Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PIPA CLUB CONSTANTA FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sweetandana pe Simpatie
Femeie
25 ani
Teleorman
cauta Barbat
25 - 48 ani
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI / Discutii generale / Bine ati venit! Moderat de Dan, colyalbaitz, pintea
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
Molia
**

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 208
Bun venit, Misule!
Stefan e administrator, dar se ocupa de forum ca pasiune si in limita timpului disponibil. Forumul nu-i organizat foarte bine, motiv pentru care informatiile se repeta des si sunt greu de gasit. Reorganizarea ar fi o munca titanica, dar daca a inceput lumea sa mentioneze asta inseamna ca e necesara si sunt convins ca se va intampla incet si sigur schimbarea.
Fum rece!


_______________________________________
"I believe that pipe smoking contributes to a somewhat calm and objective judgment in all human affairs." - Albert Einstein

pus acum 15 ani
   
misu
-

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 31
Stefan,

Multumesc foarte mult pentru sfaturi, cred ca sambata - cand am ceva mai mult timp - le voi pune in aplicare.
Urmaresc cu interes si celelalte discutii de pe forum. Unde sunt interesat voi interveni si eu in discutie.


Molia,
Multumesc pentru urare, e de apreciat efortul lui Stefan. Am observat ca posteaza des si la subiect.

Fum rece tuturor,

Cu respect,

misu


pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Multumesc Misu. Propun sa imi dau un premiu pt ca am implinit 700 de postariŞ fum rece si tine-ne la curent cu evolutia ta. Succes.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
old_dublin
-

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 25
Va salut
Numele meu este Ciprian Halasz. Bucuresti, 33 ani, manager firma, student la Finante, Banci, Contabilitate Dimitrie Cantemir anul V si absolvent UMF Carol Davila promotia 1999.
Fumez pipa si ocazional trabucuri ( cele din Insulele Canare - cea mai recenta descoperire sunt de recomandat - convenabile ca pret si placute). Tutunul pe care l-am incercat pina acum (desi am inceput cu Tilbury Cherry, Thomas Radford etc): Mc Baren Mixture, Peterson Sunset Breeze, Borkum Riff Cherry .
In ciuda aparentelor, nu m-am inscris pe acest forum ca sa vand tutun sau pipe. Intentia este sa ader la clubul piparilor bucuresteni pentru ca sunt pipar. Doresc sa leg prietenii, sa ajut clubul la actiunile sale daca membrii ma vor primi. Sincer nu am stiut ca exista un club al fumatorilor de pipa pina la comanda de pipe. Altfel m-as fi inscris mai demult. Experienta unor membrii este foarte folositoare. Mi-ar place sa descopar tutunuri noi.
Cu stima

bine ati venit! meu este ciprian halasz. bucuresti, ani, manager firma, student finante, banci,

7.7KB


pus acum 15 ani
   
CATALAN
-

Din: Constanta
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 73
Bine ai venit printre noi stimate domn

pus acum 15 ani
   
mith_buster
-

Din: GALATI
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 26
buna dimineata!ma numesc marica-mihai sunt din galati am 28ani de profesie marinar.eu sunt un fumator inrait de tigari si doresc de foarte mult timp sa ma las.in ultimul voiaj am avut la bord un ofiter care fuma trabuce si pipa.el mi-a zis ca a fuma trabuc sau pipa e m-ai "sanatos" si te poti lasa de tigari.am ajuns acasa foarte hotarat sa incep sa fumez si eu pipa si trabuc.in prima zi am fumat 5 trabuce toscano classico si vreo 2 pipe (tutun TILBURY-FULL AROMA).a doua zi am plecat la cumparaturi sa imi fac provizii de trabuce si tutun de pipa.sotia deziluzionata mi-a ascuns tot pt a nu mai fuma atat de mult.sincer va spun am ajuns pana a avea discutii in familie pt ca se duc prea multi bani pe mofturile mele si nu reusesc sa ma tin.daca se gaseste cineva sa imi dea sfaturi cum as putea rezolva aceasta pb.ii multumesc anticipat.sincer imi place sa fumez pipa si trabuc dar nu pot trece de obisnuinta de tigari.va urmaresc saitul de mult timp si as vrea sa fiu mandru ca devin si eu ca voi.va respect pasiunea !PS.EMAILUL MEU ESTE 

pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Salut myth buster. Sa stii ca nu poti deveni pasionat de tot ce ioti doresti, eu spre exemplu mi-as fi dorit sa pictez insa nu m-a atras atat de mult incat sa incep sa pictez. Incearca sa fumezi incet si mai putin ca sa treci de nevoia organismului pt nicotina. Aceasta pasiune nu are nimic in comun cu dependenta de nicotina, este vorba de un viciu placut. Noi piparii daca nu avem o ora libera, nu ne aprindem pipa pt ca nu o vom putea degusta in voie, un fuumator dependent de nicotina, lasa treaba si isi face timp de o pipa. Incearca sa fumezi mai putin, la trabucuri sa tragi un fum la 1 minut, NU INHALA, la pipa incearca sa numeri pana la 10 pana sa tragi un fum, apoi pana la 12 etc. Important este sa intelegi aceasta placere de a fuma fara inhalare si de a gusta tutunul, va trebui sa iti iei o pipa decenta si te rog sa arunci Tilbury. Daca ai luat pachetul PIPA START, poti pastra doar futacul. Pipa e de cires si e proasta. Ia o pipa din briar, un tutun macar Stanwell Melange sau Captain black Royal, usuca 1-2 zile tutunul in camera si apoi indeasa-l usor in pipa, concentreaza-te asupra pipei nu a fumului din plamani. Va trebui sa renunti la inhalare, va fi greu dar nu iti va parea rau, as avei invata sa gudti tutunul in cele mai adevarate moduri de prelucrare. Succes si tine-ne la curent.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
mith_buster
-

Din: GALATI
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 26
buna dimineata!va multumesc pt. raspuns.mi-am cumparat de la magazinul de care vorbiti pe sait(cel cu patron italian)o punga de tutun ALSBO BLACK.SPER SA FIE BUNA!acum urmeaza ziua decisiva.va respect si as vrea sa devin ca voi.

pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Am citit la un moment dat in revista Photo Magazine un editorial. Autorul povestea despre 2 amici, unul foarte talentat in fotografie, celalat fotograf de nunti care nu stia nici incadrare, nici proportii nimic dar facea bani din fotografie. Dupa dumnealui fotograf era cel care facea bani din asta pt ca se comporta ca un profesionist, asa ca daca iti doresti sa devii ceva, e necesar sa te comporti ca atarae (ca un profesionist), nu este insa si suficient asa ca simte-te bine printre noi, pune cate intrebari dioresti si cauta pe forum sa citesti tehnica de fumat pipa, review-uri la tutun si tot ce poti.
     Despre Alsbo Black pot sa iti spun ca e de nota 4-5 din 10, e totusi un black cavendish dar slab. Incearca Scandinavik, Amphora, Captain black (nu cel de cirese), Mac Baren si Stanwell. Apoi iei legatura cu baietii si incerci si blenduri care nu se gasesc la noi. Succes.


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
mith_buster
-

Din: GALATI
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 26
mai am o intrebare ,sigur o sa vi se para tampita,dar tinand cont ca sunt un "fan"pt tigari momentan am sa ve-o adresez.Cum rezolvati pb cu lumea din jur?stiti ca la noi marea majoritate sunt"marlani" si se uita crucisi si chiar rad cand vad o persoana care fumeaza pipa sau trabuc.Eu de axemplu am fost cu sotia la un restaurant si am fumat un TOSCANO CLASSICO ,cei din jur isi dadeau coate si radeau.SCUZE DACA VI SE PARE O TAMPENIE!

pus acum 15 ani
   
mrg
-

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 78
In opinia mea, nu este o tampenie. Dar nici nu as putea spune ca stiu cum ai putea rezolva o asemenea situatie. Nu sunt fumator de trabucuri, ci doar de pipa si pot sa confirm si eu ca atragi privirile atunci cand incepi sa pufai intr-un restaurant sau bar. eu, sincer, ignor reactiile asistentei (evident, nu cei cu care sunt la masa) - ceea ce ma intereseaza in momentul acela este pipa si cam atat.
Sunt pe undeva reactii usor primitive, dar scuzabile intr-o anumita masura - nu sunt multi fumatori de pipa sau trabuc care sa se afiseze in public si prin urmare curiozitatea este fireasca pe undeva. De aici insa pana la a-si da coate si a se hlizi prosteste... e chestie de educatie! La intalnirile piparilor din Bucuresti la care am participat si eu, am sesizat altfel de reactii - priviri care exprimau un soi de... amestec intre oroare si dezgust (nu stiu cum sa exprim altfel impresia lasata). E adevarat, eram un grup mai mare, care producea mai mult fum, dar tot nu mi se pare o reactie normala. Insa fiecare e liber sa se exprime cum dorest, atat cat nu-l incomodeaza pe un altul. Asa ca, sfatul meu e: ignora-i si vezi-ti de pipa/trabucul tau.


_______________________________________
mrg


pus acum 15 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404

mith_buster a scris:

Cum rezolvati pb cu lumea din jur?

Eu am constatat ca o mare influenta asupra celor din jur o are si atitudinea cu care tii pipa. Daca chiar si tu te simti in plus sau caraghios cu pipa in mana, atunci asta se va vedea in atitudinea ta si se va reflecta in reactiile celor din jur. Daca esti si un timid de felul tau... devii in mod sigur magnet pentru ironiile celor din jur.
Solutia este sa fii stapan pe tine si nu uiti nici o clipa ca arati ca un ins fin, ca un ganditor rasat, si ca imprastii in jurul tau un aer de clasic si vetust. Asta te obliga si la o anumita atitudine. Cu o pipa in mana nu mai poti sa razi cu urlete la glumele celorlalti, nu mai ai voie sa ragai "ca cerbu' in calduri" sau sa te scarpini cu gesturi largi, ca pe tarla (indiferent ca te mananca in cap sau in c... ... ... talpa). Trebuie sa ai gesturi ponderate, sa nu te intinzi, sa nu stai raschirat pe scaun, cu picioarele intinse in sapte directii, sau cu camasa descheiata "sa vaza gagicile ce marar am pa pept, mancat-as".
Ai observat ca afirmatiile din ultimul paragraf le-am facut referindu-ma la pipa. Pentru ca pipa impune si ITI impune.
In ce priveste trabucul, lucrurile stau taman pe dos. De la ghertoii-finantatori din Liga I (vezi Borcea, Cornel Dinu), marii imbogatiti din tunuri (Vantu, Dinu Patriciu) si pana la micii patroni de gherete, care s-au vazut si ei cu zece euro in cont, toti fumeaza, ce? Pipa? Nu, nene. TRABUC!!! De ce? Ca asa da bine, ca asa fumeaza toti aia "plini da bani". Personajele astea dubioase, aparute in Romania mai ales in ultimii ani, au dus la deformarea imaginii fumatorului de trabuc. Daca esti vazut cu trabucu-n mana, automat esti categorisit drept arivist, parvenit si fara prea multa cultura.

Imi cer iertare de la colegii forumisti pasionati de trabucuri. In cele de mai sus am incercat doar sa fac o analiza rece si taioasa a reactiei sociale fata de fumatorul de pipa si cel de trabuc.
Stiu, e trist, dar nu cred ca am gresit prea mult.


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Bine punctat mrg.
Dalles, ai spus exact ce gandeam si eu dar nu m-as fi putut exprima atat de bine.
    Din pacate asa este, toti parvenitii fumeaza trabuc. Chiar daca e Cohiba sau RYJ sau altcea. Ii recunosti cand il aprind....il tin in dinti si il aprind cu bricheta sau chibritul, (trabucul se aprinde tinandu-l cu 4 degete, degetul mare pe o parte si celelalte trei degete inafara de  cel mic pe partea cealalta, nu se pufaie din el la aprindere, se face acel "toasting" adica il tii in mana, nu si in gura si te uiti atent sa il aprinzi uniform, de altfel dupa ce au aprins trabucul, il tin intre cele doua degete, ca pe tigareta....jignitor.
    Referitor la pipa, dupa cum vezi myth buster, pipa ne educa, nu ne lasa sa o rusinam cu hahaituri, cascaturi, scarpinaturi, ne obliga sa nu mai venim imbracati in tricou sau "bluzon" la intalnirea cu prietenii, ne obliga sa ne controlam.


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
mith_buster
-

Din: GALATI
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 26
buna seara!nu am avut posibilitatea sa va raspund pana acum deoarece am avut pb. cu internetul.va multumesc  anticipat pt. sfaturile oferite si am sa incerc pe cat posibil sa fac asa cum spuneti voi sa nu-i iau in seama pe cei din jur care arunca priviri ciudate.incet ,incet asa cum ati zis si voi si pt. mine fumatul unei pipe sau a unui trabuc devine o relaxare .am primit cadou un set complet pt. pipa(accesorii de curatat)si o pipa noua (PASSATORE).pt. mine care sunt un incepator totusi este buna?cu respect mith_buster

pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Myth_ buster succes cu noul Passatore. Poti pune la topicul respectiv poze  cu noua ta pipa.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
mith_buster
-

Din: GALATI
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 26
buna dimineata!stefan sa-ti traiasca fetita  toate cele bune

pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Multumesc

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
mith_buster
-

Din: GALATI
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 26
stefan te rog daca poti sa imi spui de unde pot sa cumpar on-line trabucuri toscano.si te rog sa te uiti la humidoare am scris un mesaj.multumesc!

pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Slaut Mith_buster, te rog sa postezi si cererea despre toscano la topiul despre trabucuri. Nu stiu d eunde se pot cumpara toscane online, ar trebui sa cauti un magazin online din Italia, cauta pe google "tabbacai" parca era un care vindea toscane, nu stiu daca si trimite in Romania.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
Viorel
-

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1
Viorel din constanta !

pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Bine ai venit Viorel. Poate vii la intalnirea saptamanala de joi. Ne vedem in Amsters langa Miga la etajul 1 sau la mansarda, ne gasesti dupa mirosul d epipa Eu nu stiu daca vin joia aceasta pt ca avem petrecerea de Craciun de la serviciu.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
costin1998
-

Din: Craiova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1
Buna seara tuturor!
Ma numesc Costin Albita, sunt medic si locuiesc in Craiova.
Sunt un viitor incepator in ceea ce priveste fumatul pipei, deocamdata in faza de informare. Tentatia exista de mult, insa imi place,  in general, sa invat despre ceva inainte de a ma apuca de treaba. E clar ca mai am mult de citit. Am fumat pana acum tigarete (de, ca tot omul), trabucuri si narghilea, toate ocazional. Pipa nu am avut inca ocazia sa fumez dar sper sa nu mai dureze mult. 
Alte placeri si pasiuni: muzica, literatura, fotografia, muntele, vehiculele pe doua roti, ceaiul, ciocolata si s-ar mai gasi.
Sper sa fiu acceptat si sa ma fac acceptat in club si nu numai in sensul strict tehnic al cuvantului ci si in cel al atingerii standardelor clubului.
Al dumneavoastra, Costin Albita.


pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Buna Costin si La multi ani! Te asigur inca de acum ca suntem o comunitate deschisa si in continua crestere. Te asteptam cu intrebari sar nu uita sa navighezi pe forum cat mai mult pentru ca la mulote intrebari s-a raspuns deja. Acest forum nu este moderat strict ci se bazeaza pe regula conform careia este normal ca unele discutii sa evolueze si sa isi schimbe usor tema initiala asa cum se intampla in discutiile dintre 2 persoane. Inca odata bun venit si succes.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
CIGAR ANTICO
-

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 13
salut!in primul rand felicitari ptr acest site.ma numesc MARICA VALERIAN SUNT DIN GALATI,AM 29ANI.casatorit,de meserie functionar public.imi pare bine ca v-am gasit.tineti-o tot asa!

pus acum 15 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404
Salut.
Bine ai venit.
Multumim pentru felicitari. Ne bucura ca suntem de folos.


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 15 ani
   
m_iulian
-

Din: Brasov-Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 15
Buna ziua, numele meu este Bogdan Iulian, sunt student in anul III la fac. Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, am 21 de ani, cochetez cu fumatul pipei din toamna anului 2006, insa nu am investit prea mult in aceasta pasiune (deocamdata am doar 2 pipe si 11 tutunuri ) dar in timp se vor strange mai multe. Citesc acest forum de cateva luni si m-am hotarat sa particip la discutiile purtate aici. Am gasit o sumedenie de sfaturi despre ce sa faci dar mai ales ce sa nu faci atunci cand fumezi pipa, sfaturi care au contribuit la dezvoltarea mea intr-ale fumului "rece". Felicitari moderatorilor si membrilor cei mai activi pentru multimea de informatii folositoare impartasite pe acest forum.
Fum rece doresc tuturor! 
Iulian


_______________________________________
Smoke your pipe and be silent; there's only wind and smoke in the world.   ~Irish Proverb~

pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Salutare Iulian si bine ai venit printre noi. Te asteptam cu intrebari ca sa revitalizam forumul. Poate avem falsa impresie ca s-a spus tot ce era de spus . Sigur ne inselam asa ca da-i tare cu intrebarile si cu review-urile la tutunurile fumate ca sa avem subiecte de discutat. Fum rece!

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
crristian
-

Din: Iasi
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 7
Salut sunt Cristian din Iasi am 27 de ani , inginer licentiat in cadrul Universitatii Tehnice Gh. Asachi Iasi faculltate de chimie industriala .Lucrez la SC Gil CAFE srl , in functia de dir.de vinzari.
Si s-ar parea proaspat pipar si membru al acestui club in acelasi timp.


pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Salut Cristian. Iata inca un nou pipar din Iasi. Acum sunteti 4. Vasd ca deja ai gasit topicul referitor la filiala din  Iasi. Bun venit pe forum si fum rece iesenilor.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
Ciprian
-

Din: Iasi
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 81

Stefan a scris:

Salut Cristian. Iata inca un nou pipar din Iasi. Acum sunteti 4. Vasd ca deja ai gasit topicul referitor la filiala din  Iasi. Bun venit pe forum si fum rece iesenilor.


Corectez! Suntem 5

Radu
Cosmin
Stefan
Ciprian
Cristi

Pipari mai sunt in Iasi dar (inca) nu a avut loc un contact.


pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Corect. Ai dreptate. Atunci e simplu. Va vedeti si scrieti pe o foaie numele, prenumele, profesia, nr si serie BI/CI, adresa si functia (presedinte, prim-vicepresedinte, vicepresedinte si secretar si imi trimiteti datele ca eu sa va trimit prin posta hartia conform careia sunteti filiala a Pipa Club Romania. OK?

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
Ciprian
-

Din: Iasi
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 81

Stefan a scris:

Corect. Ai dreptate. Atunci e simplu. Va vedeti si scrieti pe o foaie numele, prenumele, profesia, nr si serie BI/CI, adresa si functia (presedinte, prim-vicepresedinte, vicepresedinte si secretar si imi trimiteti datele ca eu sa va trimit prin posta hartia conform careia sunteti filiala a Pipa Club Romania. OK?


Din discutiile cu ceilalti pasionati de pipa din Iasi, am inteles ca bucuria de a fuma o pipa si a sta de vorba cu prietenii pipari, e mai presus decat aderarea la o asociatie.
Insa poate si-au schimbat optiunea in ultimele 2 saptamani.

Eu cel putin nu simt ca as capata ceva in plus daca as fi membru a unui club.

Cu prietenie,
Ciprian


pus acum 15 ani
   
stefan_iasi
-

Din: iasi
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 60
Sunt de aceeasi parere cu Ciprian. Probabil nu simtim nevoia de a "legaliza" cumva relatia noastra, a piparilor din Iasi, intrucat suntem multumiti de ceea ce avem in prezent. Cu timpul probabil ca o sa ne dorim mai mult (habar n-am ce, in momentul de fata), dar insasi spontaneitatea cu care ne stabilim intalnirile are farmecul ei.
Cu prietenie,
Stefan


pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Cum doriti dragi prieteni. Oricum daca aveti nevoie de sfaturi sau recomandari, suntem alaturi de voi si va ajutam.
  Avantajul nostru, al tuturor ar fi acela ca in momnetul in care Pipa Club Romania va avea 2 filiale in tara, va fi acceptata in Comitee Internationelle des Pipe Clubs, e vorba de o recunoastere internationala.
    Astept cu nerabdare intalnirile voastre viitoare si sper din tot sufletul sa vreti sa deveniti filiala a P.C.R.
    Noi in Constanta am facut deja o filiala si voi ati fi a doua de care avem nevoie. Bineinteles ca nu veti simti schimbari decat in bine in urma afilierii. Chiar si daca nu va doriti afilierea va asigur in continuare de tot sprijinul meu in toate actiunile pe care veti vrea sa le initiati. Va doresc mult succes si la cat mai multi membrii activi si valorosi.


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
stefan_iasi
-

Din: iasi
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 60
Multumim

pus acum 15 ani
   
alin chiorean
-

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3
Va salut si bine v-am gasit
Ma numesc Chiorean Alin,sunt din Cluj Napoca,37 ani,lucrez in publicitate,pescar,snowboarder si fumator de tigarete de 20 de ani pana acum 3 luni cand am spus STOP,apoi ajutat de informatiile adunate de la voi din acest forum si inarmat cu multa ambitie am trecut la pipa.
A fost destul de grea trecerea , insa a meriat , am reusit.
Detin 2 pipe Capitol , una curbata si una dreapta si sunt la a 4-a cutie de tutun.
Am deja 3 luni de cand nu mai fumez tigari,turta pe pipe este formata iar fumul tot mai placut.
O sa revin cu amanunte din pionieratul meu in a fuma pipa,inca o data va multumesc tuturor pentru informatiile de aici,mi-au fost de mare ajutor.


pus acum 15 ani
   
doruvasilachi
-

Din: Botosani
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 37
Bine v-am gasit.Ma numesc Doru si sunt din Botosani.Acusica implinesc 45 de ani.Am fost fumator de tigarete pana acum 2 ani cand m-am lasat din cauza sosirii pe lume a unei fetite in familia mea.Asta in semn de solidaritate cu sotia mea pentru ca si ea era fumatoare.Am renuntat total si fara lacrimi, dintr-o data , fara sa trec prin "trepidatii" din cauza asta.Mare este puterea autosugestiei...In schimb nu mi-am propus atunci ca nu voi mai fuma niciodata.Pur si simplu am facut-o.Mi-a placut sa fumez, tot tipicul plus anticiparea unei pauze la o tigara, meditatie si linistea aferenta.De cand am descoperit comunitatea voastra mi-a aparut in minte si imaginea unui pusti din clasa a patra care tocmai citise "Aventurile lui Huckleberry Finn" si si-a confectionat o pipa in micul atelier al tatalui sau din nu mai stiu ce creanga uscata de copac- era mai dificil de facut din cocean de porumb- si a pipat prima data matase uscata de porumb apoi  a faramitat o tigara Nationala in loc de tutun de pipa impreuna cu bunul lui prieten care era la fel de curios si dornic de a experimenta lucruri noi.Mama inca nu stie.Am incasat o bataie de la tata pe motiv ca am facut alta  trasnaie iar eu nu puteam dovedi ca n-am facut-o pentru ca in timpul acela ...fumam pipa intr-un lan de canepa (nu era ilegal pe vremea aceea sa cultivi canepa), asa ca am tacut si va spun voua  abia acum. Partea frumoasa a acestei povesti este ca inca nu m-am apucat de fumat.Am doua pipe, va voi povesti altadata ce si cum despre ele,dar o voi face si pana atunci m-am gandit ca n-ar fi rau sa-i cunosc pe cei care deja stiu mai multe decat mine referitor la acest obicei,fumatul cu pipa.O sa dezvolt subiectul daca se considera ca pot sa fiu alaturi de voi .Pana atunci, ascult si ma bucur de asta.Toate cele bune! Doru

_______________________________________
Lasa-i zilei de maine grija ei!

pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Bun venit Doru si Alin. Imi aduc aminte ca si eu am fumat prima data pipa cand aveam 5 ani.....O vecina trecea prin curtea blocului unde ma jucam si ducea la gunoi cateva lucruri. Facuse curatenie in casa si printre lucruri era si o pipa englezeasca, nu mai tin minte marca a ficei ei, pipa primita cadou de la prietenul fetei care era fiu de marinar. Pipa prin urmare fusese adusa de tata, facuta cadou fiului iar acesta la randul lui a cadorisit iubita. Mama fetei deci o arunca. Eu stiam de pipa si o vazuse-m la vecina acasa si chiar fata imi explicase ce se face cu ea si cum se fumeaza pipa. Mi s-a parut curios atunci faptul ca rupeai tigara si puneai tutunul in pipa cand era atat de usor sa o fumezi ca atare. Nu ma gandeam eu la tutun de pipa. Am cerut eu pipa si vecina mi-a cedat-o ca si asa o arunca. Am venit cu ea mandru in casa si tata care stia povestea cu pipa a crezut ca am furat-o de la vecina. Cum sa creada tata ca femeia arunca pipa si mi-a dat-o mie? A mers la vecina si aceasta a confirma ca ea mi-a dat pipa. Tata a pus tutunul de la o tigara BT si a spus ca e mult mai usor decat prin filtru si ca ii place. Cum au plecat de acasa, am insfacat un BT si tusti pe fereastra cu capul afara ca sa nu se simta in casa miros de fum. Dupa cateva ore ai mei au fost acasa, n-au simtit nimic dar dupa putin timp a aparut fata vecinei la usa ca sa imi ceara pipa inapoi cerandu-si scuze ca mama ei era sa o arunce la gunoi si multumindu-mi ca i-am salvat pipa. Si agata cu fumatul pana la 19 ani cand am cumparat o pipa din cires si mama mi-a adus primul tutun din Germania, un Dansh Black Vanilla facut de Planta, o cutie de tabla de 100 gr care pe capac avea o adancitura ca sa asezi pipa pe cutie. Am fumat cutia de 100 gr in aproape un an de zile si apoi din ce in ce mai des, aproape saptamanal fumam o pipa. Mama mi-a luat si a doua pipa, o Denicotea dupa care am inceput sa imi cumpar singur. Ultimele achizitii le-am facut azi de fapt cele mai recente nu ultimele de la targul de antichitati din Eforie Sud de unde am luat o Kaywoodie si doua City de Luxe (seconduri de GBD) toate 3 cel devreme din perioada interbelica.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
LG
-

Din: Oradea
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2
salutare
Ma numesc Gratian si sunt din Oradea, 18 ani , in principiu fumam tigarete, un pachet de tigari imi ajungea 1 saptamana jumate. Fumam de placere, nu dependenta, imi place mult sa fumez si sa visez in acelas timp la apusul soarelui.De aceea am dorit sa intru in aceasta lume minunata unde pipa este prezenta printre noi
Cred ca o sa am nevoie de cateva indrumari si sfaturi fiind la inceput, dar incerc sa ma initiez cat de pot de mult singur in aceasta arta


_______________________________________
Vocile din capul meu... Elgee's Blog

pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Bine ai venit printre noi. Asteptam cu nerabdare intrebarile tale, doar s ale pui la topicurile respective.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
doruvasilachi
-

Din: Botosani
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 37
Buna LG.Si eu sunt incepator si mi-a astras atentia formularea"  sa fumez si sa visez in acelas timp la apusul soarelui".Pai cam asta imi sugereaza si mie pipa.Adica sa traiesti tihna unui apus de soare ori de cate ori iti fumezi pipa desi poate insemna si trosnetul lemnelor in soba in timp ce afara bate viscolul sau racoarea diminetii cand iti evaluezi sansele pe malul baltii la capatul unei undite.Nu ma vad fumand pipa la volan sau in timp ce tastez la calculator.Fumatul pipei ,ca si ceremonia ceaiului, presupune o stare de spirit speciala.Altfel ar deveni la fel de banala ca si fumatul tigarii.Cel putin asta e parerea mea.Toate bune,Doru

_______________________________________
Lasa-i zilei de maine grija ei!

pus acum 15 ani
   
edwaits
-

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2
buna seara,
numele meu este edi si sunt din timisoara.prima pipa am cumparat-o prin '99-2000 si este un capitol cu mustiucul drept [scumpa rau ptr buzunarul meu de atunci] impreuna cu un pachet de captain black [cel alb- nu mai stiu cum ii zice].fara nici un fel de studiu m-am apucat sa pufai din ea [f greu si aprinzand-o la fiecare tras]....dupa ce s-a terminat tutunul a ajuns obiect de decor. a2-a pipa,tot un capitol dar cu mustiucul curbat am primit-o prin 2004 de ziua mea + una cutie thomas redford...........tutun ce mirosea f frumos dar ardea si mai greu decat anteriorul si avea un gust iute. buun..........a trecut ceva vreme si mi-a facut cu ochiul o pipa roley savinelli [de aia de buzunar] care nici cum nu reuseam sa o umplu si sa o curat bine..............mentionez ca la mine curatatul consta in racairea peretilor vatrei cu futacul pana nu mai ramanea urma de arsura [din toate 3 ustensile ale sculei.............racaitoarea a fost cea mai utilizata ........aaaaa, si umplera pipei era in stil propriu: tasam bine de tot tutunul si apoi cu acul de la futac ii faceam un canal in mijloc..........trageam ca din **** saracului].mai departe acum.........ii cumpar nevestei anul acesta o pipa :un BC campus [de fapt mie imi placea dar cum sa-i zic ca-mi iau a 4-a pipa s-o tin pe dulap] si un pachet de stanwell guarana+ unu de melange ptr. mine.stilul de umplut pipa nu s-a schimbat asa ca nevasta a renuntat dupa prima incercare [eu ii umpleam pipa].si acum am ajuns in prezent, mai exact saptamana trecuta cand am vazut [si cumparat] un stanwell night&day..........l-am achizitionat promitandu-i consoartei ca ma las de tigari si voi fuma numa pipa [+ un tutun peterson luxury blend].si astfel am ajuns sa studiez acest forum [va multumesc ptr sfaturi si povete] si sa fumez prima pipa pe care am aprins-o numa de veo 4-5 ori [evolutie in toata regula ptr mine].
azi mi-am construit o scrumiera ptr pipa si ma gandesc serios sa incep creearea turtei la pipe.va intreb daca are rost sa ma lupt si cu cele 2 rascaite?
alte lucruri despre mine: sunt psiholog [nepracticant] si ma ocup de sisteme de securitate; vara sunt arcas amator iar iarna macheto-modelist blindate wwII; mare pasionat de cinematografie si fan inrait tom waits.
ma bucur ca v-am gasit si va doresc cat mai multe pipe savurate cu placere!


_______________________________________
kazuki tomokawa

pus acum 14 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Bine ai venit printre noi Edi. Povestea ta se aseamana cu povestile noastre ale tuturor. Eu m-am apucat de pipe in 1998 si dupa ce ma chinuiam s apufai, spalam pipa in chiuveta si o tamponam pe interior cu whisky....de aceea a si crapat repede
    Referitor la pipele tale, eu zic sa lasi Capitolurile ca obiecte de decor. Fumeaza Butz Choquin-ul si Stanwell-ul. Sunt net superioare.
    Tutunulo Stanwell Guarana iti va placea, Melange-ul e ca dulce pt gustul meu.
   Poate pui pe forum fotografii cu pipele tale si mai ales cu scrumiera
    Succes. Daca ai nevoie de ceva pareri sau sfaturi, te ascultam (citim).


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 14 ani
   
apatie
-

Din: Constanta
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 36
Bine v-am gasit,


Laurentiu, inginer, 42, pipar amator in facultate (matelot, tigari macinate); regasit pipatul zilele trecute, o pipa chinezeasca de 20 de ani, o pipa DC (similar STANWELL 162), tutun Clan Aromatic; Sunday's Fantasy  - ultima cutie din Real 1 si un Tilburry Cherry Cream, aflu cu surprindere ca la localul meu favorit se tin intrunirile piparilor si sper sa am si eu un loc pe un scaun pe acolo pe langa veterani.


_______________________________________
“The value of tobacco is best understood when it is the last you possess and there is no chance of getting more.”
-Bismarck.


pus acum 14 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Laurentiu bine ai venit printre noi. Nr. meu de telefon este:0723/171691 . Abia astept sa cunosc inca un pipar din Constanta. In ultimul timp, am mai rarit intalnirile asa ca ne vedem joia dupa ce vorbim in prealabil. Daca imi dai un apel maine sau poimaine, ne vedem cand avem timp ca sa ne cunoastem si sa fumam o pipa impreuna.
    Abia astept!


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 14 ani
   
Florin99
-

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 6
Ma numesc Florin,sunt din Brasov si sunt incepator in tainele pipei.Dupa ce am citit destule subiecte de pe acest forum am ramas fascinat si am zis ca trebuie sa incerc si eu.Limitat de bani mi-am luat o pipa capitol si am fumat de vreo 7 ori tutun sunday`s fantasy.Deocamdata nu simt cam nici o aroma sau ceva deosebit la acest tutun dar nu ma las batut ,pt ca din cate am citit imi trebuie f. multa practica..dar macar am de unde invata.  Dupa ce am sa fumez alte tutunuri am sa incerc sa fiu mai activ aici pe forum cu parereri personale.
 


pus acum 14 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Bine ai venit Florin. Incearca si pipele fumate. Fara frica. La aceiasi bani, daca nu si mai ieftin, poti avea o pipa mult mai buna si formata. La tutunuri poti sa iei un Captain Black Royal pe care sa il usuci putin. Noi in 2 saptamani dam comanda pe. Daca te intereseaza ceva de acolo, te pot ajuta.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 14 ani
   
HanShu
-

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 4
Salutare! ma numesc Andrei, sunt din vecinatatea orasului Iasi si nu ma pot numi nici macar pipar incepator Am fost fumator de tigarete in ultimii 7 ani si am reusit intr-un sfarsit sa renunt la ele, cam acum 5 luni.
Tentatia fiind totusi mare , am hotarat sa ma indrept spre fumatul pipei; asadar, saptamana asta vreau sa-mi cumpar prima mea pipa si sper sa devin unul dintre adeptii acestei placeri


pus acum 14 ani
   
ignatescuradu
**

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 217
salut Andrei!
welcome to the club!
daca ai nevoie de sfaturi in achizitionarea unui asemenea instrument, cu placere te ajut.
chiar saptmana trecuta am mai "initiat" un viitor pipar in tainele fumului rece.

si eu sunt din iasi, da-mi PM daca ai nevoie de ajutor...
cu prietenie
Radu


pus acum 14 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Salutare andrei si bun venit printre noi! Felicitari pentru decizia de a parasi tigaretele. Cel mai bine ar fi sa nu fumezi deloc dar daca decizia ta e sa incerci pipa sau trabucul, ai gasit locul potrivit pentru informatii, sfaturi si pareri. Baietii din Iasi iti pot raspunde la intrebari fata in fata sau prin intermediul forumului asa ca nu ezita si contacteaza-i. Succes si tine-ne la curent cu noutatile.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 14 ani
   
Sarge
-

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 20
salutare tuturor, sunt Liviu din Pitesti, am 26 de ani, sunt cam incepator la capitolul pipa desi va citesc de vreo 2 ani, abia azi am avut curaj sa ma alatur clubului; am 3 pipe, iar ca tutun  am fumat tilbury, stanwel, amfora, sunday fantasy; iar la capitolul trabucuri imi plac Santa Damiana rotschild, dominican bundles corona, sau robusto, don diego, casa de garcia corona &robusto, azi de exemplu am fumat un toscano classic. Imi cumpar produsele de fumat  trabucuri/tutun de pipa de la JPB trade River plaza mall Rm Valcea.


cam atat deocamdata,
Un fum rece va doresc tuturor.


_______________________________________
“ Regula mea de viata, un ritual sacru, este sa fumez trabucuri si sa beau alcool inainte, dupa si daca este nevoie in timpul fiecarei mese, si in intervalul dintre acestea. ”
WINSTON CHURCHILL

pus acum 13 ani
   
pintea
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 234
Salutari stimabile , ne bucura initiativa de alatura (macar virtual) forumului , felicitari pentru alegerile facute in materie de tabacuri si trabucuri , inca un aspect pentru care as vrea sa te felicit e faptul ca ai reusit sa fumezi tilbury.
Fum rece si tie si te asteptam la mare


_______________________________________
Ma pipe et ma femme _Je le proclame_Sont des bojoux_Dont je suis fou!!!

pus acum 13 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Bun venit Sarge. Asteptam sa ne bombardezi cu intrebari. Fum rece!

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 13 ani
   
Sarge
-

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 20
Multumesc frumos pentru primire, azi mi-am achizitionat niste dominican bundle coronas si niste casa de garcia robustos, aaa si niste toscane.
Am bagat o corona a intrat ca unsa, domnisoara de la jpb ma tot tenteaza cu niste flor de selva, voi ce spuneti de marca asta?
Asa ca marca de trabucuri am mai fumat vasco da gama coronas, viliger, king eduard toate categoriile, cafe creme, romeo y jullieta  si cohiba mini.


In seara asta cred ca mai bag un santa damiana rotschild.
Fum rece tuturor si sa auzim de bine!!


_______________________________________
“ Regula mea de viata, un ritual sacru, este sa fumez trabucuri si sa beau alcool inainte, dupa si daca este nevoie in timpul fiecarei mese, si in intervalul dintre acestea. ”
WINSTON CHURCHILL

pus acum 13 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Salut. Flor de Selva sunt o marca renumita. Incearca-le. Mi-e atat de dor de o toscana. Unde ai gasit? Tot la JPB?

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 13 ani
   
Sarge
-

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 20
Da tot la JPB, ma rog aici de unde le iau eu au zis ca e o noutate la ei, au doar toscano classico am intrebat daca mai aduc si alt fel de toscane, dar au zis ca vor sa vad ce impact au astea asupra pietei.

_______________________________________
“ Regula mea de viata, un ritual sacru, este sa fumez trabucuri si sa beau alcool inainte, dupa si daca este nevoie in timpul fiecarei mese, si in intervalul dintre acestea. ”
WINSTON CHURCHILL

pus acum 13 ani
   
phoenix30
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2
Salutare!

Sunt nou venit pe forum, si sunt incepator si in privinta fumatului de pipe. Am fumat tigari vreo 11 ani, dar am renuntat. Am citit foarte multe despre pipe, si mi-a venit pofta sa cumpar o pipa. Am ales o pipa Stanwell Danske Club 11. Atasez o poza. Va rog sa-mi recomandati un tutun de calitate, neparfumat, de preferabil din magazinul JPB. Si astept si pareri despre pipa respectiva (inca nu am cumparat).

Multumiri anticipate!

bine ati venit! nou venit forum, sunt incepator privinta fumatului pipe. fumat tigari vreo ani, dar

41.2KB

Modificat de phoenix30 (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
pintea
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 234
"Neparfumat" , asa cum vrei tu nu gasesti in magazinele jpb , insa in alte locatii poti gasi : petreson -old dublin , este o latakie cinstita , dar din magazinele jpb  tutunul pe care il recomand si este foarte usor aromat este Amphora Full Aroma.
Fum rece si asteptam noi informatii


_______________________________________
Ma pipe et ma femme _Je le proclame_Sont des bojoux_Dont je suis fou!!!

pus acum 13 ani
   
phoenix30
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2
Multumesc pentru raspuns. Despre Danske Club Black Luxury ce parere aveti? Nu prea am gasit informatii pe site-uri.

pus acum 13 ani
   
ignatescuradu
**

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 217
salut
am fumat eu acest tutun de care intrebi.
eu sunt amator de aromatice, dar acest tutun a fost de nota 6-7 (din maxim 10) pentru mine.
era super umed cand am desfacut punga, aroma este amestecata, destul de puternica dar nu am prea putut sa o definesc. este un tutun dublu fermentat, probabil de asta are textura si umiditatea care pe mine nu prea m-au incantat.
producatorul spune ca e un luxury, pe mine nu m-a impresionat, poate o fi "luxos" dar e prea luxos pentru mine.
iti recomand mac baren original choice daca gasesti in romania, e un tutun putin mai barbatesc.


pus acum 13 ani
   
Sarge
-

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 20
salutare , am si eu o intrebare, care este diferenta intre trabucuri long filler si short filler.
va multumesc!


_______________________________________
“ Regula mea de viata, un ritual sacru, este sa fumez trabucuri si sa beau alcool inainte, dupa si daca este nevoie in timpul fiecarei mese, si in intervalul dintre acestea. ”
WINSTON CHURCHILL

pus acum 13 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Salut sarge, puteai sa deschizi un topic nou pe aceasta tema. Iti raspund eu la intrebare. Este vorba despre lungimea tutunului din trabuc. Long filler inseamna frunze intregi iar short filler inseamna tocatura (ca in tigareta). de recomandat sa iti cumperi trabucuri long filler, de obicei short filler adica tocatura se pune in trabucurile facute mecanic cum sunt Villiger care totusi sunt OK.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 13 ani
   
alex_dartsman
-

Din: Constanta, Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 19
Ma numesc Alexandru Stoian, am 35 de ani, sunt de eprofesie plant inspector si lucrez intr-o uzina de LNG pe undeva prin Africa de vest
Sunt membru de cateva zile.
Nu detin inca nici o pipa, sunt fumator de trabuc dar vreau sa ma apuc de fumat pipa.
Am cerut niste sfatur in rubrica diverse.
Cred ca as refera pipele semi bent.


pus acum 13 ani
   
cristyss88
-

Din: Iasi
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1
Cristian, 25 de ani, Iasi, extrem de incepator

pus acum 13 ani
   
Dan
Moderator

Din: Constanţa
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 68
Salut Cristi. Aruncă o privire prin forum şi vei găsi toate răspunsurile de care ai nevoie. Dacă nu, întreabă:P

_______________________________________


pus acum 13 ani
   
colyalbaitz
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 181
Salutare tuturor.
Ma numesc Cusa Nicolae sunt din Constanta am 28 de ani , sunt student la Facultatea Ovidius si lucrez ca masinist la o tipografie din oras.As dori sa incep sa fumez pipa (eu fiind fumatori de tigarete) deoarece este un intreg ritual in  'a face o pipa' si sper ca unele afirmatii sau sugestii sa nu supere pe nimeni eu fiind inca 'verde'. Acestea fiind spuse abia astept parerile si sugestiile dumneavoastra.


_______________________________________
Daca la o pipa ai o companie placuta si un tutun bun poti sa fumezi pipa si din 'lemn' de coaja de ou.

pus acum 13 ani
   
Dan
Moderator

Din: Constanţa
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 68
Sărbători fericite Nicu Cei din Constanţa ne întâlnim să fumăm o pipă de regulă joia la 7 în diverse localuri. La următoarea întâlnire, după sărbători, eşti bine-venit Dacă doreşti, te putem anunţa cu privire la locaţie. Fum rece!

_______________________________________


pus acum 13 ani
   
colyalbaitz
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 181
Din pacate eu lucrez in ture de obicei dupa amiaza si noaptea deoarece dimineata ne vin comenzile.Dar poate voi face un schimb de tura si voi reusi sa ajung.O buna.zi

_______________________________________
Daca la o pipa ai o companie placuta si un tutun bun poti sa fumezi pipa si din 'lemn' de coaja de ou.

pus acum 13 ani
   
pintea
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 234
Salut Nicolae si bine ai venit te asteptam cand crezi ca poti sa ni te alaturi pana atunci iti doresc fum rece si sarbatori fericite!

_______________________________________
Ma pipe et ma femme _Je le proclame_Sont des bojoux_Dont je suis fou!!!

pus acum 13 ani
   
Ovidiu Spatar
-

Din: Ludus, Mures
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 3
Buna!Ma numesc Ovidiu Spatar si ma tenteaza de ceva vreme sa ma apuc de pipat Nu am nici cea mai vaga idee despre ce inseamna pipe, stiu doar ca nu se trage fumul in piept.

pus acum 12 ani
   
pintea
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 234
Saluatare stimabile si bine ai venit pe acest forum , pentru inceput iti recomand sa citesti un mic ghid conceput de un coleg pipar din Iasi , Radu Igantescu , aici) sper ca vei gasi raspunsul mai multor intrebari ale tale despre fumatul pipei si despre pipe/tutunuri in general , te mai asteptam cu alte intrebari !Fum rece !
P.S.: te rugam daca vrei sa completezi la profilul personal si orasul in care locuiesti !


_______________________________________
Ma pipe et ma femme _Je le proclame_Sont des bojoux_Dont je suis fou!!!

pus acum 12 ani
   
Ovidiu Spatar
-

Din: Ludus, Mures
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 3
Multumesc pt ghid.exista fumatori din Cluj sau Tg-Mures care sa ma ajute in a alege o pipa?De unde se pot achizitiona?Multumesc!

pus acum 12 ani
   
pintea
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 234
Unul din site-urile romanesti de pe care puteti achizitiona este acesta :http://www.tutundelux.ro/index, iar altele le puteti gasi  pe forum la sectiunea "Vanzari tutun ".
Fum rece !


_______________________________________
Ma pipe et ma femme _Je le proclame_Sont des bojoux_Dont je suis fou!!!

pus acum 12 ani
   
Ovidiu Spatar
-

Din: Ludus, Mures
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 3
Multumesc mult!

pus acum 12 ani
   
Mircea1971
-

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 5
Salut...numele meu este Mircea si sunt un proaspat fumator de pipa, am trecut de la tigari la pipa. Intradevar diferenta este mare si imi pare rau ca nu am facut trecerea mult mai repede. M-am bucurat de existenta acestui forum si mult noroc celui care a avut inntiativa.


pus acum 12 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Bine ai venit Mircea. Fum rece si pipe bune iti doresc. Asteptam pe forum review-urile (recenziile) tale la tutunurile de pipa incercate. Mult succes!

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 12 ani
   
pintea
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 234
Stimabile bine ai venit in randul piparilor, uite aici iti recomand sa citesti si aici despre ceilalti colegi fumatori de pipa din Timisoara :http://forum.pipa-bucuresti.ro/viewtopic.php?f=206&t=1484
Fum rece stimabile !


_______________________________________
Ma pipe et ma femme _Je le proclame_Sont des bojoux_Dont je suis fou!!!

pus acum 12 ani
   
Mircea1971
-

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 5
Si eu ma bucur ca v-am cunoscut....

pus acum 12 ani
   
Mircea1971
-

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 5
In legatura cu tutunul.......din cauza lui m-am lasat de pipa acum vreo doi ani...mi-am luat un tutun ciudat (nu mai stiu marca) in primul rand ca imi lasa un gust foarte amar in gura si apoui nimeni nu statea langa mine.
Acum mi-am achizitionat un WO Larsen, Stanwell si am primit 3 pachete de la cineva, are ca si sigla o corabie...nu vad de la cine este dar e foarte bunm la gust. Am observat ca imi plac foarte mult tutunurile aromate imi lasa un gust placut in gura si mai ales primele fumuri sunt fantastice. Cu ce mai trebuie sa ma obisnuiesc este cu usturimile de pe limba, probabil o "ard" fiind fumul prea cald.


pus acum 12 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Cred ca este o sursa buna. Stiu acest site de cativa ani. Vreau si eu bloc de briar dar daca gasesti lucita sau vulcanita gata strunjite, as vrea si cateva din acestea.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 12 ani
   
Arhaic
-

Din: Bacau
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 8
Salut tuturor ,ma numesc Luca,am 23 de ani si sunt din Bacau,sunt un novice in ale pipei ,intentionez sa ma las de fumat tigari dupa 8 ani,alegand pipa deoarece imi place ca pot testa diferite tipuri de tutun,are ceva romantic ,traditional si vechi,este mult mai sanatoasa decat tigarile si pentru ca mi place sa colectionez ,la pipe,as avea ce
Inca nu mi am achizitionat o pipa,astept sa fac rost de niste banuti.....avand in vedere ca sunt la inceput as vrea sa mi achizitionez o pipa din lemn de cires,am citit ca nu sunt grozave,dar pentru inceput,pentru forjat cred ca e ok,cat despre tutun am sa aleg niste Virgina sau ceva fara arome,dupa care am sa trec pe aromate ,deh,curiozitate....as avea de asemenea o intrebare ,amestecand mai multe tipuri de aromate ,stric pipa?
Mi a placut mult forumul asta si am decis sa ma loghez aici si nu pe cel de Bucuresti,va urez fum rece!


pus acum 12 ani
   
pintea
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 234
Stimate domn , bine ati venit , eu sincer va recomand sa va achizitionati o pipa din briar sunt mult mai bune decat cele de cires insa daca chiar doriti una din cires va recomand cu mare caldura sa urmariti topic-ul "pipe manufacturate de noi " unde gasiti pipele facute de d-nul Marian Neagu sunt sigur ca o sa gasiti ceva pe placul dvs.va recomand sa cititi si forumul piparilor bucuresteni veti gasi multa informatie bine structurata si de calitate .
Va doresc fum rece si toate cele bune !


_______________________________________
Ma pipe et ma femme _Je le proclame_Sont des bojoux_Dont je suis fou!!!

pus acum 12 ani
   
Arhaic
-

Din: Bacau
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 8
Am urmarit si forumul piparilor bucuresteni ,am gasit lucruri interesante ,merci pt indrumarea catre topicul potrivit....as mai avea o intrebare,pipele de marca Angelo cum sunt?am vazut cateva prin magazin

pus acum 12 ani
   
pintea
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 234
Stimabile sincer sa fiu nu am auzit de acest producator  insa va recomand cu caldura pipele de la Danske Club ,raportul calitate /pret este unul foarte bun!

_______________________________________
Ma pipe et ma femme _Je le proclame_Sont des bojoux_Dont je suis fou!!!

pus acum 12 ani
   
Arhaic
-

Din: Bacau
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 8
chiar ma gandeam la Danske sau Peterson,oricum cand am sa o achzitionez  ,am sa te contactez

pus acum 12 ani
   
colyalbaitz
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 181
Bine ati venit printre noi.
Un tutun de inceput ar fi Kentucky Bird dar nu se gaseste pe la noi asa ca va recomand de la Danske Club - Black Luxury (colegul Pintea l-ar caracteriza ca pe un compot sau bun de pus la ceai) dar pentru mine a fost cel mai bun aromatic si se caracterizeaza cu o aroma foarte dulceaga de se simte si pe limba,altii sunt de parere ca este bun si Amfora dar pentru mine a fost o dezamagire totala.Cat despre pipa nu recomand achizitionarea unei pipe foarte scumpe ci mai degraba una mai mica ca buget dar sa fie din briar si eu nu am cumparat pipe noi deoarece sunt predispus la distrugere pana acum am stricat 2 pipe si nu se merita sa strici o pipa noua ceea ce veti pati garantat.


_______________________________________
Daca la o pipa ai o companie placuta si un tutun bun poti sa fumezi pipa si din 'lemn' de coaja de ou.

pus acum 12 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Bine ati venit printre noi. Eu va recomand ca si Pintea sa mai strangeti ceva bani pt un Danske Club. Nu va fie teama ca veti strica pipa. Puteti beneficia de sfaturile noastre si de cele ale colegilor din Bucuresti. Pt aromatice, va pot recomaqnda Fresh and Elegant de la W.O.Larsen sau Stanwell Kir and apple. Sunt singurele aromate care se gasesc in magazinele din ROmania care isi merita banii.
    Va asteptam in continuare cu intrebari si cu review-uri la tutunurile incercate. Mult succes!


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 12 ani
   
Arhaic
-

Din: Bacau
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 8
Va multumesc,chiar am gasit multe sfaturi folositoare aici cat si pe forumul colegilor din Bucuresti,am cumparat ieri un plic de tutun Danske club -Black luxury, mi-a placut f mult,si da,kira o sa fie urmatorul,am doar o intrebare si anume daca pot sa fumez kira din aceeasi pipa cu care am fumat si danske,va strica pipa intr-atat de mult?
Va rog sa nu ma mai domniti ,I kinda feel old)


pus acum 12 ani
   
colyalbaitz
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 181
Nu este nici o problema daca vei fuma tutunuri aromate in aceeasi pipa chiar daca sunt de la producatori diferiti(nu este recomandat sa fumezi de ori din aceeasi pipa in aceeasi zi, dar eu unul daca nu am alta alternativa mai fumez si de doua ori dar foarte rar),deocamdata esti in stadiul de a experimenta,cu timpul cand iti vei mai rafina gusturle o sa renunti la cele aromate si vei incepe cu tutunurile 'curate' adica blenduri si amestecuri de tutunuri naturale fara alte chimicale,atunci iti poti dedica pipele pe anumite tutunuri, dar pana atunci fumeaza la greu si o sa vezi daca iti place sau nu fumatul pipei.

_______________________________________
Daca la o pipa ai o companie placuta si un tutun bun poti sa fumezi pipa si din 'lemn' de coaja de ou.

pus acum 12 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Singura problema cand schimi tutunul este ca primele 2-3 fumate vei simti o aroma amestecata de la ambele tutunuri. Abia mai apoi vei simti aroma pe care o are defapt noul tutun. Asta nu inseamna ca vei avea vreodata atatea pipe cate tutunuri vei fuma. E de preferat s aai o pipa de aromate, una pt virginii si una pt latakii. Astea pt inceput

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 12 ani
   
pintea
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 234
iata aici un mic articol referitor la dedicarea pipelor...http://pipaclub.3xforum.ro/post/540/1/Dedicarea_pipelor/

_______________________________________
Ma pipe et ma femme _Je le proclame_Sont des bojoux_Dont je suis fou!!!

pus acum 12 ani
   
Arhaic
-

Din: Bacau
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 8
va multumesc pentru raspunsuri.....fumatul pipei imi place,am crescut cu carti in care personajele fumau pipa,mirosul ,ritualul ,totul e fascinant,de aceea am decis sa las deoparte tigarile si sa fac ceea ce trebuia sa fac de mai de mult

pus acum 12 ani
   
C.Foghel
-

Din: Castalla, ES
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 5
Buna ziua, stimabililor! Bine v-am gasit! Ma numesc Cristian Foghel, actualmente rezident spaniol. In oraselul in care locuiesc se fumeaza pipa, foarte lejer, la umbra, in parc. Oamenii astia par atat de relaxati, incat, mai in gluma, mai in serios, i-am spus 'viitoarei' ca m bate gandul sa trec pe pipat, dupa 17 ani de fumat tigarete. Am 36 de ani, luna asta, asa ca, de ziua mea, 'viitoarea' mi-a facut bucuria si... uite-ma mandrul posesor al unei pipe. Pe ea scrie ENA Brezo, 402, dar, sincer, virgin fiind in ale fumtului de pipa... n-am habar ce insemna. Sau cum se foloseste. Am cautat googleul ' cum incarc o pipa corect' si am ajuns aici. Pasul doi, dupa ce am citit din forum, a fost sa ma inregistrez.

Tutunul este Mac Barin, daca nu ma insel, iarasi e primul pe care il incerc, evident. Mi se stinge de 200 de ori, dar incet, incet, ii dau eu de capat.

Timpul liber mi-l ocup cu scrisul, pe blog, sau la nuvela pe care ma framant sa o termin de vreo doi ani, asa ca o pipa face parte ' din peisaj'  daca pot spune asa...

In rest, numai bine, sper sa pot intra in lumea fumatorilor de pipa adevarati, candva Toate bune!

bine ati venit! buna ziua, bine v-am gasit! numesc cristian foghel, rezident spaniol. oraselul care

41.7KB


_______________________________________
Plecat in lume.

pus acum 12 ani
   
colyalbaitz
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 181
Bine ai venit la noi pe forum unde cred ca vei gasi informatii foarte folositoare.Cat despre pipa nu conteaza ce marca este atat timp cat este din briar, dar despre tutun dupa parerea mea nu este o alegere prea buna, McBarren nu este pe lista tutunurilor pe care le-as mai fuma, le-am fumat dar nu le mai fumez deoarece exista si alte tiuri de tutun,cat despre stingerea pipei dupa o perioada nu vei mai avea neplaceri si nu se va stinge atat de des.

_______________________________________
Daca la o pipa ai o companie placuta si un tutun bun poti sa fumezi pipa si din 'lemn' de coaja de ou.

pus acum 12 ani
   
pintea
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 234
Bine ai venit stimabile , iti recomand sa incepi cu :http://www.ignatescu-manea.ro/wp-content/uploads/2011/02/Ghid-pipari-incepatori.pdf
daca o respecti ceea ce zice acolo nu cred ca vei avea probleme , esti un fericit pentru ca in spania sunt cele mai bune preturi la tabacurile de pipa.
Fum rece !


_______________________________________
Ma pipe et ma femme _Je le proclame_Sont des bojoux_Dont je suis fou!!!

pus acum 12 ani
   
C.Foghel
-

Din: Castalla, ES
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 5

colyalbaitz a scris:

... McBarren nu este pe lista tutunurilor pe care le-as mai fuma...


Tutunul a venit l pachet cu pipa, recomandare serioasa de la magazinul de tutun. Deocamdata, personal, imi place, iar 'viitoarei' ii place si mai mult, motiv pentru care ma lasa sa pipez in casa, cica da un aer placut de livada de ciresi... Clar prefer mirosul asta tutunului de tigareta.

Ghidul l-am citit inca inainte de-a ma inregistra, mi-a placut enorm sa rasfoiesc rndurile acelea, mai ales ca mi-au raspuns la unele intrebari, La altele mi-ati raspuns in alte topicuri de pe forum, deci nu mi intreb, ci doar incerc, de acum inainte. Ma bate gandul sa iau inca o pipa, asa ca am sa ma documentez serios si de pe forumul asta, desi, sincer, un topic separat despre anumite marci n-ar strica.

Toate bune!


_______________________________________
Plecat in lume.

pus acum 12 ani
   
Pagini:  1 2  

Mergi la