Molia
**
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 208
|
|
Descoperirile mele in domeniul ingrijirii meerschaumului de care pomenea Subsonique nu sunt bazate pe experienta ci pe documentatie. Se refera in principal la cum se coloreaza: - dispozitive mai mult sau mai putin ajutatoare (dopul de tutun lasat in bol dupa ce a fost golita cenusa sau o calota de tip calabash, cu sau fara dop de pluta care sa vina in contact cu bolul, ca sa fumeze rece si sa se coloreze uniform, dar mult mai incet) - fumarea in continuu a unei pipe singure pe durata a 3 luni (cam greu de conceput, dar aparent practicata), ca sa se evapore ceara si pipa sa ramana calda intre fumari - metoda de calire europeana, prin fierbere in ulei de casalot (cumparam uleiul de la vreo suta de ceasornicari care mai detin asa ceva pana adunam cam un litru sau gasim pe cai ilegale ), rezultand o pipa care nu va face vreodata turta, uleiul avansand spre interior iar gudronul spre exterior. Macar Ermec si le fierbe in ceara de albine, nu in parafina, dar oricum ceara e tratata din pacate. - umplerea corecta a pipei (in nici un caz nu se va umple pipa mai putin de 100% in absenta dispozitivelor ajutatoare), ca sa nu ramai cu jumatatea bolului galbena la o pipa brun-roscata - fumarea pipei in borcan (mie mi se pare trisat, deoarece se coloreaza dinspre exterior), care e mai multa bataie de cap decat merita si orice zgatietura o demasca - mustiuc "army mount" (ca spuma sa ia contact cu vulcanitul sau acrilicul fara transfer termic prea mare, care ar colora mai intens shank-ul), dar n-am vazut prea multe. Exista?
Sursa: Seattle Pipe Club (site de care am aflat de la subsonique) Exista in Sherlock's Corner multe alte articole care merita citite
_______________________________________ "I believe that pipe smoking contributes to a somewhat calm and objective judgment in all human affairs." - Albert Einstein
|
|