Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PIPA CLUB CONSTANTA FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Roxiii 24 ani
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 38 ani
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI / Topicuri vechi / Metode favorite de umplere a pipei Moderat de Dan, colyalbaitz, pintea
Autor
Mesaj Pagini: 1
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404
Eu folosesc in prezent doua metode, care difera in functie de tipul de tutun pe care il pun  in pipa.
   
La inceput foloseam exclusiv asa numita metoda a Treimii:
1.    tutunul se pune in pipa prin cadere libera (fara nici o apasare) pana la umplerea vetrei, apoi se taseaza  cu o apasare usoara, pana coboara cam la jumatatea vetrei.
2.    se umple din nou vatra cu tutun prin cadere libera, dupa care se apasa tutunul ceva mai ferm, pana coboara la o treime de marginea vetrei.
3.    in fine, se umple a treia oara vatra cu tutun, de data asta pana face o mica movilita deasupra pipei, si se apasa ferm, pana coboara imediat sub marginea vetrei.

In prezent, folosesc aceasta metoda pentru tutunurile cu taietura marunta, de tip cube cut. Avantajul acestei metode consta in comoditatea cu care poate efectuata si in faptul ca poate fi aplicata oriunde, chiar si stand in picioare, fara sa faci prea mare deranj in jur.
Dezavantajul: daca nu iti dozezi bine forta si tasezi chiar si un pic mai tare straturile de tutun, se diminueaza foarte mult circulatia aerului care trebuie sa alimenteze arderea. In consecinta, pipa se stinge la fiecare minut si transforma un hobby foarte placut intr-o corvoada jenanta. Multi fumatori incepatori de pipa abandoneaza din aceasta cauza.

Celalalt tip de tabac, taiat in panglici, il pun in pipa dupa o metoda descoperita Internet si cunoscuta international sub denumirea de metoda Frank. Aceasta necesita o tehnica un pic mai elaborata si ceva mai multa atentie, altfel risti sa imprastii tutun in toate partile.
Fara sa intru in amanunte, trebuie sa subliniez faptul ca prin metoda Frank tutunul se aseaza in pipa fara nicio apasare verticala, ci numai prin comprimarea laterala intre degetele mari, folosite simultan. Teoretic, pare imposibil ca tutunul sa coboare in vatra fara sa fie indesat de sus, dar practic chiar asa se intampla.
Principala calitate a acestei metode e aceea ca permite o aliniere verticala a firelor de tutun, ceea ce duce la o imbunatatire considerabila a circulatiei aerului in pipa, chiar si atunci cand tutunul e prea indesat.
De cand folosesc metoda Frank am scapat de vechile probleme cu stingerea pipei la fiecare 2 minute (sau chiar mai des ). Acum, chiar daca nu sunt atent si las jarul neintretinut, pipa nu se stinge cu totul ci poate fi resuscitata in cateva secunde, fara efort.
Dezavantajul acestei metode: ca sa fie deprinsa corect necesita ceva practica. In plus, ai neaparat nevoie de o masa, o etajera sau orice suport pe care sa asezi punga cu tutun, pentru ca trebuie sa tii pipa cu ambele maini.


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 17 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Intr-adevar medorz X3 estea cea mai usor de invatat iar metoda Franke este ceva unic. Se spune ca lui Franke i-au trebuit 5 ani de incercari pana a dezvoltat aceasta metoda. Scopul ei este de a fuma o durata de timp cat mai lunga in caoncursuri.
    Mai exista si metoda "air pocket" acre este defapt un "Franke" fara umplerea gravitationala a pipei inainte de a ntroduce "dopul" de tutun format intre  3 degete si apasat de pe laterala cu degetele mari.
Pentru cei care vor un filmulet cu metoda "Franke", trimiteti e-mail la


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 17 ani
   
CommaWht
**

Din: Iasi
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 239
de obicei impachetez cu metoda X3, dar metoda air pocket imi aduce aminte de un mod la care ajunsesem cand impachetam la repezeala sau din picioare, fumam captain black, care era putin mai umed si mergea de minune, luam in 3 degete tutunul (rareori din prima cantitatea perfecta) si le frecam intre degete ca si cum as face o bila (ideea mi-a venit cand am vazut copilul vecinului scobinduse in nas, poate explicatia nu era necesara dar mie mi s-a parut amuzanta) cand se contura bila o puneam in pipa, ramanad la fund ceva gen air pocket, firele de tutun la suprafata erau orientate bine si o consistenta numai buna de aprins, daca incearca cineva spuneti-mi si mie cum a mers 
numa bine


pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Este folosita si metoda cu bila dar prefer X3 la tutunul uscat pt ca air pocket din tutun uscat devine prea incins si se stinge, merge la tutun relativ umed, X3 se poaet folosi si la tutun uscat, deasemenea mai este metoda de a fuma tutun presat flake. Iei fulgul de tutun si il impachetezi in 2 si apoi iar in 2, shomoiogul rezultat in infigi in pipa. Merge de minune pt ca firele de tutun raman aliniate vertical de parca ai fi pus tutunul; in pipa cu scafa de pus cartofi prajiti la KFC sau Mc Donald's

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
CommaWht
**

Din: Iasi
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 239
hmmm metoda cu bila e chiar o "metoda" ? ce tare ) dovada ca se poate reinventa mersu pe jos si apa calda   

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la