Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PIPA CLUB CONSTANTA FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Yuby Mona la Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Arges
cauta Barbat
23 - 45 ani
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI / Despre trabucuri in general / Tigari de foi Moderat de Dan, colyalbaitz, pintea
Autor
Mesaj Pagini: 1
Herman
-

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1
Buna ziua

Cine imi poate spune si mie diferentele dintre tigarile de foi si trabucurile?
Mai mult, ce recomandati unui incepator? (si tigari de foi si trabucuri )


pus acum 14 ani
   
savaflorin
-

Din: suceava
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 45
Sincer din ce cunosc si ce am vazut si in magazine in tara si afara. este vorba de brand. La fel brand(genul de comparatie brandy si cogniac). Trabucurile sunt tigarile de foi cubaneze si atat.
  Multi spun la acele tigari ce au tutun maruntit si invelite intr-o foie de tutun(frunza) tigari de foi.
  Nu sunt sigur dar cred ca o persoana mai experimenta ca Stefan adminul forumului poate sa ne spuna mai multe.


pus acum 14 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Da FLorin ai dreptate. Tigarile de foi sunt acelea cu tutun maruntit in interior. Pe cele machine made mai scrie uneori natural wrapper ....si hartia este naturala dar e de preferat sa fumam trabucuri adica frunze de tutun netocate invelite in alta frunza de tutun.

   Trabucul (cigar) este o imbinare armonioasa a 3 tipuri de tutun:
Filler-da aroma principala a tutunului
Binder-da elasticitate amestecului si se pune de jur imprejurul fillerului si aprticipa cu unele nuante la aroma finala si
Wrapper- invelitoarea care este un tutun placut la atingere, catifelat, cu nervuri cat mai putin vizibile si elastic pentru a nu se rupe. Daca wrapperul este exfoliat, trabucul va trage aer fals si e posibil pufaind cu naduf sa inhalati fumul, ceea ce nu este de dorit.
Culoarea wrapperului indica si taria trabucului. Cu cat este mai inchisla culoare (maduro), trabucul este mai tare si cu cat este mai deschis (claro) trabucul este mai...nu neaparat fin ci usor.
   Poti incepe cu Villiger, tigari de foi machine made (trabucurile adevarate sunt hand made), fara arome care sunt formatedin tutunuri bune. Dupa ce iti formezi gusturile poti incerca trabucurile bundle (varsate, fara etcheta) cum ar fi Villa Zamorano sau Altadis, cele din magazinele de tutun care au un steag cu albastru si rosu pe punga. Nu fuma tigari de foi aromate, au numai chimicale in ele si pt mine parca sunt pt adolescenti. prea dulci si parfumate pt un barbat. Nu uita ca aroma trabucurilor poate fi prea puternica pt cei din jur asa ca incearca sa le fumezi singur dupa ce le-ai tinut in humidor (vezi sectiunea din forum unde am vorbit despre humidoare) si nu pufai des din ele. Un fum la 30 de secunde e un ritm OK. Fumeaza tigara de foi doar 75% pt ca ultimul sfert are aroma prea puternica. Nu uita sa ai la tine guma de mestecat, bomboane mentolate sau seminte de cardamon. Succes si daca mai aveti nevoie de sfaturi, cu mult aplacere va raspund din putinul pe care il stiu si eu.


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la