Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Lista de useri | Reguli | Cauta | Inregistrare | Login

CHAT GENERAL | CHAT PIPACLUB | POZE PIPACLUB

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie.ro:
dementzica_07
Femeie
25 ani
Ilfov

cauta Barbat
25 - 40 ani

Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI / Pipa si tutunul in traditia romaneasca / Tehnologia producerii tutunului, soiuri etc. Moderat de Dan, colyalbaitz, pintea Topic inchis /
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3 4 5
kondratov
-
Mesaj Privat

Inregistrat: 18-11-2010
Postari: 28

Iullius a scris:

Am deja cel putin 2 propuneri mai mult decat interesante dar nu ma bag,vreau doar sa imi reuseasca pentru mine si atat.Eu ma ''lupt'' sa iasa un tutun foarte bun ca bun ca iesit deja.Faceam o analiza si pana acum o saptamana eram pe undeva sub Plugaru,vorbesc de calitatea tutunului,apoi am trecut cu succes si peste tigarile moldovenesti iar acum ma lupt sa scot ceva mai bun decat ce se gaseste la noi in comert.E greu,recunosc dar se poate.Nu stiu daca am sa reusesc dar incerc.Inca nu mi-am stabilit retetele si ma cam enerveaza asta dar orice reteta de succes implica o perioada mai lunga de teste.
Revin.

interesanta instalatia ta,eu propun un termostat de boiler acolo,care va mentine temperatura apei la 90 grade.adica setat la maxim.sigur voi pune chesti a in aplicare.acum insa tutunul meu se afla in stadiul de planta 0.3 cm!


29-03-2011 22:13:55
   
Iullius
-
Mesaj Privat

Din: Iasi
Inregistrat: 19-02-2011
Postari: 42
Eu deja mi-am terminat kilu' de tutun dar am vb cu cineva sa-mi mai trimita inca un kg si cred ca deja stiu cum sa-l scot la o calitate superioara si cred ca am sa-l si combin in proportie de 3-4 parti tutun din asta cu 1 parte tutun cumparat din afara aromatizat puternic.Pentru instalatie deja mi-a picat alta idee si anume sunt in bazar niste plite cat un ochi de aragaz electrice (am cumparat deja una)care au tot rezistenta de 1 kw si au  termostat ceea ce ma incanta cu 5 trepte de reglare pe care asezati o oala de aproximativ 4 litri de apa.Cred ca dupa prima zi de folosire deja ma prind pe care treapta sa-l las permanent ca sa am 55 de grade constant(banuiesc pe treapta cea mai mica sigur)iar pentru alimentare cu apa permanent se poate folosi un vas exterior in afara cutiei cu un furtun intre ceve doua care sa fie pe principiul vaselor comunicante iar pe vasul exterior sa montati un flotor de WC si sa-l racordati la apa curenta din casa(aici va trebuie mici aptitudini de instalator) iar in felul asta intotdeuna cand apa din interior scade ea isi trage din vasul exterior prin furtun iar ala cand se goleste putin alimenteaza prin flotor.Faza misto la instalatia asta e ca lasati sa mearga continuu o luna cat tine fermentarea fara sa aveti grija rezistentei sau a apei.
Hai ca v-am dat cateva ponturi .Sper sa va fie de folos celor care incercati.

Pentru Kondratov, daca ai sa cresti temperatura mai mult de 55 de grade in interior si cu aburi poti sa faci altele cu tutunul numai de fumat nu o sa mai fie bun.Ideea la metodat asta de fermentat e sa nu curga apa de pe frunze si din ce am observat la mine daca urci mai sus temperatura ai implicit si aburi in cantitate mai mare ceea ce o sa-ti duca la oparirea frunzelor iar daca nu ai incercat inca sa vezi ce se intampla cu tutunul daca il oparesti iti recomand sa faci proba pe numai  o fruza sa vezi, zici ca tragi aer de munte in piept si atat.Succes!

Modificat de Iullius (29-03-2011 22:35:41)


29-03-2011 22:27:50
   
kondratov
-
Mesaj Privat

Inregistrat: 18-11-2010
Postari: 28
da.. noi doi va trebui sa comunicam putin pe acest forum,pt ca am cunostinte mai mult decat generale despre:
-instalatii apa gaz
-electronica(depanator tv cu acte)
-instalatii electrice performante
as insista totusi asupra termostatului pt boiler,el neavand trepte,ci o rezistenta semireglabila.cred ca la 90 grade apa va produce aburi,si apoi in functie de temperatura din interior, se regleaza apa putin la minus, si in plus de asta e vreo 20 30 lei un termostat din asta! intreb daca e nevoie cumva si de aerisire!
daca apa o schimb cu un neon de incalzire,si reglam termostatul la 37 grade e bun primavara de clocitoare! binenteles se pune inauntru un mic vas cu apa sa aibe umiditate!
deci eu insist pana la urma pe termostatul de boiler! astept si parerea ta desigur,dar cred ca resoul de care spui mai devreme s-au mai tarziu aduce apa la fierbere si se va termina curand! in ce priveste instalatia de wc ,trebuie pus plutitorul in incinta.e foarte interesant ce zici,iar daca studiezi putin un bazin de wc vei vedea ca plutitorul se poate adapta la o oala de aluminiu.,fiind direct conectat la teva de apa.da e simplu,dar e putin costisitor avand in vedere caci cu termostatul de boiler(iar insist),apa va tine acolo vreo 2 zile daca e mai mare oala totusu cu bazinul de wc nu mai ai treaba,dar cum am spus e mult de lucru pt un amarat de4 cancer la plamani!


30-03-2011 10:52:58
   
Iullius
-
Mesaj Privat

Din: Iasi
Inregistrat: 19-02-2011
Postari: 42

kondratov a scris:

da.. noi doi va trebui sa comunicam putin pe acest forum,pt ca am cunostinte mai mult decat generale despre:
-instalatii apa gaz
-electronica(depanator tv cu acte)
-instalatii electrice performante
as insista totusi asupra termostatului pt boiler,el neavand trepte,ci o rezistenta semireglabila.cred ca la 90 grade apa va produce aburi,si apoi in functie de temperatura din interior, se regleaza apa putin la minus, si in plus de asta e vreo 20 30 lei un termostat din asta! intreb daca e nevoie cumva si de aerisire!
daca apa o schimb cu un neon de incalzire,si reglam termostatul la 37 grade e bun primavara de clocitoare! binenteles se pune inauntru un mic vas cu apa sa aibe umiditate!
deci eu insist pana la urma pe termostatul de boiler! astept si parerea ta desigur,dar cred ca resoul de care spui mai devreme s-au mai tarziu aduce apa la fierbere si se va termina curand! in ce priveste instalatia de wc ,trebuie pus plutitorul in incinta.e foarte interesant ce zici,iar daca studiezi putin un bazin de wc vei vedea ca plutitorul se poate adapta la o oala de aluminiu.,fiind direct conectat la teva de apa.da e simplu,dar e putin costisitor avand in vedere caci cu termostatul de boiler(iar insist),apa va tine acolo vreo 2 zile daca e mai mare oala totusu cu bazinul de wc nu mai ai treaba,dar cum am spus e mult de lucru pt un amarat de4 cancer la plamani!


Accept ''provocarea''
Nu poti pune flotorul in incinta dintr-un motiv foarte simplu si anume ca in timpul fermentarii in camera de aburire iti curg tot felul de lichide care in timp devin vascoase si lipicioase asta impiedicand flotorul sa-si mai faca treaba.Cand am mentionat ca flotorul trebuie pus in afara am stiut ce spun si nu iti trebuie rezervor de WC(suna aiurea) ci doar o simpla oala in care sa-i gasesti pozitia flotorului si atat.
Referitor la termostat cred apoti folosi aproape orice fel de termostat chiar si de la un fier de calcat doar ca trebuie sa-l calibrezi putin si daca nu suporta aburi trebuie sa-l inchizi intr-o caseta presupun facuta din cupru sau ceva metalic si care sa prea temperatura interioara si sa o transmita catre acest termostat ca el sa functioneze in parametri.Grosimea peretilor casetei in care inchizi acest termostat va trebui verificata isi modificata in functie de timpul de raspuns al termostatului.Reglajele se fac cu un termometru evident separat bagat in incinta.
Eu am incercat sa dau solutii simple accesibile tuturor,nu stiu daca ai inteles asta dar daca vrei sa intram pe domeniul automatizarii eu sunt perfect de acord numai ca e bine sa nu umplem topicul  cu asta putem discuta in privat pe messenger.
Toate cele bune!


30-03-2011 11:10:12
   
kondratov
-
Mesaj Privat

Inregistrat: 18-11-2010
Postari: 28
eu voi adapta o oala de aluminiu (ca sa fie mai usor de dat gauri)si wc-ul e gata!!
termostatul de boiler are o tija lunga la capatul careia este senzorul, deci poate fi reglat de afara!termostatul de fier de calcat e iarasi mo idee buna ,cred dar adaptat la un resou ca sa nu fiarba apa e ok!ma intereseaza de la dvs vreo 50 grame de tutun tratat de dvs. cu ramburs binenteles!,sa vad calitatea! apropo! si eu ''bag'' austin


30-03-2011 20:26:23
   
Iullius
-
Mesaj Privat

Din: Iasi
Inregistrat: 19-02-2011
Postari: 42

kondratov a scris:

eu voi adapta o oala de aluminiu (ca sa fie mai usor de dat gauri)si wc-ul e gata!!
termostatul de boiler are o tija lunga la capatul careia este senzorul, deci poate fi reglat de afara!termostatul de fier de calcat e iarasi mo idee buna ,cred dar adaptat la un resou ca sa nu fiarba apa e ok!ma intereseaza de la dvs vreo 50 grame de tutun tratat de dvs. cu ramburs binenteles!,sa vad calitatea! apropo! si eu ''bag'' austin

Sal din nou.Nu ma mai domni te rog ca nu am decat 35 de ani,ms oricum pentru intentie.Nu am cum sa-ti trimit nici un gram de tutun facut de mine ca nu mai am deocamdata si abia intr-o zi doua imi vine tutunul dupa care trebuie sa mai astept inca o luna fermentarea lui dar apoi am sa fac in asa fel incat sa am tot timpul 1 kg la fermentat sa nu raman in pana ca acum si oricum nu am reusit inca aromatizarea cum trebuie de aia nu ma arunc deocamdata la dat pentru teste amicilor de pe acest forum.Vreau mai intai sa iasa ceva foarte bun si apoi sa dau la testat.Am sa-ti dau cateva grame cand am sa reusesc aromatizarea dar nu la schimb si nici sa vand ca nu intentionez sa scot nimic din asta ci doar pentru consum propriu si pentru incantarea prietenilor,sa le arat ca se poate fuma ieftin si bun.Din punctul meu de vedere daca nu ar mai cumpara nimeni tutun din comert tare bine ar mai fi sa ii puna pe ganduri pe marii fabricanti dar asta nu se va intampla niciodata cu siguranta.
Maine ma apuc sa automatizez noua instalatie pentru fermentare ca sa nu am grija ei o luna de zile cat dureaza.
Revin cu noutati ca am destule idei acum despre aromatizare dar abia astept sa am materie prima.Sunt atat de sigur ca o sa-mi iasa de data asta incat as risca 1 kg intreg deodata pe o singura formula Sper sa nu-mi para rau.


30-03-2011 20:41:33
   
kondratov
-
Mesaj Privat

Inregistrat: 18-11-2010
Postari: 28
sal!intre doi barbati e bine sa se mentina respectul,dar daca nu e secret, as vrea si eu solutia pt aromatizare,binenteles dupa ce faceti toate testele!eu am vazut ceva pe net de genul.. iei un spray special... si dai pe tutun direct... cam asa am vazut.ma rog nu ma dau in vant foarte tare dupa arome! daca tutunul dupa fermentare este la gust si tarie macar ca austin,atunci proectul este un succes,chiar major!

30-03-2011 22:02:20
   
Iullius
-
Mesaj Privat

Din: Iasi
Inregistrat: 19-02-2011
Postari: 42
Este imposibil sa aduci frunzele de tutun cumparate din romania la calitatea Austinului pentru ca si tutunul asta e tratat la randul lui deci nu ai cum.Sa nu uitam ca tutunul pentru tigari trece prin niste procese care tin nu numai de arome ci si de restul ingredientelor bagate in el mai ales mierea de albine care mentine umiditatea de aia tutunul este atat de moale si usor de manevrat fara sa se sfarame.Daca am locui in Cuba am avea pretentia sa gasim frunze aromate de la mama natura si care au in ele substante zaharoase in cantitati mai mari decat la noi dar na,traim in romania.Tutunul in camp imprumuta din mediu tot felul de substante si arome dar la noi ce sa imprumute decat papusoi si iarba ca altceva nu mai avem in tara de aia si calitatea tutunului nostru e ''comica'' si ne da batai de cap sa-l aducem la o calitate cat de cat buna.Daca dupa ce-l fermentezi il usuci si nu bagi nimic in el este ca o iarba uscata si se sfarama cand incerci sa faci ceva cu el mai ales sa-l bagi in tigara si nu miroase chiar placut daca nu-l tii la fermentare cat trebuie.Am gasit si eu la cineva o solutie pentru aromatizare dar vrea 50 ron pentru tratarea unui kg de tutun si nu am rezolvat nimic daca il cumpar chiar daca ies bine la bani per total ca ma fac dependent de solutiile lui si cand nu o sa mai aiba sau se lasa de vandut raman in plop.De pulverizat o pulverizez si eu pe tutunul meu ca se pare asta e cea mai buna metoda.Ideea la tot ce incerc sa fac e sa am numai frunze de unde sa cumpar si restul sa fie cu ingrediente care sa se poata gasi oriunde in comert accesibile oricui.Iar referitor la arome nu asta e important ci calitatea tutunului in urma acestui tratament care practic nu face decat sa ''calmeze'' tutunul sa fie placut la fumat si la manevrat,e un tratament care se aplica obligatoriu daca vrei o tigara de calitate.Pana si Plugarul trece prin acelasi tratament.Eu in urma zecilor de teste facute pana acum am observat multe modificari in calitatea tutunului si mi-a iesit doar pe jumatate dar aromele imi dau batai de cap.Daca in solutiile pe care le fac nu as baga arome ci doar alcool si miere de albine de exemplu imi iese un tutun moale si usor de manevrat asa cum gasesti in orice tutun din comert de calitate dar nu si placut la fumat.Acum sa rezolv si partea cu aromele si am scos formula.
Cred ca ar trebui sa te apuci de experimentat mai intai pe niste tutun pe care sa-l cumperi pana iti iese recolta ca sa intelegi mai bine ce ma chinui sa-ti explic.E usor sa-ti dai cu parerea doar din ce ai citit de pe net dar cand treci la teste efectic ai sa intelegi mai bine.Nu este exclus sa gasesti solutii mai bune pe care te asteptam sa ni le impartasesti si noua.Recunosc, as fi vrut sa vorbim amandoi din experienta si sa nu ne impotmolim intr-un termostat.
                                                                                    Cu respect Iullius,


31-03-2011 00:58:36
   
kondratov
-
Mesaj Privat

Inregistrat: 18-11-2010
Postari: 28
ok ramanem conectati =D

31-03-2011 09:04:15
   
Iullius
-
Mesaj Privat

Din: Iasi
Inregistrat: 19-02-2011
Postari: 42
Am primit tutun nou,tot un kg si pare mai calitativ decat cel cumparat anterior.L-am primit de la un tip care a citit forumul asta si care sta intr-o zona unde tutunul se gaseste la tot pasul.Frunzele sunt mai mici si miros mai placut.Maine le bag la fermentare si dupa cele 3-4 saptamani revin cu impresii noi.De data asta vreau sa incerc sa amestec tutun de-al meu cu tutun adus din afara si care sa fie foarte aromatizat,sper ca prin amestecul asta sa iasa foarte bun.Am mai incercat amestec de genul asta cu tutun silverado si a iesit foarte bun iar ala nu avea deloc arome.
Cred ca am sa incerc si cu arome pentru tutun de narghilea ca e doar 15 ron sticluta.
Revin

9-4-2011 un update subtirel
Am cumparat de la un magazin cu produse pentru fumatori o sticluta pentru aromatizarea tutunului de narghilea care e la 100 ml.Am facut un mic experiment asta insemnand cam 4 parti alcool(aceeasi palinca de ardeal de 52 grade) si o parte din aceasta solutie si am dat pe niste tutun adus proaspat din turcia fara nici o aroma iar surpriza a fost mare.
Pe sticluta scrie in partea de sus Mola mix si jos Honey-Molasses Cherry.A costat doar 15 ron si un pic dar a meritat sa incerc.Sticlute din astea am tot vazut de ceva ani dar nu am incercat niciodata.''Tantea'' care mi-a vandut produsul spunea ca se foloseste la tutunul de narghilea pentru aromatizare evident si pastrarea umiditatii.
Daca imi va iesi si cu tutunul meu m-am scos.Mai aveau si alte arome in afara de asta.Solutia e foarte vascoasa adica e de bine ca se poate combina lejer cu alcool si e foarte concentrat asa cum imi si spusese vanzatoarea.Stropit peste tutun si framantat usor intre degete miroase inconfundabil cu ce scrie pe sticluta si se simte si in fumat.Acum sa vad dupa fermentare daca o sa-mi iasa si mie tutunul meu aromat dar deja imi fac sperante mari.La cat costa sticluta imi dau seama ca pot linistit sa imi fac un kg de tutun cu maxim o singura sticluta sau poate ca o sa-mi ajunga pentru 2.Acum cand fac socotelile 400 grame de alcool ma costa cam 10 ron plus 15 aceasta sticluta plus curentul cat ma ajunge cu fermentarea,tutunul.... si ies in maxim 100 ron per kg de tutun din care ies 1000 de tigari adica 5 cartuse iar la un calcul si mai fin inseamna 2 ron per pachetul de tigari )))).Daca dintr-o sticluta o sa-mi ajunga la 2 kg si ies mai ieftin cu celelalte ajung si la 1,5 ron per pachet in final ))) Asa sa tot fumezi.Incet incet cred ca renunt la solutii proprii de aromatizare daca tot se gasesc in comert pe toate drumurile ce am nevoie.Ideea de la care am plecat a fost sa nu depind de vreun ''traficant'' de arome sau tutun gata preparat sa nu raman in plop cand mi-e lumea mai draga.Macar cu fermentarea am rezolvat-o iar daca arome de genu asta gasesc peste tot,la magazine,mie imi convine de minune.
Revin

Update 11-4-20111
O sa radeti dar am automatizat partea electrica a cutiei de fermentare cu un termostat de la un fier de calcat si merge perfect.Am pus ieri abia in functiune si se mentine cam la 45 de grade dar a fost de proba astazi urmand sa-l mai reglez sa aduc temperatura la 55 de grade.Am automatizat si partea de alimentare cu apa si de acum o luna de zile nu mai am treaba cu cutia.De data asta am sa-i las o gaura in partea de sus pe unde sa elimine toate mirosurile care ies din frunze si o gaura in partea de jos pe unde sa intre aer,in felul asta sa am o aerisire permanenta.La experimentul anterior nu facusem aceste gauri de aerisire si ma gandesc eu ca nu am facut prea bine,la urma urmei mirosurile trebuiesc eliminate afara nu sa ramana in cutie.
Revin
Am revenit cu informatii bune si anume am incercat in seara asta aromatizare pe 100 grame din acelasi tutun turcesc fara arome in el folosind 10% din continutul sticlutei cu aroma de cherry cumparata si de 4 ori mai mult alcool.A iesit fara probleme,se simte foarte placut la miros la fel in fumul tras,ramane si in gura acelasi gust placut exact ca dupa un trabuc.Deci formula e de 1 parte aroma si 4 parti alcool de 50 grade.Se simplifica mult aspectul aromatizarii tutunului pentru mine.
Intre timp tutunul fermenteaza si evident sunt foarte curios daca va iesi si cu tutunul meu aceeasi treaba.
P.S. ce am acum la fermentat e Burley.Nu am stiut pana astazi.Eu am primit frunzele,am vazut ca sunt mai mici,miros altfel si complet diferite fata de cele virginia dar nu am stat sa analizez prea tare ca pe mine ma interesa sa bag mai repede la fermentat frunzele.Super tare,acum imi fac damblaua si cu Burley si trag sperante ca va iesi mai bun decat cu virginia.

Update 16-4-2011 A trecut o saptamana de cand am bagat la fermentat frunzele de tutun Burley iar stazi am scos cateva frunze pentru degustare.Am incercat sa fumez atat tutun uscat fara nimic in el cat si tutun aromatizat dar e imposibil de fumat.Am reusit sa bag o tigara din ala cu aroma in el dar si ala e mult prea tare si miroase a carpati.Aroma inca nu se poate simti in tutunul asta pentru ca e mult prea puternic.Fata de virginia asta e strong rau de tot si are un danf de caramel dar ma rog,abia a trecut o saptamana.Fumul este foarte dens.Ma gandesc,ca prin aceeasi chestie am trecut si data trecuta cu tutunul virginia la o saptamana de fermentare si inca nu vreau sa-mi fac griji dar om vedea dupa cele 4 saptamani ce-o iesi.
Revin cu alte impresii si saptamana viitoare sa vad ce schimbari mai au loc in procesul de fermentare.

Modificat de Iullius (16-04-2011 15:25:55)


08-04-2011 20:22:08
   
dancercea
-
Mesaj Privat

Inregistrat: 15-04-2011
Postari: 1
Salut , am si eu o intrebare(rugaminte)cine poate sa ma ajute intr-o problema legate de tutun frunze.Am cumparat frunzuele (Burley)  le-am "preparat" dupa reteta lui "iullius"(palinca<>miere<>arome)
Problema :*tigarea trebuie aprinsa tot timpul(tutunul e f.f.uscat de se sfarama intre degete)
                *jarul se stinge f. repede si scrumul cade instantaneu
                *scrumul este negru (iti da impresia de cauciuc ars)
Nu spun ca reteta nu-i buna, e f.f. buna(incercata de mine pe tutun Virginia) incerc doar sa caut un raspuns sau o metoda de a putea fuma tutunul Burley.


Da Iullius, intradevar avem acelasi "furnizor",cad despre fermentat ...am o parte din el la fermentat,dar ...mai dureaza.Am incercat asa nefermentat sa-l fac dupa reteta ta(pe virginia merge..ata si nefermentat)pe acest Burley ,am tot incercat din el de cand l-am scos din cuptor pana a ajuns in faza asta de il faci"fulgi"dar nimic.....Asta e ,astept sa fermentezi si..speram sa fie mai "de omenie acest Burley" daca nu ne  dam pe virginia.
mersi ptr. raspuns.

Modificat de dancercea (21-04-2011 19:08:04)


21-04-2011 16:58:22
E-mail  
Iullius
-
Mesaj Privat

Din: Iasi
Inregistrat: 19-02-2011
Postari: 42
Daca nu ma insel avem acelasi tutun amandoi de la aceeasi sursa.Am impresia ca tu vrei sa-l fumezi asa nefermentat cum l-ai luat doar incercand sa-l aromatizezi.Nu o sa-ti iasa.Ce am constatat eu la tutunul asta e ca scoate un fum gros rau si miroase putin ciudat dar presupun ca asa e genul asta de tutun Burley.Daca se comporta la fel dupa cele 4 saptamani de fermentare revin la Virginia.Maine mai scot o transa de 5 frunze sa vad ce schimbari au avut loc nu de alta dar se implinesc 2 saptamani de cand fermenteaza.
Si inca ceva foarte important cand lasi tutunul sa se usuce dupa ce-i bagi arome trebuie sa fii atent sa nu se usuce.Trebuie sa-i lasi o oarecare umiditate ca sa-l poti baga in tigari si iti mai dau un pont primit din Turcia,pastreaza tutunul la frigider dupa asta ca tine la nesfarsit fara se se usuce sau sa mucegaiasca.Tu ai luat frunzele primite,le-ai maruntit si ai bagat aromele in el dupa care l-ai lasat se se usuce de tot.Greseala mare,trebuie verificat des pana vezi ca poti sa-l manevrezi dar sa nu fie umed tare in nici un caz uscat uscat ca de aia ti se faramiteaza.Daca tot ai fumat austin sau alt tutun vrac aminteste-ti cum era la pipait tutunul si asa sa-l aduci si pe asta.Oricum tu incerci sa-l fumezi asa cum l-ai primit deci nu poti avea absolut nici un rezultat.Nici tata care-i fumator de cand era copil nu poate fuma frunzele alea asa direct de la sursa.Eu chiar acum o ora am mai fumat o tigara facuta din tutunul asta scos saptamana trecuta si nu s-a stins deloc.E cam a 5-a tigara fumata din ce am scos acum cateva zile pentru probe dar nu s-a stins niciuna deci undeva faci o greseala la prepararea lui.Citeste cam ce am scris eu pe topicul asta ca sa vezi cate greseli am facut si eu.Nu are cum sa-ti iasa chiar din prima.Eu deja am terminat 1 kg de frunze pe care am facut cel putin 25 de teste si tot nu is multumit de rezultate.
P.S. Eu uscam tutunul dupa ce-i bagam aromele in casa la umbra si la temperatura camerei in felul asta aveam control mare la gradul de uscare.Daca il scoti afara la cald se usuca prea repede iar aromele se evapora rapid si ele.
Acum imi dau seama ca e posibil sa nu reusesc cu acest tip de tutun aromatizarea dorita si imi aduc aminte ca tutunul Virginia nu mirosea deloc rau dupa ce a fermentat.
Vedem ce-o iesi,maine am sa revin cu impresiile despre tutunul asta la a 2-a saptamana de fermentare.

Update 22-4-2011 Au trecut 2 saptamani,am scos 5 frunze iarasi din care jumatate le-am spalat efectiv in apa de mai multe ori si cealalta jumatate le-am lasat sa se usuce asa cum erau scoase de la fermentare apoi am fumat cate o tigara din fiecare si le-am aplicat arome dupa care am fumat inca cate o tigara din fiecare.Nu am nici o sansa sa fumez asa ceva.Practic am facut 4 teste in acelasi timp.E groaznic de tare si pute rau de tot.Scoate in continuare un fum foarte dens de nu poti sa stai in camera decat cu fereastra deschisa dar oricum e imposibil de fumat.Nu se compara cu tutunul Virginia sub nici o forma.Ala dupa 2 saptamani il puteam fuma fara probleme in schimb asta nu.Are ceva in el si nu iese orice i-as face.
Mai am acum la uscat pentru teste inca 2 frunze scoase de la fermentare si fierte efectiv in alcool cu arome timp de 5 minute.Daca nici asa nu iese cat de cat acceptabil cred ca renunt la Burley pentru totdeauna.
Sunt dezamagit rau de soiul asta de tutun si ma asteptam la altceva dar m-am inselat se pare.Oricum nu aveam de unde sa stiu pana nu incercam.
Caut frunze de tutun Virginia sa cumpar 1 kg,cine are sa-mi dea de stire ms mult.

Update     La ultimul test cu frunze fierte in alcool,miere si arome a rezultat un tutun foarte slab,nu mai pute iar aromele se simt usor,aproape insesizabil.
Concluzia: inca nesatisfacator
BRB

Modificat de Iullius (22-04-2011 19:16:22)


21-04-2011 18:00:11
   
kondratov
-
Mesaj Privat

Inregistrat: 18-11-2010
Postari: 28
hmm... ore poate n-ar fi trebuit doar sa-l oparesti?incearca oparit! sunt curios!

23-04-2011 16:48:26
   
Iullius
-
Mesaj Privat

Din: Iasi
Inregistrat: 19-02-2011
Postari: 42
Le-am oparit si nu e ok,scoate tot din ele si ramane ceva ce nu stii daca e tutun sau iarba uscata in schimb cand am bagat doar 5 secunde frunzele in amestecul respectiv a iesit mai ok la tarie dar inca pute.Las frunzele la fermentat cele 4 saptamani asa cum mi-am propus dar macar nu-mi fac mari sperante.Au ceva frunzele astea de Burley in ele de zici ca-i zeama de cacao la greu in ele iar daca nu sunt atent si dau pe haine pateaza rau.La tutunul Virginia nu am avut astfel de probleme.Diferenta dintre cele doua tipuri de tutun este ca Virginia la fermentare mirosea a poama pe cand Burley miroase a cacao iar fumul difera de la cer la pamant,Virginia era placut la fumat si interesant iar aromele isi faceau loc in frunze mai usor pe cand la Burley zici ca a luat foc un cauciuc si pute atat de tare incat fumatul nu mai prezinta nici o placere iar aromele nu intra mai deloc in frunze.Nu cred ca dupa cele 4 saptamani de fermentare voi fuma asa ceva dar cine stie,poate voi avea vreo surpriza cat de cat desi ma indoiesc tare.
Este o experienta si asta.Revin saptamana viitoare la sfarsit cu alte impresii cand voi scoate inca o transa la implinirea celor 3 saptamani de fermentare.


23-04-2011 21:35:34
   
kondratov
-
Mesaj Privat

Inregistrat: 18-11-2010
Postari: 28
stie cineva ce soi de tutun este cel din imagine?(sper sa nu fie burley) nu as vrea sa am o experienta asemanatoare cu a lui iulius


580/432px 25KB


24-04-2011 16:16:20
   
Iullius
-
Mesaj Privat

Din: Iasi
Inregistrat: 19-02-2011
Postari: 42
Sters

Modificat de Iullius (01-05-2011 21:29:23)


26-04-2011 10:17:02
   
Stefan
Administrator
Mesaj Privat

Din: Constanta
Inregistrat: 28-02-2007
Postari: 1325
Posteaza linkul forumului te rog sa citesc si eu. Iti pot spune sigur ca Orientalul va catifela tutunul tau iar virginia ii va da dulceata si va ajuta combustia.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
spunea Mark Twain
www.pipaclub.blogspot.com

26-04-2011 18:23:37
Site  
Iullius
-
Mesaj Privat

Din: Iasi
Inregistrat: 19-02-2011
Postari: 42
Ai in privat linkul.

Modificat de Iullius (01-05-2011 21:37:28)


26-04-2011 20:01:10
   
Stefan
Administrator
Mesaj Privat

Din: Constanta
Inregistrat: 28-02-2007
Postari: 1325
Orientalul este tutun condiment ca si latakia. Bazele sunt Cavendish, Virginia sau Burley. Daca pui Oriental sau Latakia sau Perique prea mult, tutunul va avea prea multa personalitate si va deveni vulgar si puternic. Virginia si cavendishul il pondereaza.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
spunea Mark Twain
www.pipaclub.blogspot.com

28-04-2011 20:36:39
Site  
Iullius
-
Mesaj Privat

Din: Iasi
Inregistrat: 19-02-2011
Postari: 42
Sters

Modificat de Iullius (01-05-2011 21:30:45)


30-04-2011 10:07:54
   
kondratov
-
Mesaj Privat

Inregistrat: 18-11-2010
Postari: 28
adica nefermentat, doar amestecat?

30-04-2011 20:37:53
   
Iullius
-
Mesaj Privat

Din: Iasi
Inregistrat: 19-02-2011
Postari: 42
Cred ca am sa ma opresc aici cu postarile.Cu scuzele de rigoare dar am sa renunt la a mai posta nu de alta dar am trecut fara sa vreau in detalii mult prea clare pentru unii care in loc sa-si faca singuri pentru consum propriu au inceput sa treaca la afaceri.Am sters ultimele posturi pentru ca erau formule foarte simple pentru un tutun de calitate dar pentru tigari nu si pentru pipa.
Oricum vorbeam mai mult singur pe topicul asta.
Va doresc numai bine.

Modificat de Iullius (01-05-2011 21:36:48)


01-05-2011 08:36:05
   
Stefan
Administrator
Mesaj Privat

Din: Constanta
Inregistrat: 28-02-2007
Postari: 1325
Iullius, ne bucuram ca ai impartit cu noi experienta ta si regret faptul ca ai decis sa te opresti cu postarile. Din pacate nu putem controla identitatea persoanelor care acceseaza forumul, acesta fiind unul public. Iti doesc mult succes in continuare.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
spunea Mark Twain
www.pipaclub.blogspot.com

02-05-2011 21:22:54
Site  
kondratov
-
Mesaj Privat

Inregistrat: 18-11-2010
Postari: 28
regret decizia ta iullius,dar sper ca noi ne vom intelege si pe mess..

02-05-2011 21:30:10
   
ignatescuradu
**
Mesaj Privat

Din: iasi
Inregistrat: 11-03-2007
Postari: 217
salut!
daca nu scriem pe forum nu inseamna ca nu il citim. eu unul cel putin am citit tot subiectul acesta, fiind interesat in a fuma un tutun cat mai curat.
oricum, cand mai faci un lot de "frunze" bune de fumat, te rog sa ma anunti ca vreu sa incerc tutunul marca "Iullius"...Cezar)

Radu


03-05-2011 09:14:23
Site  
Pagini:  1 2 3 4 5   Topic inchis /
Mergi la
Dezvoltat de 3X Media International
Gazduire Gratuita Forum