Trabucuri
-
 Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 23
|
|
Ii multumim si pe aceasta cale lui Don Quijote!
Nume: La Aurora Preferidos Gold Marca: La Aurora Tara de origine: Rep. Dominicana Vitola: Fugurado Mod de fabricare: manual
Apreciere globala: (4,75)
La Aurora este o marca cu traditie din Republica Dominicana, producand doar trabucuri premium. De departe, Preferidos sunt cele mai spectaculoase din toate punctele de vedere, al formei – Perfecto, aromei, modului de prezentare, calitatea fiind pe primul plan la realizarea lor. Istoria acestor trabucuri incepe din vremuri indepartate, inca din 1903, Preferidos fiind concepute de Eduardo León Jimenes. Don Eduardo si-a dedicat munca realizarii formei Perfecto (Torpedo). Initial se producea gama Standard, la aceasta adaugandu-se ulterior Preferidos Platinum, Corojo Gold, Maduro de luxe si Sapphire. La Aurora Preferidos sunt produse intr-un standard de calitate strict respectat. Numai mater rollers pot rula aceste trabucuri (de aceea fiind produse doar 100 de bucati zilnic). Tutunul folosit este maturat mai multi ani inainte de maturarea finala de inca un an in baricuri de stejar. Dupa ce sunt rulate, trabucurile mai sunt invechite inca 6 luni inainte de a a fi ambalate in tuburi din aluminiu de cea mai buna calitate. Aceste trabucuri sunt perfecte din toate punctele de vedere, pretul fiind pe masura. La Aurora Preferidos Gold contin umplutura din Cameroon, Brazilia si Rep. Dominicana, Intaritura Piloto Cubano din Rep. Dominicana iar invelisul este vestitul Corojo cultivat Rep. Dominicana.
Prima impresie: Lasand la o parte ambalajul, care te face sa-ti doresti aceste trabucuri in humidorul propriu cat mai repede posibil, scos din tub, trabucul arata si miroase, dupa cum desigur banuiti, perfect. Nervurile sunt fine, invelisul, de o culoare maro natural, lucios-sidefat, uleios. Aroma te doboara de la primul nas, tutun fermentat cu iz intepator de miere si branza, cum ii sade bine unui trabuc din vechea scoala. Cum altfel ar putea fi avand in vedere ca invelisul este Corojo? Eticheta este lipita pe mijloc, adica e musai sa fie data jos la un moment dat, pentru a fi savurat pana riscam sa ne ardem la degete. Altfel, trabucul este moale la palpare, cam pe toata lungimea (torcedorul trebuie sa fie foarte experimentat pentru a realiza o umplutura egala pentru aceasta forma).
Constructie: Taiere – cuter cu doua lame curbate. Toastarea si aprinderea – bricheta cu un jet. Tiraj bun, normal. Ma steptam la un tiraj mai ingreunat. Scrum gri patat, sfaramicios la suprafata dar tare la interior, ajungand pana la 5-6cm. De fapt la final l-am rupt deoarece atarna mai greu in scrumiera decat partea nearsa a trabucului.
Aroma: Echilibrata, intre catifelatul cameroonului, dulcele tutunului brazilian si, bineinteles, cafea prajita, migdalat, amarui, datorita tutunului dominican. Peste toate domneste gustul usor piperat al invelisului corojo dominican. Se simte si aroma de lemn de stejar (sau poate este doar o autosugestie), in orice caz, impresia mea este ca o invechire in humidor de cedru ar da in timp o nota si mai interesanta. Tarie medie care se duce spre tare la final.
Valoare: Acest trabuc nu este unul care sa fie gustat in localuri, intre aromele de tutun de tigarete si parfumuri ale doamnelor. Avand in vedere ca este destul de scump (la Baneasa se gaseste cu 160 lei la un magazin de vinuri, spirtoase si alte accesorii pentru cadouri dar nu recomand sa-l cumparati de acolo tinand cont de conditiile in care sunt pastrate), nu se cade sa-l savurati daca nu a fost bine pastrat. Daca va aflati in excursie in Rep. Dominicana, nu-l ratati. Acolo il puteti cumpara la preturi decente.
26.9KB
_______________________________________
|
|