Aseara am mai mesterit inca o pipa din lemn de paducel. Pacat ca nu era uscat suficient si a aparut o crapatura dupa prima fumata. Oricum, lemnul este foarte bun, dur, iar finisajul cu ulei de masline merge de minune. Umiditatea lemnului era de 19% in momentul prelucrarii, destul de mare, dar nu m-am putut abtine sa nu incerc. Din cate am vazut este un arbust inrudit cu macesul, cred ca ar fi bun pentru pipe.
27.09.2011
30.9KB
poza2
26.02.2012
19.3KB
Prima fotografie din Malaezia
23.06.2008
13.8KB
Humid'or cu masa disponibile in diverse culori
05.05.2009
27.5KB
radule mustiucul este luat de la o pipa chinezeaca la 15 lei , iar inelul l-am primit de la o cunostiinta din Cernauti(acea persoana ce detine pipa din lemn de crusin).
Nu sunt multumit foarte mult de cum arata, dar sunt extrem de multumit de cum se fumeaza
09.02.2010
19KB
Stadiul actual
17.09.2011
35.6KB
Acum urmeaza un silde show cu pipele prezentate anterior intr-o maniera jalnica:
29.02.2012
12.6KB
*
04.03.2012
20.5KB
daca tot suntem la humidoare mari si mici...
29.11.2007
16.6KB
Oameni buni, am gasit pipa din clei !
:rotfl:
05.11.2009
42.8KB
prima poza pipa fara nume, urmatoarele prince of wales si ascot si aceasta mt.tai
09.08.2010
14.4KB
O canadiana pentru colegul Radu Ignatescu
Material: cires
Lungime: 145 mm
Adancime bol: 40 mm
Diametru bol: 22 mm
Greutate: 27 g
Diametru gauri fum: 3mm
Finisaj: bait si ceara de carnauba
Material mustiuc: acril semitransparent
Filtru: fara
Testul periei: trecut cu brio :)
12.01.2012
27.4KB
Istoria pipelor Ardor va fi continuata de fiul lui Frederico, Angelo care preia atelierul de pipe si il aduce la randul sau pe Damiano fiul sau in 1958 la varsta de 13 ani.Tot in acea perioda se stabileste numele pipelor AR-DOR (Angelo Rovera-DOrelio Rovera) .Ceea ce au adus nou sunt stemurile numite "Pennellessa" cu partea care se baga in gura latita in mod intentionat pentru un confort mai mare in timpul fumatului.Briarul folosit ptr producerea pipelor este lasat la uscat in aer liber timp de 10 ani astfel ca acest proces sa fie natural fara sa se intervina in vreun fel.De remarcat ca toate pipele Ardor sunt facute manual in atelier si se produc 2700 de exemplare pe an in 17 modele.Din 1999 Dorelio ramane singur la conducerea firmei dupa ce tatal sau moare
11.01.2010
7.8KB
..final
01.11.2012
31.2KB
Timbru sec pentru inscriptionat pipele:
24.06.2008
13.3KB
vand pipa lulea din spuma marii anul 1784 inscriptionat pe ea, sculptata,capac de argint,am si o carte are atesta provenienta acesteia.
Pt cei interesati 0723885540 sau anghelescu_dan_horea@yahoo.com
09.10.2011
27KB
Ma numesc Teodor Constantinescu , m-am nascut in Bucuresti ,...de vreo 9 ani locuiesc in Targoviste iar de vreo 4 muncesc in Spania de unde va si scriu !Am 31 de ani , fumator , casatorit si cu doi copii ( multumesc ..si ai vostrii sa traiasca )!!
26.10.2007
36.7KB
Brebbia Sun 1001 (vatra din meerschaum)
Nu credeam ca la pipa se poate fuma atat de rece si uscat. Amphora Full Aroma incepe sa semene la gust cu un trabuc fumat in ea, pastrand mirosul placut de tutun de pipa. E prima oara cand fumez o pipa streight si/sau din meerschaum. Abia astept sa mai pun cateva asemanatoare in colectie. :nebun:
14.04.2008
3.3KB
Împreună cu Punch Double Coronas, Partagas Lusitanias este unul dintre Prominentes clasice. Prominente este un trabuc foarte lung, fumatul unuia necesitând răbdare şi concentrare. Categoric, nu este un trabuc pentru începători.
O recenzie bunicică; dar, dacă e ceva ce nu mi-a plăcut, e „rectilinitatea” trabucului. Pur şi simplu nu a fost perfect drept! Poate de asta am avut ceva probleme de construcţie.
Trabucul a fost bine rulat, fără aproape nici un fel de loc moale. Cu toate acestea, urăsc să mi se stingă trabucurile şi asta s-a întâmplat de câteva ori cu Partagas Lusitanias. Îmi dau seama cât e de greu să rulezi un astfel de trabuc, dar, din câte ştiu, numai cei mai experimentaţi torcedori au voie să facă prominentes. Am fumat destul de multe şi e o problemă frecventă. Cât despre aprindere şi ardere, trebuie să recunosc că n-am avut probleme.
E adevărat: acest trabuc oferă una dintre cele mai complexe şi mai bogate arome. Cred că de asta mulţi o numesc cel mai bun Havană din lume. Începutul este un mix plăcut din lemn scump şi nuci, arome care nu sunt niciodată copleşitoare, ci doar cum ar trebui să fie. După prima treime, Lusitanias dă note de ciocolată, condimente şi piele, care nu pot fi distinse individual cu uşurinţă, deoarece cocktailul este foarte original şi plăcut. Finalul este uşor, cu fum cremos şi gust de miere.
Sincer, cred că Punch Double Coronas sunt o investiţie mai bună (apropo, e mai ieftin). Cu toate acestea, Partagas Lusitanias este un trabuc pe care toată lumea ar trebui să-l încerce cel puţin o dată.
Din nou, acesta este un trabuc de descoperit. La urma urmei, este unul dintre cele mai faimoase Havane, împreună cu Partagas Serie D 4 şi H. Upmann Magnum 46. Încercaţi-l şi sper să vă placă la fel de mult ca mie.
25.11.2011
47.5KB
Pipa 2, poza 2.
01.11.2012
19KB
Am curatat mustiucul, l-am dezinfectat prin fierbere dupa care l-am curatat de stratul maron de sulf oxidat cu Cif si apoi l-am polishat cu polish pentru masini.
Pentru inlaturarea turtei am folosit o piatra abraziva (bol mic, nu incape degetul, etc.) Si am adus-o cata de cat la dimensiunile normale.
Am ilaturat lacul si i-am mai dat un pilish.
30.08.2008
45.8KB
Si un exemplu de marcaj pentru o pipa
17.05.2011
21.6KB
Magazinul Dunhill
01.02.2010
21.6KB
Am reusit achizitionarea unei pipe superbe, vechi, Dr.Grabow 07.
Am pus doua fotografii mai jos.
Va rog sa-mi dati sugestii cu privire la urmatoarele probleme:
-doresc sa restaurez pipa, in sensul sa arate mai bine.
-mustiucul are o cupa de culoare alba marcata pe el. Ca urmare, daca incerc sa-l restaurez cu apa fierbinte s-ar putea sa-l stric definitiv. dealtfel numai la partea care se tine in gura are ceva zgarieturi care cred ca vor iesi cu polish. Insa cred ca ar trebui sa-l dezinfectez cu ceva. Ce substanta se foloseste?
-cum sa curat vatra pe interior avand in vedere ca nu are formata turta? Ar trebui curatata?
-cum sa curat bolul pe exterior sa nu deteriorez numele producatorului? din cate se vede in poza merita sa-l reconditionez pe exterior?
Multumesc mult,
Cu respect,
misu
18.09.2008
37.4KB
a doua pipa
08.03.2011
43KB
- o nebunie de pipe de spuma iata o mostra
19.12.2007
24.8KB
Multumesc de raspuns,
O sa fie un geam mai gros 6-8mm. Forma nu este dreptunghiulara fiind peste 2 sertare mai mari si peste unul mai mic si nu va fi o taiere clasica cu diamant ca la ferestre.
21.02.2008
36.5KB
Propun unificarea threadurilor de pipe modificate, pentru a nu incurca si descuraja vizitatorii mai noi.
Va prezint varianta mea de Misouri Meerschaum, careia i-am pus mustiucul din trestie al unei tentative mai vechi de corn-cob home-made. Rezultatul: un fum mult mai rece si mai uscat. Se poate tine inca in dinti cu blandete, trestia fiind subtire sau, mai nou, se poate sprijini de coltul biroului sau de genunchi cand citesc facut ghem intr-un colt de pat.
07.06.2008
29.2KB
Va salut. Ca de inceput de an vreau sa mai fac inventarul de pipe si cedez urmatorele pipe care vor intra intr-un proces de polishare (briar si stem), curatare si daca cumparatorul o va cere pot sa curat bolul pipei si cu reamerul (dar e pacat de turta). Prima pipa este:
Electra Special Prima (bol oval, pipa eleganta )
70 lei
12.01.2008
25.3KB
Cristi...
23.06.2008
44KB
altul
09.12.2008
38.9KB
Nu stiu cat de bine se poate vedea in poza, dar are o deviere de aprox 1mm fata de centrul camerei
17.09.2011
24.5KB
Poker 4
02.03.2012
16.9KB
06.08.2010
42KB
x
12.01.2012
14.6KB
Tutun Pipa Obester Cavendisch si Cherry la 50rg cu doar 17ron
25.05.2010
8.8KB
brand
21.02.2011
20.4KB
Mai am un pe care am "botezat-o" Fish. La asta am confectionat si mustiucul, dar nu am gasit acril mat, l-am facut din doua bucati de acril verde transparent dreptunghiulare de 12x2x1 cm lipite intre ele si apoi prelucrate pe strung. Pe asta o umplu chiar acum :D
01.11.2011
31.3KB
De la stânga la dreapta: regizorul Norman Foster, producătorul Walt Disney şi actorul Guy Williams pe platoul de filmare la Zorro.