Vand o cutie(25 bucati) trabucuri Cohiba Siglo3,vitola Corona Grande,originale Cuba,in stare excelenta.
Pret:850RON(negociabil).
Livrare in tara prin Fun Curier(plata se face la ramburs).
28.06.2010
21.2KB
Luni seara am terminat si cu procedeu chimic, pentru a le curata, si in weekend le finalizez. Weekendul trecut nu am avut acasa Polish si nici smirghel fin, asa ca m-am trezit sa ma duc la magazin foarte tarziu.
21.01.2009
36.5KB
Un apple pentru Nextval
Este o pipa maricica, cu peretii destul de grosi, adecvata pentru inceputul aventurii in lumea pipelor.
C-003
Material: cires
Lungime: 155 mm
Adancime camera tutun: 38 mm
Diametru camera tutun : 20 mm
Greutate: 33 g
Finisaj: bait pe baza de apa si ceara de carnauba
Mustiuc: acril cumberland
Filtru : 9 mm
Testul periei de curatat: trecut
29.01.2012
13.9KB
iata si poza finala, de dupa reconditionare:
21.09.2008
18.5KB
Vand pipa veche de colectie,din lemn.Pret 60 lei. Tel. 0762679598
05.04.2013
36.9KB
Cata dreptate ai Razvan! Am incercat zilele acestea cafea fara cofeina la filtru si e fara pic de aroma....parca ai clati oala de ciorba cu apa aia:)
Sorin, nu m-as infige la capsule. Cu cafeaua varsata (boabe si sa o rasnesc cat imi trebuie atunci) parca e altceva. Rezervele alea sunt la fel ca aparatele de ras de acum. Pierzi farmecul rasului cu briciul. Espresso cred ca ar trebui ferit de plastice si alte alea. Voi lua cu sita metalica cu maner ca sa simt cum fac cafeaua. Sa o tasez cu lingurita si sa o nivelez, sa se vada talentul. E ca si umplutul pipei sau folosirea tutunului presat Pipoo. Nu-i asa?
05.02.2008
6.6KB
si un Butz-Choquin Geante
29.05.2007
11.7KB
Alfred Dunhill mosteneste atelierul de harnasament al tatalui sau in 1893 la 21 de ani.Anticipand dezvoltarea industriei automobilelor transforma afacerea de la producerea de accesorii ptr trasuri la accesorii pentru automobile.In 1904 patenteaza "windshield pipe" gandindu-se la un mod de a fuma pipa in timp ce conducea o masina.In 1906 deschide primul magazin de tutun si pipe in Londra pe Duke Street.Acest magazin a devenit repede cunoscut prin faptul ca fiecare client isi putea comanda tutunuri dupa retete proprii direct in magazin.Nemultumit de pipele existente pe piata venite din Franta de la St Claude Alfred Dunhill deschide primul atelier in 1910.S-a ghidat infabricarea pipelor dupa 2 principii :- briarul sa fie de cea mai buna calitate si -pretul sa reflecte valoarea si calitatea lucrarii.Pipele Dunhill trebuiau sa tina o viata de om pentru aceasta inventeaza un mic tub de aluminiu care avea rol sa faca mustiucul rezistent si in acelasi timp sa mentina pipa curata in interior.In 1915 a introdus celebrul punct alb pe mustiuc din ratiuni practice.Era nevoie la pipele drepte de un semn pentru a pune stemul in pozitie corecta.Cu timpul acest semn devine distinctiv pentru pipele Dunhill.In 1917 Dunhill vine cu o noua inovatie tehnica de prelucrare a pipelor -sandblast.Numite pipe tip shell (scoarta)Aceasta tehnica a aplicat-o briarului algerian considerat mai moale .Prin sandblast peretii pipei devin astfel mai tari.O alta inovatie a aparut odata cu sandblast-ul briarul era tinut in ulei de masline timp de cateva saptamani.In timpul procesului de uscare surplusul de ulei ce iesea din lemn cara cu el si impuritatile din briar.Dupa primul razboi mondial Dunhill se extinde in afara Angliei in 1920 deschide magazine la New York si Paris.Intreaga perioada interbelica este una de dezvoltare a firmei astfel in 1924 s-au vandut la magazinul din Londra 260 000 de pipe.In aceasta perioada devine furnizorul curtii regale a Marii Britanii iar in timpul celui de-al doilea razboi mondial furnizorul de trabucuri pentru Winston Churchil
28.10.2007
3.8KB
Poker 2
02.03.2012
14.4KB
aaaah my preciousssss
16.09.2007
27.1KB
hehehehe, a trebuit sa o incerc si pe asta pipa dreapta am facut-o eu cea cu boabe este facuta de varul meu, pipar si el. timp de lucru jumatate de ore ce am folosit? ciucalau de porumb... cel mai mare gasit, dar din nefericire nu chiar deajuns de mare, crengi de nuc (au o maduva care face sapatul unui canal treaba de 30 secunde cu o sarma), deci si sarma, un cutit, si o pana de gasca pt mustiucul de la pipa cea dreapta,
sunt super multumit pt o prima pipa, desi pe alocuri putin gust de ciucalau caci indifernet cat de mult te chinui sa o cureti tot ramane maduva, totusi a fost un fum bun dulce si fara iuteala inconfundabiloa atutunului umed (am forjat-o intenitonat la primul bol sa se termine mai repede ca sa pot sa ma bucur cu adevarat de al doilea, dar dupa primul bol deja va spun ca e se fumeaza bine, abia astept sa se odihneasca si sa umplu cel de-al doilea
14.06.2007
40.3KB
si inca una
26.11.2009
42.3KB
Ptr cine doreste trabucuri originale cuba,etc...ni si tutun ptr pipe,doar trabucuri,doar luati contact cu mine pe andu_adriano@yahoo.com si lasati msg ptr ce vreti iar eu va raspund de se poate.Pot oferi preturi mai bune decat oricine in romania.Discutia va fi insotita de foto reale.
24.10.2008
14.4KB
P.S.Totusi cred ca faci o confuzie.Aceasta e din China.
07.05.2009
37KB
x
03.04.2012
30.7KB
am gasit aceste vitrine in oferta....aceasta costa 100 de euro circa..
23.11.2007
17.9KB
Sau tutunul preferat al proprietarului cu autograf numai 150usd fara taxe sau transport
17.02.2008
48.7KB
Ce vedeti mai jos nu e o masca ritualica ci o pipa .Pretul e modic numai 212,57 euro. Ptr cei interesati bagati-va mintile in cap!
17.01.2008
18.7KB
Coltul meu de relax
06.12.2012
47.1KB
Data degustarii: 1-12-2011
Producatorul tutunului: Ashton
Denumirea produsului (brand): Old London Pebble Cut
Tara de provenienta:Germania
Data achizitiei:20-11-2011
Pret: 20,20 euro****
Greutate:100gr
Ambalaj:Cutie*****
Aroma la desigilare:Dulceaga ,o tenta usoara de dulce acrisor foarte placuta*****
Umiditate: Potrivita*****
Tipul mixturii si continut: Virginia si perique si ceva oriental*****
Taietura:Flake *****
WAF (roomnote sau Wife Acceptance Factor):Nu veti primi aplauze insa nici nu veti deranja***
Continut de nicotina:nu face parte din categoria tutunurilor care la jumatatea bolului va aplica celebra "nicotine kick" este un mixtura lejera pe care o recomand alaturi de o cafea tare *****
Ardere:Este mixtura care arde cel mai bine din cate am fumat pana acum fara a fi nevoit sa usuc tutunul in prealabil , singura problema o reprezinta aprinderea din cauza taieturii*****
Aroma:Dulceaga*****
Evolutia aromei:Inceputul este unul dulceag placut insa odata trecut de jumatatea bolului intra in scena periq-ul de manuta cu orientalul si se schimba registrul , mixtura devine usor picanta catre finish devine chiar iute in sensul bun al fumatei*****
Textura si culoarea scrumului:Brun deschis*****
Observatii personale:O mixtura extraordinara ,asa cum spunea un coleg pipar "ambrozie", o mixtura spectaculoasa pe care o recomand tuturor pasionatilor de oriental si periq intr-o combinatie perfecta cu virginia, de la mine primeste doar 5 stele pentru ca nu ii pot da 6 , este in top 5 cele mai bune tutunuri fumate
02.12.2011
11.1KB
Conţinut: Virginie cu o uşoară "infuzie" de Oriental (8)
Ardere: Foarte bună. Nu se stinge pe neaşteptate (deh, virginie). Īn condiţii de umplere corectă a pipei, oferă tiraj bun. (9)
W.A.F.: Mirosul tabacului īn cutie este prea puţin asemănător cu cel emanat după aprindere. Īn multe cazuri, aroma este apreciată doar de pipari. (6)
Prezentare: Cutie 50g
Tărie: 6
14.10.2010
19.2KB
o imagine mai clara:
23.10.2008
20.7KB
Pt ascutit briciul avem nevoie de pietre cu granulatie 1000 si mai ales 4000 si 8000. Va recomand pietrele de ascutit umede (waterstones) pe care le puteti gasi pe sau pietrele belgiene aduse de Dl. Sorescu de pe blogul:
Acestea sunt recomandate si folosie de multe zeci de ani de barbierii de pe intreg mapamondul pt ascutit bricele.
Preturile sunt in functie de granulatie, tipul pietrei si dimensiuni si sunt intre 80 si 200 lei pentru o piatra cu dimensiunile de minimum 7x15cm pt brici.
27.10.2010
14.7KB
Intradevar este un tutun nu foarte aromat dar unul care pe mine nu prea m-a convins. Daca este fumat incet isi pastreaza aromele pe durata intregii fumate dar nu inseamna ca nu pisca putin si am observat ca aromele alterneaza si nu este doar o aroma constanta.
13.03.2011
53.2KB
si inca o poza
09.01.2009
32.5KB
poze
17.07.2013
44KB
Data degustarii : 31-12-2011
Producatorul tutunului :
Denumirea produsului (brand) : Stanwell
Tara de provenienta : Danemarca
Data achizitiei : 30-12-2011
Pret : 46 ron
Greutate : 50 gr.
Ambalaj : plic celofan sigilat
Aroma la desigilare : prajitura facuta de casa
Umiditate : foarte umed
Tipul mixturii si continut : virginie si black cavendish
Taietura : loose cut
WAF (roomnote sau Wife Acceptance Factor) : lasa in urma sa un parfum care nu este sesizabil in timpul fumatei dar dupa fumata aroma persista zile la rand nemaiavand nevoie de parfum de camera
Continut de nicotina : slab
Ardere : bunicica daca este uscat putin in prealabil
Aroma : un amalgam de arome dar nu am sesizat vanilia poate ca a ramas in pachet
Evolutia aromei : inceputul fumatei este foarte aromat dar aroma tine pana la mijlocul fumatei dupa care ramane doar virginia
Textura si culoarea scrumului : gri inchis spre negru
Observatii personale (tutunuri preferate de catre degustator pentru a intelege subiectivitatea review-ului) : un tutun foarte aromat recomandat incepatorilor eu personal l-am fumat pentru a schimba un pic gama de tutunuri dar cred ca voi ramane la cele din dotare eu nefumand cu filtru am avut o surpriza neplacuta aceea de a pisca foarte tare la limba dar fumand cu filtru dintr-un Capitol am observat ca senzatia este foarte mult diminuata si chiar merita incercat.
Nota generala: ***
* nerecomandabil
** slab
*** mediu
**** bun
***** foarte bun
04.01.2012
13.3KB
Am trecut si eu pe acolo. Am gasit 4 tipuri de tutun, complet necunoscute mie. Asa ca mi-am zis sa sacrific cateva zeci de lei ca sa vad despre ce este vorba. Black Gold a costat 24,50, iar fiecare din celelalte cate 21,50. La ora la care scriu aceste randuri inca nu am apucat sa deschid vreun plic. Iata ce am cumparat:.
18.11.2007
35.4KB
Prima mea pipa este cea din poza....o Savinelli Pisa 677 KS primita acum vreo saptamana cadou de la unchiul meu.Pana acum m-am ales cu usturimi pe limba si nu cred ca pipa e de vina...cel mai probabil inginerul care-o foloseste nu stie nici cum se fumeaza si nici ce sa fumeze cu ea.Ca tot a venit vorba de asta pana acum am pus in ea Skandinavik Softly Aromatic si nu pot spune ca sunt incantat,oricum as incerca tot ma ustura limba de imi dau lacrimile.Imi place stilul de a fuma pipa asa ca nu o sa ma dau batut,sunt hotarat si sa "break in the pipe",oricum s-o fi chemand asta in romana si sa fac un hobby pe termen lung din fumatul pipei.Ma relaxeaza sa stau cu ochii aiurea pe pereti pufaind din cand in cand,mai ales cand ma streseaza lumea pe la serviciu si ajung acasa nervos.Poate ma ajutati si voi cu niste sfaturi despre ce tutun ar fi mai bun pentru un noob ca mine si alte smecherii care mai de care mai alese.Va multumesc deja celor care ati avut rabdare macar sa cititi aceste randuri.
10.01.2008
45.2KB
Observati aspectul uleios.
Le-am pus la pastrare, cel putin 2 -3 saptamani pentru acomodare pana sa incerc unul.
05.05.2008
15.9KB
3 - Straight acorn pipe.
13.01.2008
40.2KB
.
11.08.2007
61.6KB
Salut. Sunt nou pe acest forum si prin acest topic tin sa salut toti membrii.
De curand sunt proprietarul a doua pipe (mostenite) dar nu cunosc mai nimic despre ele asa ca v-as ruga, daca puteti, sa ma ajutati.
Tot ce stiu despre pipe este faptul ca una este Savinelli (Tris) iar cealalta Brebbia si ca au cel putin 15 ani vechime.
Daca m-ati putea ajuta cu niste informatii despre ele (mai ales referitor la pret) v-as fi foarte recunoscator.
Atasez link cu niste poze cu pipele in cauza si va multumesc anticipat.
12.06.2014
25.1KB
In urma cu vreo 10 zile am avut marea placere sa primesc cadou o pipa cu ceva accesorii necesare unui pipar si 2 cutii de tutun. Fiind prima mea pipa, nu aveam habar despre ce inseamna sa fi fumator de pipa.
Am varat tutun in pipa, l-am indesat, am luat bricheta speciala pentru pipe, am aprins... si am inceput sa trag.
Fiind fumator de tigarete, mi s-a parut enervant ca trebuia sa imi tot reaprind pipa, asa ca m-am gandit: oare nu fac eu ceva bine? Si dupa obiceiul meu...Google. In acest fel am ajuns pe acest forum. Dupa cateva ore de lectura, am inceput sa regret tot ce i-am facut bietei pipe.
Pipa este cea de aici
Nu am avut habar de valoarea ei, ca probabil o puneam in vitrina si nu ar fi avut parte sa isi implineasca scopul pentru care a fost creata.
Bun. Daca tot am aprins-o, m-am gandit ca e o buna ocazie sa renunt definitiv la tigarete, si sa trec pe pipa. Si asa am si facut. De cand cu pipa, am terminat cu tigaretele, dar... m-am trezit cu noi preocupari.
Fiind o persoana curioasa, m-am apucat de citit despre fumatul de pipa. Am gasit mai multe forumuri si bloguri dedicate acestei activitati.
Primul lucru care mi-a atras atentia a fost ca o pipa are nevoie de pauza. Apoi am citit despre turta, despre curatirea pipei, despre diverse arome si cate si mai cate.
Cert este ca in momentul in care mi s-a terminat tutunul initial, cautand la mine in oras, singurul loc unde am gasit tutun de pipa era intr-un butic din kaufland. Insa cand am vazut pretul era sa ametesc. 59 RON - 50G de Tilbury.
Tot acolo era un kit Start, pipa din lemn de par, 40G tilbury si un butucel la 80 RON. Am luat kitul, bucurandu-ma ca voi lasa prima pipa sa se odihneasca. Cateva zile am fumat doar din pipa de par.
Acum sunt in faza in care mi se termina din nou tutunul.
Ceva sugestii unde as putea sa gasesc tutun la preturi bune?
10.11.2009
29.2KB
Acest tutun este placut la fumat si nu este foarte plin de arome dar eu am considerat ca aroma lui este asemanatoare cu cea a lemnului taiat proaspat daca pot face aceasta asemanare si daca este fumat cu grija isi pastreaza aromele pe tot parcursul fumatei si acest lucru nu inseamna ca nu pisca putin la limba dar nu este un tutun care sa te dea pe spate ci un tutun bun fumabil.
13.03.2011
45.3KB
mustiucul
13.08.2010
26.7KB
poze
17.07.2013
34.2KB
Ce parere aveti de Quinteros?
18.11.2007
15.5KB
Eu am folosit un amestec de 1-1 apa cu miere.
Procedura aplicata de mine:
1. Intai am scos mustiucul si am bagat un bumbac de curatat in tunelul de fum al pipei, pana i-a iesit capatul in vatra (nu mult, maxim 5 mm).
2. Cu o bagheta metalica (sau cu coada subtire a unei lingurite) am pus cateva picaturi de amestec pe fundul pipei.
3. Am intins amestecul cu respectiva bagheta si pe pereti, cam pana la 1 cm inaltime.
4. Am pus in pipa o lingurita de scrum fin, cernut printr-o sita marunta (e foarte important ca scrumul sa fie fin; daca e mai grosier nu face priza si compusul ramane sfaramicios)
5. Am apasat BINE cu companionul, pentru ca umezeala de dedesubt sa patrunda cat mai bine in scrum si sa iasa eventualele bule de aer; atentie: daca discul companionului se murdareste, se curata imediat, altfel suprafata rezultata nu mai este plana.
6. Am rasturnat pipa si am scuturat-o usor, ca sa cada surplusul de scrum ramas uscat.
7. Am pus din nou cateva picaturi de amestec pe suprafata scrumului din pipa, avand grija sa umezesc toata suprafata (atentie, acum scrumul umed absoarbe repede primele picaturi; trebuie insistat pana cand apa cu miere balteste putin.
8. Se pune din nou o lingurita de scrum si se repeta operatiunile de la pct. 5 in jos, pana cand stratul de compus depaseste si acopera bumbacul din tunel.
9. Se "fasoneaza" putin suprafata, ca sa nu aiba cocoloase, dupa care se sparge usor cu tija subtire din setul companionului pojghita de deasupra bumbacului, ca sa se formeze gaura de fum.
10. Se rasuceste USOR bumbacul si se trage afara din tunelul de fum.
11. Se mai pune putin scrum in pipa, ca sa se "pudreze" suprafata compusului si sa faca o culoare frumoasa.
12. Se scutura pipa, se monteaza mustiucul la loc, se sufla prin el ca sa se desfunde de eventuale reziduuri si se lasa la uscat cel putin 24 de ore.
Hint: eu presez oblic companionul, ca sa formez o suprafata inclinata in pipa, astfel incat gaura de fum sa fie in punctul cel mai de jos al noii suprafete (vezi poza). Asa, tutunul arde mai uniform.
21.04.2007
17.4KB
Ultimele sosite in gasca....Brebbia Oxford si Brebbia Cambridge, ridicate de la JPB din Victoriei....impreuna cu o cutie de Old Fashioned.