Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PIPA CLUB CONSTANTA FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angela31 24 ani
Femeie
24 ani
Buzau
cauta Barbat
24 - 60 ani
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI / Tehnici de fumat pipa / Sa treci de la tigari la pipa Moderat de Dan, colyalbaitz, pintea
Autor
Mesaj Pagini: 1
Hector
-

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5
Salutari calduroase comunitatii.

Sunt un incepator de pipa si incerc sa ma las de tigari. De tot. Am luat aceasta decizie in urma faptului ca in ultima vreme deseori mi se facea greata cand fumam tigari din comert. Cand am auzit de la mai multi prieteni ca si lor li se intampla la fel, decizia a fost luata. Usor de spus, dar greu de facut. Vreau sa va povestesc incercarile mele si sa cer si sfaturi daca mai exista cineva care a trecut prin asa ceva.

Primul lucru pe care l-am facut a fost sa renunt definitiv la tigarile din comert. Mi-am cumparat tutun de tigari de foi ca restul echipamentelor le aveam dar nu erau folosite. Planul este sa reduc numarul de tigari de foi treptat pana la zero si cu ajutorul pipei bineinteles - pentru a asigura o descrestere treptata a dependentei de nicotina din organism.

Ceea ce nu am luat in considerare insa este faptul ca foarte probabil borhotul din comert (dupa o saptamana de tutun adevarat nici macar nu le mai pot suporta mirosul) - deci borhotul din comert contine si alte substante care dau dependenta. Deja am o saptamana de cand nu am mai fumat din comert si incepe sa fie din ce in ce mai usor. Dar nu va spun primele zile ce tremuraturi si ce rau mi-a fost. Desi am mentinut nivelul de nicotina constant!!! Se spune ca primele doua saptamani sunt cele mai grele. Doamne ajuta!

Acum sa ajung si la pipa. Am cumparat doua pipe de la Cora ca erau mai ieftine (si daca stiam de Metro...) prima un Danske Club pe care eram chitit si a doua o Savinelli Capitol ca mi-a placut foarte mult cum arata.

Ca tutun, am comandat pe un site o parte inainte sa cumpar pipele si ghiciti cu ce m-am ales: Cu Tilbury de Vanilie (pentru masochisti) si de Cirese (pentru dusmani). Deci la ala de vanilie am rezistat eroic si dimineata mai bag unul pentru ca are din punctul meu de vedere cel mai ridicat continut de nicotina fata de restul pe care le am. Ala de cirese chiar il tin pentru dusmani.

In afara de astea doua am cumparat din greseala un Erinmore Mixture care s-a dovedit a fi tutunul cu care ma impac cel mai bine din ce am deoarece are aroma de dulceata de cirese negre si eu sunt inebunit dupa dulceata de cirese negre (mai trebe clatite la tutunul asta ) dar si pentru ca aroma dispare destul de repede in timpul fumatei si atunci ramane o aroma de tunun si e si destul de tare.

In rest am numai bomboane de care sincer dupa 1-2 incercari mi s-a cam luat. Destul de gretoase. Nu stiu de ce...poate pentru ca am fost fumator de tigari si inca fumez tutun de tigari de foi si pentru ca am fumat cam des din ele: Stanwell Vanilla+Melange (total neimpresionante), si Bellini Torino (un pic mai ok). Poate ma ajutati cu o marca de tutun care poate fi gasita in comert si care chiar sa fie tutun, nu bomboane ieftine turcesti...

Acum ajung la parte care doare cel mai tare. Bineinteles ca in prima zi am fumat sase pipe. M-am lecuit de maratoane dintr-astea, dar acum nu pot sa trec sub patru. Mai ales ca incep sa reduc numarul de tigari de foi pe zi. Stiu ca ar trebui sa las pipa 1-2 zile sa se usuce si se simte acreala din ele. Sicner nu acreala e problema mea cea mai mare acum. Problema e importul de nicotina controlat si nu e rentabil sa ma duc sa cumpar inca sase pipe.

Asa ca am decis ca una dintre pipe (Danske Club) sa o tin si sa o formez bine - asta   in speranta ca nu am distrus-o deja cu Tilbury Vanilla si Capitolul sa il forjez de trei ori pe zi pana termin cu tigarile de foi si reduc numarul de pipe pe zi sau cumpar altele. Voi ce parere aveti? Am ales Danske sa o tin de buna ca mi se pare ca merge mai bine decat Capitolul desi acesta din urma imi place mai mult. Credeti ca o sa-l pot recupera in viitor?

Ultima intrebare este legate de filtre. Am cumparat filtre de carton nemtesti de 9mm  (20 buc) cu un capac alb si altul albastru. Problema este ca mi se par destul de scumpe sa le schimbi la fiecare pipa, si mi se pare destul de scarbos sa le tii mai mult de o data... Mai am cateva filtre de balsa (7) care au venit cu pipele, astea sunt reciclabile cumva?

Toate cele bune.

treci tigari pipa salutari calduroase incepator pipa incerc las tigari. tot. luat aceasta decizie

38.2KB


pus acum 14 ani
   
ignatescuradu
**

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 217
salut Hector!
super fain ce ai scris tu multi dintre noi au trecut prin ceea ce treci tu.
o intrebare: tu cand fumezi pipa, tragi fumul in piept?
in mod normal, pipa nu se trage in piept, nicotina ti-o iei din mucoasa bucala si nazala, nu e prea ok sa tragi in piept fumul de pipa
cat despre ce pipa sa o alegi ca sa o forjezi, eu iti dau o sugestie: cauta cateva pipe din corn-cob, adica din stiulete de porumb, sunt la circa 25 ron bucata si le poti fuma de cateva zeci de ori. asa le fumezi pe aceastea si nu mai strici pipe bune.
odata ce forjezi o pipa cum vrei tu sa faci, e cam dificila recuperarea ei, lemnul o sa fie afectat destul de tare.
multi dintre noi nici nu mai folosim filtru la pipa, eu incerc o varianta cu boabe de orez puse in vatra, sub tutun sa mai traga din umezeala adunata in timpul fumatei. personal mi se pare ca filtrul obtureaza traseul fumului si nu imi place sa trag greu din pipa.


pus acum 14 ani
   
Hector
-

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5
Salut, mersi de raspuns. Nu trag fumul in piept, de asta incerc sa ma las. Ar fi ca si cum as inlocui gudronul si alte substante obscure din tigari cu si mai mult gudron si substante obscure din tutnurile aromatice.

La inceput mai trageam fum pe nas ca imi placea mirosul dar mi-am dat seama ca ala tot in plamani ajunge asa ca incerc sa limitez adulmecarea pe cat posibil. Poate la inceput un pic cand e bolul nou si aroma proaspata.

Referitor la forjat. Poate am folosit termenul gresit. Nu trag pana se inroseste pipa. Intamplator am descoperit ca varful degetelor mele sunt mai sensibile la caldura decat obrazul. Stii, se spune sa nu incalzesti pipa pana te arde pe obraz. La mine nu e nici o sansa. Trag normal, nu caut sa scot cat mai mult fum ci sa dureze cat mai mult pipa si sa ramana pe cat posibil aroma tutunului cat mai aproape de fund. Cand se incalzeste o las deoparte 5-10 minute. Nici nu infund pipa cu tutun. Acum experimentez si caut cum sa umplu pipa cu tutun cat mai rasfirat (ca sa se pastreze aroma buna si sa se aereze) si totusi sa nu o reaprind de 20 de ori.

Las pipa sa se raceasca, dupa aceea o curat si o mai las cateva ore 4-5 ore. Asta e, daca in viitor nu o sa mai poata fi recuperata, ghinion.

Referitor la filtre. Nu am ce face. Exista cavitatea de filtre si nu am nici un suport de plastic sa pun acolo. Trebuie sa folosesc filtrele...

Referitor la fumat. Ieri am reusit sa fumez sub 15 tigari. Cred ca au fost undeva la 12-13 si doua pipe. Nu e bun da' nici rau avand in vedere ca aveam zile cand ajungeam la 40 de tigari (doua pachete) lejer. Partea buna este ca nu am simtit nevoia de o tigara azi dimineata. Pana acum la ora aproape 2 nu am fumat nici una. Am tras de o pipa cu Erinmore Mixture (pe asta o fumez dimineata ca mi se pare ca are un continut mai ridicat de nicotina fata de altele pe care le am eu).

Problema este ca in fiecare zi, simt nevoia acuta sa fumez macar o tigareta din comert. Si cand o fumez sunt ca alcolicii cand beau, desi nu duc lipsa de nicotina. Asta imi dovedeste ca intr-adevar exista acele substante pe care eu le banuiam ca dau dependenta.

Toate cele bune. Ce tutun gasesc in comert care sa nu fie aromat, sa nu fie prea urat mirositor si sa contina o doza medie de nicotina?


pus acum 14 ani
   
ignatescuradu
**

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 217
salut!
pentru mine un tutun cu tarie medie este Sherlock Holmes de la Peterson.
totodata, gama macbaren mie imi place, ei au tutunurile pe game de tarie.
cat despre locasul unde se pun filtrele, eu...il las gol

cand pipa incepe sa forfaie, parca fierbe apa, bag o perie de curatat pipa prin tenon pana sub vatra si mai absoarbe umezeala.
cat despre fumatul intensiv dintr-o singura pipa, iti spun ce am citit din cartea unui american: lemnul de pipa are niste mici alveole care sunt pline cu aer. pe masura ce se fumeaza o pipa, aceste alveole se umplu cu gudron si alte uleiuri din tutun. daca o lasi sa se raceasca, o parte din aceste reziduuri vor "iesi" pe cale naturala din lemn.daca nu, ele vor ramane acolo si se va intampla procesul in sens invers cand alveolele vor fi pline: cand vei fuma, toate uleiurile si grudronul vor iesi din lemn si se vor imbiba in tutun, proces care va da fumatului un gust super naspha.
deci prin uscarea lemnului dupa fumat de fapt se incetineste umplerea acestor alveole.
tipul spunea ca sunt pipe forjate care nu mai pot fi recuperate, deoarece alveolele sunt pline de reziduuri si nu mai pot fi curatate.


pus acum 14 ani
   
Hector
-

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5
Mersi pentru recomandari. Peterson Sherlock Holmes se gaseste in Romania?

Alta chestiune. Am fost azi la Metro sa reimprospatez proviziile de tutun de tigarete. Nu e nici un avantaj. La cora era 35 ron o punga de Drum de 50 g si la metro 33.5. M-am uitat si la pipe. Aveau niste jeguri de lemn de cires (probabil facute in china dupa cum aratau) si niste Capitol la 125 RON. Nu m-au impresionat pipele capitol. Tutun de pipa aveau doar Amfora la 34 de RON si am luat un pachet dar nu il desfac acum ca deja am patru desfacute si mi-e frica sa nu se usuce pana le termin.

Inca o intrebare: cum faceti sa arda pipa pe toata suprafata constant? La mine ori flacara se micsoreaza spre centru ori arde doar intr-o parte?


pus acum 14 ani
   
ignatescuradu
**

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 217
salut
sherlock holmes eu am gasit in selgros dar si pe tobaccoshop.ro (aici iti cer bani de transport...)
pipele din lemn de cires daca scrie pe ele MR. Brog, sunt facute in Polonia.
poti directiona arderea folosind futacul (butucelul), mai exact partea turtita a acestuia pe care o poti tine deasupra zonei unde arde tutunul. atunci jarul nu va mai primi mult aer ca sa arda si va incepe sa "manance" tutun si din alte directii, deci se va extinde.


pus acum 14 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Salut Hector. felicitari pt renuntarea la tigarete. cand mai cumperi un tutun, vez la descriere sa contina virginia, Asta e gustul tutunului pe care il cauti tu, tutun natur, fara aome si parfumuri, doar dulceata lui naturala.
    Nu e o problema daca nu bagi filtru in locas, folosesti boabele de orez in vatra, sunt excelente si ieftine, cureti la sfarsit pipa cu perii si spray pt pipa care se gaseste tot la magazinele de profil sau inmoi peria in putin alcool, tuica, vodca, whisky orice.
    Incearca sa pufai, sa te clamezi, sa controlezi jarul cu futacul apesi pe scrum si dcaa e prea compact si tragi greu, intepi "capacul" de scrum cu tija ascutita de la futac aproape de peretii vetrei, 3-4 intepaturi acolo unde vrei tu sa arda mai bine.
    daca mai cauti tutun, eu am ceva cu virginia:
Sweet Dublin Irish Whiskey  50gr
Mac Baren - Mixture flake 100gr cutie 
Blue Ridge (suedia)              50gr
Condor (verde)                      50gr
pt detalii: , pot trimite prin Posta Romana sau Fan courier cu ramburs


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 14 ani
   
Hector
-

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5
Salut Stefan! Multumesc de sfaturi.

Vin aici cu ultimele stiri:

# Intr-adevar se pare ca primele doua saptamani sunt cruciale. Au trecut aproape trei saptamani de cand nu am mai cumparat un pachet de tigarete. Spun nu am mai cumparat pentru ca la inceput am mai fumat cate una-doua pe zi de la prieteni ca simteam nevoia. Azi sunt trei zile de cand nu am mai pus gura pe o tigareta din comert.

# Duminica asta am fost la gratar. De evenimentul acesta imi era foarte frica deoarece se stie ca pentru fumatorii de tigarete, consumul de alcool cere o tigara. Din fericire am reusit sa trec cu brio de acest examen. Inca dinainte de eveniment incepusem mai mult sa pufai tigarile rulate decat sa le trag in piept. Duminica am fumat doar zece (si alea mai mult pufaite). Am incercat si o tigareta din comert dar am aruncat-o pentru ca avea un gust absolut infect - nu am putut sa o fumez. Ceea ce este o veste buna!

# Incepand de duminica am fumat-pufait din ce in ce mai putine tigari rulate. Azi am fumat doar trei si probabil am sa mai fumez inca una inainte de culcare. Nu ma fortez, partea buna este ca vine natural. Pe langa asta, am fumat doua pipe si jumatate. Da! Mi-am mai cumparat o pipa - Danske Club tot de la Cora. poze atasate.

# Am cumparat o bricheta de pipa de la un magazin din galeria Carrefour Orhideea de care sunt foarte incantat. Initial doream un burner dar am incercat unul de la un prieten si chiar nu mi-a placut ce facea cu flacara aia la tutun... asa ca am o bricheta cu flacara normala la 35 RON care mi se pare destul de eleganta si la pret ok. Acum sa reapring pipa este o placere

# Din motivul de mai sus am inceput sa fumez o pipa in "transe". Azi de dimineata am fumat o pipa cu Erinmore Mixture in 6 ore. De cate ori simteam nevoia, mai pufaiam de cateva ori si dupa aceea lasam pipa deoparte. Cu tactica asta cred ca o sa ajung la zero tigarete rulate pe zi destul de repede.

# Apropos de Erinmore Mixture. Evident ca la inceput (ca orice incepator) m-am hazardat in aprecieri. Da, intr-adevar are destula nicotina ca sa te scape de tigarete dar cred ca gusturile mele incep sa se schimbe. Pe langa faptul ca mi-a imputit (probabil iremediabil) Capitolul, acum mi se pare ca are gust de smoala pusa la topit. Sper sa termin pachetul si o sa incerc sa recuperez pipa prin procedeul de curatare cu sare si alcool.

# Pipele Danske le fumez odata pe zi (uneori si la doua zile). Una o fumez cu Stanwell Melange care a iceput sa imi placa. Secretul este sa fumezi incet, fara fum mult ca si cum ai sorbi dintr-o bautura buna. Tragi mai tare si gustul acru nu intarzie sa apara. A doua o fumez cu Bellini Torino - asta e un tutun bestial. Are gust, dar are si destula nicotina.

# Apropos de nicotina. Alaltaieri am fumat trei pipe si jumatate si nici o tigareta. Am inceput sa transpir, sa am probleme cu vederea, niste dureri de cap. Credeam ca sunt efectele "retragerii" de la substantele din tigaretele din comert. La o verificare rapida pe net am descoperit ca de fapt sunt simptomele unei prea mari doze de nicotina. Asta inseamna ca nicotina vine vine mersi de la pipa si prin mucoasa bucala dar mai inseamna un lucru: e mai multa nicotina decat la tigarile lights din comert. SI cel mai important, chiar cu doza prea mare de nicotina simteam nevoia de o tigareta ceea ce demonstreaza CLAR ca dependenta la tigaretele din comert nu mai este de nicotina ci de unele substante obscure.

As mai scrie dar e cam tarziu...revin si zilele viitoare

Fum rece!

treci tigari pipa salut stefan! multumesc aici ultimele stiri:# pare primele doua saptamani sunt

18.9KB


pus acum 14 ani
   
ignatescuradu
**

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 217
salut
un amic imi spunea ca a cantarit cat tutun intra intr-o tigareta si cat intr-o pipa.
intr-o tigareta intra aproximativ 0.8 gr tutun, pe cand intr-o pipa, depinde de marimea bolului, de la 3 la 6 gr tutun, deci iti dai seama ca e mai multa nicotina disponibila in pipa decat intr-o "tigare".
Radu


pus acum 14 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Dar trebuie sa stii ca tutunul de pipa este fermentat de cel putin 2 ori ceea ce elimina din nitrati, nitriti, amoniac si alte rautati. Ati avut curajul da fumati tutun din tigareta in pipa_Ţ Am incercat eu tutun de la un Kent lung....fara hartia albita cu clor si e groaynic! E acru, amar si se incleiaya in pipa. Daca pufai aceeasi tigareta prin filtrul ei, simt doar aburi. Daca vrei un tutun mai fara nicotina, incearca blenduri cu black cavendish cae e o virginia coapta in cuptor cu arome, in functie d eproducator, aromele sunt mai mult sau mai putin naturale. LA Stanwell si Mac BAren nu bag mana in foc ca ar fi chimicale dar Samuel Gawith sigur are aromele OK. Nu lasa nici suc in pipa.
    Oricum e foarte bine ca te lasi de tigarete, si pipa are compusi nocivi dar mult mai putini decat tigareta. O avea tigareta 0,8gr dar te tine 5 minute pe cand o pipa de 2,5 gr o poti fuma fara probleme 45 de minute deci tutun mai putin nociv si mai spornic de 3 ori.
    Deh...cafeaua fara cofeina, berea fara alcool si tutunul fara nicotina e degeaba =D


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 14 ani
   
AdrianCosmin
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 3
salutari !

Sincer nu pot sa zic ca sunt incepator la pipa , m-am lasat si eu de vreo 3 luni de tigari si chestia e nici nu am incercat niciodata , desi cu prima ocazie am sa achizitionez o pipa .

(un pic de istorie)

Am aprins o tigare comerciala dupa 2 luni de pauza dar nu de placere , ma cam durea maseaua rau de tot si nu am avut altceva la indemana sa ma calmeze . Ca sa descriu  gustul .... e ca si cum ai sta intr-un bar unde se fumeaza tot timpul si iei o scrumiera plina de scrum si bagi limba in ea . iach . ma intreb oare cum de nu am simtit gustul asta 11 ani cat timp am fumat . in fine ..  . Nu de mult am stat la un pahar de amaretto era ceva din italia , si mi-a oferit cineva un trabuc de calitate , mi-a zis ca se pufaie doar si am zis daca nu trag in piept hai sa incerc .  Am ramas uimit gustul pe care il poate avea tutunul de calitate . Din ziua aia am facut o pasiune pentru trabucuri si nunumai , as  vrea sa experimentez si cu pipa , poate raman fidel . cat de curand am sa achizitionez una , pana atunci mai savurez un trabuc la un cognac

bafta si fum rece cum ziceti voi !




pus acum 13 ani
   
apatie
-

Din: Constanta
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 36
Bun venit.

Nu te grabi cu achizitia pipei - un Danske Club bent ar fi o achizitie ieftina si buna.
Mai departe - un tutun decent - as zice sa incerci Amfora.
Oricum, daca ai nedumeriri, intreaba.


Bafta si fum rece - cum speram ca o sa vrei sa ti se spuna si tie 


_______________________________________
“The value of tobacco is best understood when it is the last you possess and there is no chance of getting more.”
-Bismarck.


pus acum 13 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Salut Adrian Cosmin. Dupa cum i-a spus si Apatie, un Danske Club este o pipa mai mult decat decenta. Daca ti-e dor de gustul de tutun natur, incearca Amphora regular sau Mac Baren Virginia flake sau Mac Baren Navy Flake. Vi fi surrins cat d ebun e tutunul Virginia natural, cat de dulce e si ce arome placute iti desfata papilele gustative. Mult succes!

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 13 ani
   
TLGTLC
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 29
Sunt si eu incepator in ale pipei, am aproape 4 luni de cand fumez. Am reusit sa ma las de tigari complet iar pipa fumez 3-4 boluri pe zi.Multe le-am invatat de pe forumuri si youtube. Am deja si preferinte, pot face diferenta intre un tutun sau altul. Am incercat si un blend cu Latakia si cand am citit rewiew-uri despre el si am vazut cat de extaziati erau consumatorii... nu mi-am putut explica ce naiba gasesc la el. Mie imi plac tutunurile care miros a gem de prune si aici lider mi se pare Black-Gold pe care mi-l cumpar de pe okazii. Una peste alta e fain ca m-am lasat de tigari si am descoperit placerea oferita de pipa. Apoi mai este factorul economic, sa fumezi pipa e mai ieftin (daca te multumesti cu ce-ti ofera internetul) dar isi intra in drepturi ,,legea compensatiei"-incepi sa cheltui mult datorita altei pasiuni generate de acesta-colectionarea de pipe. Nu mi-am putut imagina ca obiectele acestea care nu imi trezeau nici un sentiment au inceput sa-mi placa atat de mult si acum ii inteleg pe piparii care au ajuns sa posede zeci de astfel de minunatii!

pus acum 13 ani
   
ignatescuradu
**

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 217
salut,
din ce oras esti? poti participa la intalniri a piparilor din Bucuresti, Constanta, Sibiu, Iasi si mai sunt raspanditi prin tara...
Radu


pus acum 13 ani
   
TLGTLC
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 29
Mi-ar fi foarte aproape Constanta! Desi postez extrem de putin, am citit posturile din scoarta in scoarta!

pus acum 13 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Salut! Bine ai venit pe forumul nostru. Nu uita sa completezi orasul la profil. Te asteptam printre noi in Constanta in fiecare joi de la ora 19:00 la "Friends" in spatele Salii Sporturilor.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 13 ani
   
vlahul
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2
salut,

sa ma introduc si eu.

cred ca aici e topicul potrivit.

fumez mult, bat in cam 2 pachete de tigari pe zi. Din 98 numai Lucky, nu suport lights-urile.

Am ajuns sa nu mai simt taria de multe ori (de obicei se intampla cand ajung la al 2lea pachet sau fumez 2 tigari in 10 minute).

Evident, exista si factorul financiar... un 200 euro pe luna tigarile, fara 4 beri pe zi nu incep nicio actiune, cafeaua... stiti cum e. Evident, viciul bate in 3-400 euro numai stand in casa.

Am dat de o pipa la un prieten, primise cadou un Zobo din ala ieftin. Soarta a facut ca amicul sa se mute si sa-si uite pipa la mine. Si uite asa am cumparat un Mango Stanwell sa o incerc.

Si am tot incercat-o cu vreo 5 pachete de tutun de atunci. Acum am mai comandat 100 de grame.

Ideea este ca m-am decis definitiv sa trec la pipa.
Nu din placere, nu din hobby...din viciu . Pentru mine sunt mai multe avantaje...asa ca pipa este perfecta!

pot sa scriu fara sa imi intrerup starea de inspiratie, asta imi place cel mai mult.
pe urma tutunul este puternic, aromat daca vreau sau nu, dar scap de senzatia de "fumat paie".

Este foarte satioasa. Zilnic fumez cam 6-10 pipe...practic inlocuiesc 1-2 pachete de tigari.

Una peste alta cea mai buna afacere si financiar si ca satisfactie.

Ar trebui sa incerce mai multi.

Sunt din Fetesti, actualmente locuiesc aici dar ma voi muta in Constanta curand (dupa stat 10 ani in Bucuresti am decis sa aleg Constanta).

Modificat de vlahul (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
salutare Vlahul. Bine ai venit printre noi! Cand ajungi in Constanta, contacteaza-ma ca sa ne intalnim, te asteptam si la intalnirile saptamanale de joi.
    Felicitari pt ca ai reusit sa renunti la tigarete, cu timpul, pipa va deveni hobby si iti vei lua alte pipe pt ca Zoppo zici ca e facuta din PAL sau MDF vei incerca alte si alte tutunuri etc. Sadisfactiile vor fi pe masura. E ca o casatorie din convenienta, ca atunci cand parintii te obliga sa te insori cu o fata cu zestre si care provine dintr-o familie buna si pe care cu timpul o descoperi ca femeie, dragastoasa, gospodina etc. Asa va fi la tine care te-ai apropiata de pipa bazat pe considerente financiare, deja te inearca dragostea si o vei descoperi in timp.  Iti doresc o relatie bazata pe respect reciproc, cu multe amintiri placute, cu clipe minunate petrecute impreuna cu pipele tale si cu multe tutunuri pe care sa le descoperi in timp. Succes!


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 13 ani
   
bblindman
-

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 1
Salutari tuturor,

Sunt Adi, din Brasov si m-am lasat de tigari de o saptamana, brusc si dintr-o data! Vreo trei zile n-am fumat nimic si n-am dat in nici o benga,  dar mi-am zis ca viata e scurta  si am incercat o pipa pe care o aveam prin casa cu un tutun de rahat zacut vreo 2 ani prin dulap. AULEOOO ce gust fata de Kent Nanotek! Un fel de Claudia Schiffer vs o traseista! Nu trag in piept (mai adulmec dar ma las si de asta) si nu am mai pus tigara in gura, nici nu mai pun vreodata. Fumez cam 3-4 pipe medii pe zi umplute 75%.
Ce as vrea sa va rog:
1. m-ar interesa o marca si tip de tutun de tarie 2-3, cat mai natural (fara aditivi chimici), eventual si o sursa pentru cumparare.
2. daca pipele mixte (meershaum si briar) sunt ok dpdv tehnic
3. daca intuitia mea ca nu se compara raul facut de 2 pachete de tigari/zi filtrate prin plamani cu 3-4 pipe pufaite

Va multumesc anticipat si va salut din nou!


pus acum 11 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Salut bblindman. Voi incerca sa raspund eu intrebarilor tale dupa ce te voi felicita pentru ca ai renuntat la fumatul prin inhalare.

1)Amphora Full aroma sau Mellow e cel mai potrivit pt fostii fumatori de tigarete si il poti gasi in magazinele JPB din orasul tau. aici gasesti si locatiile magazinelor lor sau poti comanda online

2) Nu sunt OK pt ca linerul este defapt praf de merschaum cu adeziv. Daca vrei o singura pipa din care sa fumezi de 3-4 ori in fiecare zi, ia-ti un merschaum bun. daca nu, iti iei pipe cat sa folosesti acea pipa dupa 2 zile. Poti gasi pe pipe uzate la preturi decente sau in JPB pipe DC care sunt foarte bune

3) In urma unor studii mai vechi ar trebui sa INHALEZI 8 pipe zilnic ca sa ajungi la riscurile pe care le ai cand fumezi 10 tigarete cu 8mg gudron.
Oricum fumatul nu e bun, nici cu inhalare nici fara inhalare. Cauzeaza la plamani si la buzunar dar aici find oameni majori, ne asumam riscuri si luam fiecare decizii tinand cont ca ponderarea este importanta in tot ceea ce facem.


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 11 ani
   
Pintilie Ionut
-

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 12
Salutare bblindman,

O sa incerc sa completez si sa intaresc ceea ce a spus Stefan.

Ca fumator inrait de tigarete iti recomand si eu sa incepi cu Amphora Full Aroma, dar dupa ce te-ai "plictisit" de gust sa incerci si alte tutunuri mai "barbatesti" cum ar fi Ashton Consummate Gentleman, Savinelli Cavendish sau Capstan Navy Cut Flake. Poate ca ai nostri colegi de forum iti vor mai indica ceva tutunuri care sa aduca cat de cat cu gustul tutunului din tigarete.
Referitor la pipele de meershaum, ca o parere personala ar trebui sa incerci intai sa fumezi de la cineva care are o astfel de pipa si pe urma daca iti place sa o cumperi, pentru ca opinia mea personala si a altor cativa fumatori este ca o pipa de meershaum da un gust de "plastic" tutunului.
Si eu am fost incantat de ideea de a folosi o pipa de mai multe ori pe zi dar dupa ce am achizitionat o astfel de pipa si am fumat-o a trebuit sa renunt la ea pentru ca nu imi convenea gustul pe care il dadea la arderea tutunului.


_______________________________________
O pipa da unui om destept prilejul sa gandeasca, iar unui prost ceva de tinut in gura.
(Trishmann)

pus acum 11 ani
   
lucifer
-

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 1
Salut, sunt Dani. am si eu o pipa Viktor Yashtylov sandblasted poker, asta dupa ce credincioasa mea peterson si-a dat duhul. oricum, intrebarea mea este: ce aveti toti cu tutunul tilbury? eu il folosesc pentru unii din prieteni mei pe care nu stric tutunul bun si pana una alta nu a murit nici unul 
oricum, eu iti recomand sa ai grija cum cureti pipa. eu am patit-o o data cu petersonul
cand am scos mushtiucul s-a largit cavitatea si a trebuit sa bag vata ca sa stea la locul lui.
si iti fac si o recomandare de tutn preferat de mine pentru aroma lui calda si dulce, dar totusi ferma si masculina : Hearth & Home Marquee Black House
toate cele bune


pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la