Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania.
Interzis persoanelor sub 18 ani.
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Reguli | Inregistrare | Login
POZE PIPA CLUB CONSTANTA FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: pisy_rasfatata
| Femeie 23 ani Bucuresti cauta Barbat 23 - 55 ani |
|
mifty
-
Din: Constanța
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 35
|
|
n-am încotro, tre' să mă prezint și eu! mă numesc Bogdan (numele de familie nu-l bag... știu cam ce înseamnă să ți-l pui pe net, la vedere), 40 de anișori bătuți pe muche (vrea cineva să-l fericesc cu 5-10 ani în plus??? :P), freelancer în it și electronică (sunt pe jumătate surd, și nu prea e nimeni tentat să mă angajeze cu CM). am avut acum aproape 20 de ani o pipă ”straight” (de-aici am aflat că așa se numea) marca ”habar n-am”, că nu mai țin minte... și care a făcut picioare când mi-a fost spartă garsoniera... de atunci încoace, pauză la pipă, dar a revenit cheful, mai ales că de câteva săptămâni încoace țigările (minus cele 2-3 trabuce încercate) parcă sunt din paie sau carton: nu mai au nici un gust.
s-ar putea, ba chiar e destul de sigur, ca pipa cu pricina să fi fost chinezească și din lemn de cireș, dar pe aia am învățat cam singur cu ce se mănâncă... m-am amuzat citind o serie de sfaturi pe care le-am ”descoperit” singur pe atunci... am primit-o cadou de la un unchi al meu, care reținuse că am chef să fumez pipă, chef care la acea vreme era teribilism pur: tutunuri de pipă practic nu se găseau decât în bucurești (și nici acolo prea multe), și în constanța, doar dacă aveai amici vaporeni cu ”boala” asta, cât despre pipe... în afară de celebrele pipe chinezești, mai tot ce se găsea erau ”de artizanat”, adică butaforie, de frumusețe... s-ar spune, deci, că am fost ”pipar” între 92-97... de-atunci, numai la pipă nu mi-au stat mințile...
acum... sper să recuperez timpul pierdut...
|
|
pus acum 13 ani |
|
pintea
Moderator
Din: Constanta
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 234
|
|
Bine ai venit Bogdane, te asteptam la intrunirile saptamanale pana atunci numai bine si fum rece!
_______________________________________ Ma pipe et ma femme _Je le proclame_Sont des bojoux_Dont je suis fou!!!
|
|
pus acum 13 ani |
|
colyalbaitz
Moderator
Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 181
|
|
Bine ai venit si te asteptam la club.
_______________________________________ Daca la o pipa ai o companie placuta si un tutun bun poti sa fumezi pipa si din 'lemn' de coaja de ou.
|
|
pus acum 13 ani |
|
Dan
Moderator
Din: Constanţa
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 68
|
|
Bun venit!
_______________________________________
|
|
pus acum 13 ani |
|
mifty
-
Din: Constanța
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 35
|
|
citeam pe aici despre problemele cu humidoarele, mai precis cu higrometrele... pentru că ar trebui să mă mai pun puțin la punct la capitolul ”senzori și microcontrollere”, meditez la conceperea unui humidor (partea electrică/electronică. cea mecanică o las în seama eventualilor colegi mai experimentați în privința asta.).
ca o constatare, văd că aveți humidoare ”pasive”, adică se mulțumesc să păstreze o atmosferă constantă în interior, dar care sunt incapabile să modifice ”singure” atmosfera interioară. a doua constatare ar fi că majoritatea humidoarelor despre care spuneți că le aveți în posesie sunt... niște cutii și atât, nu humidoare. asta pentru că dacă e absolută nevoie să ridici capacul ca să poți citi temperatura și umiditatea interne, atunci atmosfera ”controlată” din interior numai controlată nu mai e.
în sfârșit, pentru cei tentați de prelucrarea frunzelor de tutun, un ”humidor” reglabil, cu ajutorul căruia să poată controla (pe cât se poate) procesul de fermentare ar fi minunat .
am însă nevoie, cel puțin de următoarele informații:
- rangul de temperatură. - rangul de umiditate. la urma urmei, observ că sunteți interesați de păstrarea umidității în jurul valorii de 70% (la humidoarele destinate păstrării), prin urmare va fi necesar un alt tip de senzor pentru un humidor destinat ”condiționării” trabucurilor/tutunurilor prea uscate sau prea umede, ori pentru realizarea unei incinte de fermentare.
din posturile lui Ștefan de aici văd că ar fi: - 18-21°C temperatura - 65-75% umiditatea
și pentru stocare pe termen lung se recomandă perechea 18°C + 70%
precizia citirii ar trebui să fie de cel puțin 1% la umiditate, și cam 2-3 grade la temperatură.
și la final, o altă constatare: humidorul, dacă mă iau după descriere, este, în esență, o incintă termostatată. de asemenea, este perfect (sau aproape perfect) izolată de condițiile externe (temperatură și umiditate)....
dacă poate veni cineva cu completări și/sau corecții, e foarte bine... cu cât mai multe știu despre cerințele unui humidor ”bun”, cu atât mai mari șanse am să fac ceva realmente util.
mulțumesc.
Modificat de mifty (acum 13 ani)
|
|
pus acum 13 ani |
|
Stefan
Administrator
Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
|
|
Salut Nifty. informatiile tale sunt corecte. 70% umiditateb relativa aproximativ 21 grade Celsius.
Incinta trebuie sa fie cat mai bine izolata, se poate si o cutie de plastic etansa, se recomanda sa fie captusita pe interior cu lemn de cedru spaniol pt neutralizarea mirosului de plastic si pt inertie a umiditatii.
Haide totusi sa discutam asta pe topicurile dedicate trabucurilor si humidoarelor. Aici e topicul in care te prezinti tu.
_______________________________________ "Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo" … spunea Mark Twain
|
|
pus acum 13 ani |
|