Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PIPA CLUB CONSTANTA FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angel_jo Profile
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 72 ani
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI / Producatori de pipe (pipieri) / lacroix pipes Moderat de Dan, colyalbaitz, pintea
Autor
Mesaj Pagini: 1
costintudor
***

Din: constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 304
Istoria pipelor Lacroix incepe in a doua jumatate a sec XIX-lea cu Eugene Lacroix care incepe sa lucreze pipe in atelierul Delacour in St Claude.Fiul sau isi deschide propriul atelier in 1921.Traditia Lacroix este continuata de de 2 nepoti Jean si Andre insa separat.In 1962 Jean Lacroix preia atelierul Delcour in care isi facuse ucenicia stramosul sau si devine un pipier extrem de apreciat .Va fi primit in Confrerie des Maitres-Pipiers iar in 1987 brandul "Jean Lacroix" este preluat de o companie mai mare Cuty-Fort Enterprises alaturi de alte branduri importanta ca Jeantet,Chacom sau Vuillard.
Andre Lacroix dupa separerea de Jean pune bazele unei companii numita A. Lacroix S.A.R.L. si incepe sa produca pipele A. Lacroix.Dupa retragere firma este preluata se fiul sau Gerard care in 2009 o lasa sefului sau de atelier Gael Coulon.De mentionat ca cele doua marci Lacroix se pot diferentia dupa logo in timp ce primul are logo "JeanLaCroix-maitre pipier de Saint Claude" al doilea semneaza pipele cu "LACROIX SA"

lacroix pipes istoria pipelor lacroix incepe doua jumatate sec xix-lea eugene lacroix care incepe

23.5KB


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la