionez ca sunt incepator in ceea ce priveste fumatul pipei.

Deoarece de catava vreme cochetam cu ideea de a-mi cumpara o pipa, dar nu am ajuns sa o fac, prietenii mei mi-au cumparat pachetul start Tilbury.
Acesta contine tutunul Tilbury Cherry Cream, butucelul si o pipa Mr.Brog Nr.24.

Din moment ce pachetul in cauza nu contine nici un fel de instructiuni sau detalii despre produsele continute in el, am luat netul la puricat in cautarea de informatii.

Foarte multe informatii le-am obtinut de pe acest forum, tin sa multumesc pe aceasta cale tuturor care au contribuit cu informatii, cu toate acestea am ramas cu o serie de intrebari la care nu am gasit inca raspuns:
1.Am citit despre aceasta pipa(din lemn de par) ca nu ar fi tocmai cea mai potrivita optiune pentru incepatori, ar fi cazul sa acizitionez o alta pipa sau sa o pastrez pe acesta pana ma acomodez cu tehnicile de umplere si fumare ?
2.Cam aceeasi intrebare cu privire la tutunul continut in acest pachet, e un tutun ok pentru primele incercari?

Deoarece pachetul nu contine toate cele trebuincioase am evitat sa incep sa fumez pipa pana cand nu imi procur si celelate accesorii necesare(perii de curatat , solutie si filtre(daca imi scapa ceva va rog sa mentionati)).
Pentru aceste accesorii am gasit un singur site romanesc tobaccoshop ro, nu stiu daca e ok sa ii dau numele in acest post, ma gandesc sa comand de la ei in faza initiala.
3.Filtrele Adsorba de 9 mm par a fi similare cu filtrul cu care a venit pipa si pe care scrie Adventure J.B.R. E bine dace le cumpar pe acestea ? Sau daca avetio alte sugestii va rog sa mi le spuneti.

As mai avea o intrebare prosteasca  Am scos filtrul din pipa si nu mai stiu in ce directie sa il introduc , pe o parte e un material alb cu 6 orificii dispuse circular central , iar pe cealalta parte e un plastic verde cu orificii pe marginea cercului.

Atasez si o poza a modelului gasita pe net , diferenta fiind dosr suprafata pipei care nu e luciasa ci oarecum creponata.

Va multumesc anticipat si astept cu interes rapunsurile voastre.

cateva intrebari buna tuturor, numele meu gabriel sunt din cluj napoca.nu cred mai cazul mentionez

8.7KB


pus acum 14 ani
   
ignatescuradu
**

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 217
salut Gabriel!
iti scriu opinia personala, subliniez personala: pachetul Start e cea mai buna metoda pentru ca un incepator in ale fumatului pipei sa se lase de hobby-ul asta.
Singurul lucru bun din acel pachet este butucelul ( scula aia din metal).
Tutunul este execrabil, nu il recomand nimanui pentru fumat, poate pentru alungat moliile dintre haine.
Pipa e simpla, ok, dar poate prea simpla pentru un incepator. Cand incepi sa fumezi pipa vei trece prin niste etape, incercari in care e bine sa ai o pipa care poate duce multe lucruri.
Invatarea fumarii pipei este asemanatoare cu antrenamentele de pilotaj. Instructorii de pilotaj nu folosesc ca avion de scoala avioane fine, slabe ci din contra, rezistente, dure, care pot suporta diverse greseli ale ucenicilor fara sa ii omoare.

Asa e si cu pipa. Personal recomand ca brand pentru incepatori Adsorba, Capitol sau mai high-class Danske Club.
Tutunuri, ustensile de fumat si pipe cred ca poti gasi prin mall-uri, site-ul de care pomenesti iti va taxa si transportul daca total comanda< 100 ron.


pus acum 14 ani
   
Florin99
-

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 6
Gabriel,eu mi-am cumparat din Iulius Mall la intrare in Auchan pipa Capitol cu 110 ron si are si tutun Stanwell care este ok (calitate pret) si am mai vazut si amphora full aroma cu 39 de lei.
In caz ca vei merge acolo la Auchan deschide fiecare cutie in parte de pipe, pentru ca sunt diferite modele care difera un pic intre ele desi cutia este aceiasi.

Modificat de Florin99 (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Gabiel T
-

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 3
Intai de toate as vrea sa va multumesc pentru raspunsuri.
Florin, multumesc pentru pontul cu Auchan, intradevar pipa Capitol este la 110 RON.
O voi cumpara probabil luna acesta, deocamdata datorita "investitiilor" de Paste si a nerabdarii ma multumesc cu pipa pe care o am; singurul lucru care l-am cumparat fiind periile de curatare.
Astfel , vineri seara am fumat prima mea pipa.Am umplut pipa conform metodei Frank si am aprins o pipa pentru prima data. In afara aromei de cirese, tutunul  are un gust bun.
Spre surprinderea mea nu m-am lovit de problemele pe care am observat ca le au de regula incepatorii.Nu am avut parte de usturimi , fumul a fost uscat, iar pipa s-a stins o singura data(pe la jumatatea ei).
Sambata si duminica am repetat experienta cu aceleasi rezultate bucuranduma de satisfactia si relaxarea pe care fumarea pipei le poate oferi.
Totusi cateva semne de intrebare au ramas, si as dori sa m ajutati cu ele:
1.Stingerea pipei pe la jumatatea ei - daca aveti anumite sugestii si posibile cauze.
2.In timp ce fumam pipa in anumite momente vatra sa incins destul de tare(ma gndesc ca am tras prea des din pipa?)
3.Filtrul care a venit cu pipa l-am folosit la cele trei utilizari ale pipei insa pare a se fi ars pe partea dinspre vatra si nu mai poate fi folosit; banuiesc ca si cauza a inegririi(arderii) acestuia tragerea la intervale prea scurte de timp a fumului din pipa.

Dupa studierea mai atenta a filtrului am constat ca diametrul sau e de 5-6 mm(m-am inselat in postul anterior) si as vrea sa va inteb daca stie cineva de unde as putea cumpara astfel de filtre in zona cluj-baia mare -bistrita sau de pe internet.

O seara frumoasa


pus acum 14 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
1. Stingerea pipei e ceva normal, nu e ca la tigarete o problema. Bravo tie ca se stinge doar odata. Cam cate minute fumezi din ea? Nu uita sa o lasi macar 24 de ore dupa ce ai fumat-o ca sa se usuce si sa o cureti cu perii, macar prima perie cu varful imbibat in putin alcool.
2. Da, ai tras prea repede sau prea patimas din pipa. daca nu o poti tine lipita d eobraz, e prea incinsa, o lasi deoparte si nu e o problema daca se stinge intre timp. O reaprinzi. E normal sa se incinga la inceput. Foloseste metoda 3x nu Frank pana mai inveti, poate vei fuma mai rece deoarece la Frank tutunul e indesat mai tare in vatra. Pipa se incinge mai tare si pana formeaza turta in vatra.
3. filtrul se foloseste maximum 3-4 fumari, in functie de stilul de fumat si tutun. Daca devine maroniu-negru si se umezeste la exterior, il arunci. Eu il pun cu partea alba spre vatra, se pare ca e spuma-de-mare acea parte. Filtre de 6mm gasesti in magazinele JPB din orasul tau si de obicei acolo unde gasesti accesorii d epipa, tutun si pipe. Prin Constanta se mai gasesc si prin cateva alimentari mai fitoase care vand si trabucuri.
Succes.
P.S. Intereant ca Tilburi nu iti inteapa limba....esti sau ai fost fumator de tigarete? Oricum, cauta-ti o pipa calumea si arunca totul inafara de futac, cum a spus si Radu.


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 14 ani
   
Gabiel T
-

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 3
Fumez cam 25-30 de miunte pipa, pana se arde tot tutunul, si binenteles o fumez doar o data pe zi.
In ceea ce priveste filtrul presupun ca 6 sau 9 mm se refera la diametrul filtrului.In acest caz caut filtre de 6 mm.
Intradevar sunt un fost fumator de tigari (cam 8 ani ), le-am lasat insa  in urma cu un an.Intepaturi mici in limba am simtit doar in momentul in care si vatra pipei era mai incinsa.
V-as ruga sa imi faceti si cateva recomdari de pipe ce se gasesc pe la noi  pana in vreo 200 de ron si care sa merite investita.
Multumesc.


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la