Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PIPA CLUB CONSTANTA FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
blacksilk la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Buzau
cauta Barbat
23 - 45 ani
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI / Pipa si tutunul in traditia romaneasca / Tutun Moderat de Dan, colyalbaitz, pintea
Autor
Mesaj Pagini: 1
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Stim bine ca in Romania tutunul a fost raspandit pe intregul tertoriu. Institutele de cercetari agricole au deszovlata soiuri cu productivitati mari pt solurile romanesti cum ar fi:
Moldovata
Djebel
Mare consum
Oriental
Virginia

    Voi da mai multe detalii despre soiuri. Daca stiti cum fermentau tutunul, cum il prelucrau sau mai important cu ce il aromatizau, va rog sa postati aici.


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 14 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
In prezent am intr-un ghiveci 2 plante de tutun virginia. Le-am insamantat la inceputul lunii Mai si le-am transplantat dupa o luna. Acum au apropae 40 cm inaltime si 7-8 frunze mari. Am avut ceva probleme cu limacsii (melcii fara casa) care imi gaureau frunzele si am imprastiat pe pamant o otrava pt ei cumparata de la magazinul "Fermierul". Sper ca totul sa fie in regula pana prin August cand voi recolta. Dupa aceasta voi usca tutunul la umbra si aer sub streasina si il voi fermenta intr-o cutie de polistiren expandat in care voi introduce un radiator si un vas cu apa pt a avea umezeala si caldura. Dupa fermentare le voi toca pt pipa dar voi pastra si cateva frunze intregi pt a rula 1-2 trabucuri. daca totul iese cat de cat bine, la anul voi pune mai mult tutun. Nu imi  cereti pt ca nu e de vanzare Cu suguranta voi oferi celor cu care ma voi intalni.
    Va tin la curent cu evolutia plantelor


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 14 ani
   
savaflorin
-

Din: suceava
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 45
totusi discutand cu oameni in varsta, care povestesc ca tutunul il faceau in amestec cu menta sau cu salvie.

pus acum 14 ani
   
savaflorin
-

Din: suceava
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 45
curios ce pipe fumau ei? oare tot din briar?

pus acum 14 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Strabunicul si strabunica mea fumau pipe de lut (clay pipes). Strabunicii erau ardeleni de langa Suncuius veniti in Dobrogea.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 14 ani
   
mante
-

Din: Botosani
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 13
nu stie cineva de unde se pot cumpara seminte de tutun? m-ar interesa virginia si oriental

pus acum 14 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Doar din UK. In Romania nu mai gasesti. Unde stiam eu ca mai sunt culturi de tutun in judetul Constanta, acum e camp.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 14 ani
   
kondratov
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 28
AM O INTREBARE PT CUNOSCATORI!
dom,le am facut rost de o legatura de tutun uscat pe sfoara si l-am macinat si na, sa-l fumez!dom-le  e tare de ma innec de nu am aer cand am tras un fum! cum sa il fac mai moale, si eventual sa il aromez cu ceva!
va rog ajutatima ca am vreo 2 kg de tutun pe sfoara si mi-e mila de el sa-l arunc!
l-am primit de la un taran dintr-o cvomuna de linga cluj,drept o mica atentie, ca i-am instalat antena parabolica!
va rog daca se poate un  raspuns!!si indicatii!
eu imu rulez tigari, nu fumez pipa!!!

Modificat de kondratov (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
wolf
-

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 52
o fii oare fermentat acel tutun? ca asa am facut si eu rost de un tutun frunze uscat, numai ca nu era fermentat, si dupa ce am fumat jumate din el, mam lasat, deoarece are prea mult amoniac, de unde si fumul f innecacios.(presupun ca ai simtit miros de amniac, la scoala la chimie).nu stiu exact ce sa iti zic, si de aromat, e mai greu, nu prea se gasesc in comert arome. si da, e pacat sa il arunci,pastreazal pana aflii un raspuns concret

pus acum 13 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Salut Kondratov. problema se rezolva simplu. Pune-l intr-o punga sau o cutie de plastic unde poti pune langa tutun o cutiuta cu vata sau burete imbibat in apa si tine tutunul in cutia inchisa la peste 22 de grade celsius. Di cauzautunul frunze eu l-am agatat intr-o cutie facuta d emine din polistiren expandat. in cutie pui un radiator electric si pe el o oala cu apa ca sa faca aburi. Cutia o inchizi si ii lasi o gaura de diametrul unui pahar cat s aiasa aburul in exces pe acolo. Controlezi zilic ca sa adaugi apa. Dupa 3-4 zile de aburit incerci produsul dupa ce l-ai uscat in prealabil ca sa fie la gradul de umiditate dorit. Daca nu esti multumit, il mai lasi la aburi. Totul e temperatura si umiditate. poti pune cutiuta cu tutun si olicica cu apa pe calorifer. Eu in fundul cutiei am taiat un cerc de diametrul oalei si am pus totul pe calorifer, astfel oala statea in cutie dar fundul ei era pe calorifer..

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 13 ani
   
kondratov
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 28
da interesant!!va multumesc domnilor!
tin sa spun ca tutunul e de la ''mama lui'', adica direct de la taran de pe sfoara lui din sura,si are un gust asemanator cu trabucul,da e foarte tare,ma dor caile respiratorii cand trag un fum!cineva mi-a zis sa-l fierb in apa 10 minute si dupa aia sa-l usuc,dar am vrut sa intreb prima data .nu am vrut sa stric minunatie de marfa din care ies vreo 50 pachete de tigari!deci sa nu-l fierb?
multumesc domnilor!


pus acum 13 ani
   
kondratov
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 28
iata marfa!!!

tutun iata marfa!!!

54KB


pus acum 13 ani
   
kondratov
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 28
daca inmi iese,anul acesta am pregatit pentru dansul(tutun) 10 ari,poate chiar mai mult! surplusul va fi de vanzare!! doritori? va inscrieti?

pus acum 13 ani
   
ignatescuradu
**

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 217
eu unul da

pus acum 13 ani
   
wolf
-

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 52
cu cea mai mare placere.sunt mai bune tutunurile "natural flavour"

pus acum 13 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Wolf, nu te apuca s ail fierbi. Sa ii dai abur e altceva dar fiertul mai mult ca sigur va distruge aromele. Si la trbauc se fermenteaza tutunul la umezeala si temperatura ridicata. Singura fierbere sub presiune este la tutunul cavendish si este fierbere la aburi sub presiune si tutunul insiropat cu apa si zahar. Nu in apa ci la aburi.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 13 ani
   
kondratov
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 28
ok,vreau sa spun ca am cumparat niste tutun de pe okazii ,din ala varsat(vrac)insa spre surprinderea mea, are o aroma placuta dar..e prea slab! intrebare: cum il intaresc putin, sa simt si eu acolo in gat ''puterea''?
da si de tutunul ala m-am plictisit sa-l tot tai cu foarfeca fasii subtiri! o sa-l tai mai departe cand o sa am timp!(e vorba de ala de la taranu ala)

Modificat de kondratov (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
kondratov
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 28

Stefan a scris:

In prezent am intr-un ghiveci 2 plante de tutun virginia. Le-am insamantat la inceputul lunii Mai si le-am transplantat dupa o luna. Acum au apropae 40 cm inaltime si 7-8 frunze mari. Am avut ceva probleme cu limacsii (melcii fara casa) care imi gaureau frunzele si am imprastiat pe pamant o otrava pt ei cumparata de la magazinul "Fermierul". Sper ca totul sa fie in regula pana prin August cand voi recolta. Dupa aceasta voi usca tutunul la umbra si aer sub streasina si il voi fermenta intr-o cutie de polistiren expandat in care voi introduce un radiator si un vas cu apa pt a avea umezeala si caldura. Dupa fermentare le voi toca pt pipa dar voi pastra si cateva frunze intregi pt a rula 1-2 trabucuri. daca totul iese cat de cat bine, la anul voi pune mai mult tutun. Nu imi  cereti pt ca nu e de vanzare Cu suguranta voi oferi celor cu care ma voi intalni.
    Va tin la curent cu evolutia plantelor

ma intereseaza si pe mine cum se face un trabuc de frunze!sau.. tigari de foi..
poti posta un link de youtube sau ceva ,sau putine explicatii despre tehnologie si alea alea?
multumesc!


pus acum 13 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
daca mai cauti pe forumul nostru vei mai gasi filmulete. Pe youtube cauti :" cigar rolling" Timp sa ai ca filme sunt cu duiumul.

   Pentru intarit aroma tutunului...il combini cu un tutun mai prost pe care il ai prin casa, un plic de tutun uscat de Brookfield sau alt tutun iute. Incearca totusi in doze mici si apoi combina in doze mari. Daca e usor inseamna ca e un Burley romanesc fermentat bine sau l-a prins vre-o ploaie pe sub streasina cat era agata sa se usuce


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 13 ani
   
kondratov
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 28
stiti cuva ce soi de tutun e acesta?

tutun stiti cuva soi tutun acesta?

42.9KB


pus acum 13 ani
   
wolf
-

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 52
as putea sa zic ca este burley.de obicei burley-ul are culoarea crem deschis.virginie este mai maroniu. in legatura cu rulatul, uitate la acel filmulet si frunza u care vrei sa inpachetezi, pune facaletu pe ea, la fel ca la aluatul de prajitura.si de lipit incearca cu albus de ou batut bine.e mare pacat sa nu iti faci cigars daca ai atata tutun foi. si inca ceva, ziceai ceva de taiat cu foarfeca...incearca sa in rulezi ca pe o sarma, si taiel cu cutituleste mult mai eficient. o sa iasa precum teiteii de casa
succes


pus acum 13 ani
   
whiskeypete
-

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 17
Buna,

Tocmai am dat peste un articol - zic eu - destul de interesant pentru cei care doresc sa-si faca amestecurile acasa:http://pipesmagazine.com/blog/put-that-in-your-pipe/passionate-about-perique/#more-4586. Acesta este strict despre perique. Sper sa va foloseasca.


pus acum 13 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Multumim. L-am publicat pe blogul nostru.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 13 ani
   
kondratov
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 28
iata melegarul pe care s-a pus tutunul de la domnul ssccoorrppiioonn.e tutun semanat in proportie de 30% mai mult nu sa putut ''negocia'' cu sotia =D  dar si asa tre sa fie vreo 300 de plante! dom-le.. e mai marunta ca macul samanta asta! ve-ti vedea poze si cand rasar, dar si cand vor fi plantate! am spus! surplusul va fi dat spre licitatie dupa ce va fi uscat! se vede mic dar e de 1m/180m

tutun iata melegarul care s-a pus tutunul domnul tutun semanat proportie 30% mai mult putut sotia

61.6KB

Modificat de kondratov (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
pintea
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 234
Felicitari stimabile si spor la treaba , acum nu mai ramane decat sa mergem pe ideea de "rabdare si tutun", si sa ne tii la curent !

_______________________________________
Ma pipe et ma femme _Je le proclame_Sont des bojoux_Dont je suis fou!!!

pus acum 13 ani
   
Dan
Moderator

Din: Constanţa
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 68
Arată bine. Spor la muncă! 

_______________________________________


pus acum 13 ani
   
kondratov
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 28
hmm..interesant! n-au iesit rosiile varza ardei, adica nimic ,da' a iesit tutunul puzderie nu alta! cred ca n-a durat mai mult de 6 zile! pai in ritmul asta intr-o saptamana -10 zile tre sa pun rasadul pe tarla! mi-am pregatit ustensile (separat de sotie) pistol de impluntat, stropitoare,si ma iut acu pa net la ceva erbicid

sa moara sotia de ciuda nu alta,cand a vazut ca recolta mea prinde aripi!
a zis ca aceea nu e samanta si ca am fost fraerit
e ardeii sa mai astepte putin, pt ca eu imi pregatesc si tuburile de tigari si masina de umplut!!


pus acum 13 ani
   
kondratov
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 28
cam prin ianuarie, am primit(nu mai conteaza de unde si cum)niste frunze de tutun,urat mirositoare.am tocat franjuri 2 frunze, si am vazut pe net cum se face un trabuc. ok em am facut 4 tigari de foi,mai subtiri ca trabucul aproape de grosimea unei tigarete.am fumat una si gustul ei a fost oribil. nu le-am aruncat ci le-am pus in beci.la mine in beci toata iarna pana in primavara a fost apa pana in genunchi.ok,acum nu mai era apa si sotia s-a apucat sa faca curat si mi-a gasit zilele trecute 3 tigarete....eu uitasem de ele!ma... zic, hai sa aprind una!
surpriza de proportii!!!asa tigara buna nu am fumat in viata vietii mele!!!si ardea uniform, fara sa se stinga!ardea incet si elegant!a fost una dintre bucuriile mele de cand fumez! a fost ca o mangaiere de fata virgina!o placere sublima!!!un expert in ale trabucurilor de pe acest forum va trebui daca il rog sa imi explice acest fenomen sublim!gustul a fost imparatesc! in ziua mortii mele,ultimul lucru pe care as dori sa il fac,inainte sa imi dau duhul,este sa fumez o asemenea ...nici nu mai stiu cum sa-i spun!!!
fenomenul interesant, afost ca in ziua producerii miracolului (cand am rulat tigarile),frunza de tutun ere umeda, pt ca tot in beci o tineam.a fost exact ca si cauciucul!oricat de tare am tras de ea nu se rupea!adica cind o rulam!au iesit niste tigari foarte tari la atingere!dar in ziua cand le-am fumat.... o nu nu mai zic c-o sa va lase gura apa!am mai chemat un prieten sa fumeze si el una, dar nu a vrut sa ma creada ca e home made! asta pana nu i-a zis sotia de miracol! astept explicatiile dvs!

tutun cam prin ianuarie, primit(nu mai conteaza unde cum)niste frunze tutun,urat tocat franjuri

28.8KB

Modificat de kondratov (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Incearca Toscane sau Toscanello. Sunt tigari de foi facute din tutun fermentat. legenda spune ca doi frati au gasit in Italia printre ruinele unei fabrici de produse din tutun o cutie cu frunse. Aceasta cutie statuse in ploaie si soare ceva timp si ei si-au rulat 2 tigari de foi si au fost impresionati de aroma. Asa au decis sa faca fabrica Toscano.

In beciul tau a fost umiditate peste 95% si racoare, tutunul a fermentat incet in acest timp si se pare ca a reactionat bine la aceasta umiditate desi trabucurile se tin la 70, maximum 80% umiditate si 21 de grade Celsius. Poate ca acestui tutun i-a priit 98-100% si 10-15 grade Celsius. Norocos-le!


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 12 ani
   
kondratov
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 28
vreau sa va dati si voi cu parerea! i-am impartasit descoperirea mea si userului iulian:
am primit de la un taran un balot de tutun virginia. are cam 9 kg.vechimea lui e cam din 2001- 2002.deja fumez din el si pare ok.dar cu frunza tre sa umblu atent ca se sfarama,dar dupa ce o umezesc putin se poate manevra chiar bine.mi-a trebuit o zi sa ma obisnuiesc cu gustul da acum e ok! as dori de la dv ceva idei de aromare!


pus acum 12 ani
   
zavalita
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 5
Personal, cand am tutun (de pilda, Burley-ul vechi de 5 ani din care imi fac acum tigari de foi) il inmoi printr-o metoda probabil  folosita curent  la tratarea tutunului de pipa, si anume, il bag in aburi (e nevoie de o cratita cu gaurele, in care stau frunzele de tutun, pusa deasupra alteia (evident, umpluta cu ceva apa), iar in apa pun miere (de preferinta) sau zahar (nerecomandat). Prin fierberea apei indulcite aburii trateaza f. fin tutunul, care astfel devine si usor de rulat in tigari de foi (bine, dificultatile incep din acest moment incolo, se intelege).
In orice caz, Burley-ul, romanesc cel putin,  nu exceleaza prin tarie, prin comparatie cu tutunurile din zona Caraibelor , dimpotriva, trebuie combinat cu un pic de Virginia (care e galbior, frunza delicata, apropo, nu maroniu gros, ala e Burley) pentru a iesi ceva cat de cat echilibrat.

Modificat de zavalita (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Multumim pt ca impartasesti cu noi experienta ta zavalita, suntem curiosi sa ne mai spui si alte detalii. Nu prea vrei primi rapsunsuri pe acest topic pt ca nu avem experienta in blending si tobacco curing....cum ar suna asta in romana? Fermentarea si amestecul tutunului?

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 12 ani
   
Sarge
-

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 20
Salutare tuturor, azi mi-a venit si mie coletul cu "Cultura tutunului" de Marius Sorin Zaharia, intentionez sa ma apuc si eu de cultivat tutun virginia si cuban havana de la anul cam pe 1.3 hectare pentru inceput.

semintele le-as achizitiona de la :

A mai cumparat cineva?? aveti idee sunt seriosi??
de unde va cumparati semintele???


va multumesc anticipat!!

Modificat de Sarge (acum 12 ani)


_______________________________________
“ Regula mea de viata, un ritual sacru, este sa fumez trabucuri si sa beau alcool inainte, dupa si daca este nevoie in timpul fiecarei mese, si in intervalul dintre acestea. ”
WINSTON CHURCHILL

pus acum 12 ani
   
mifty
-

Din: Constanța
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 35
atenție la legislație, și mai ales la ”naționalitățile conlocuitoare”!
am cunoscut destui care și-au lăsat terenul pârloagă pentru că pur și simplu li se fura recolta ziua în amiaza mare, și șefii de post, nu făceau absolut nimic, dimpotrivă...


pus acum 12 ani
   
Sarge
-

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 20
multumesc frumos pt raspuns la nationalitatea conlocuitoare, am terenurile pazite, iar cu legislatia o sa o studiez:p

_______________________________________
“ Regula mea de viata, un ritual sacru, este sa fumez trabucuri si sa beau alcool inainte, dupa si daca este nevoie in timpul fiecarei mese, si in intervalul dintre acestea. ”
WINSTON CHURCHILL

pus acum 12 ani
   
enaa
-

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 6
salutari  am si eu  50 de fire care infloresc deja  stie cineva daca trebuie taiate florile sau nu?

pus acum 12 ani
   
zavalita
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 5
Tratarea cu aburi a fost utila pentru ca am dispus pina acum aproape numai de tutun vechi (si cam de cal.II, adica cu parti verzui) si f. rigid, altfel trebuia sa astept ore bune sa se inmoaie dupa metoda traditionala (stropit cu pulverizator). Ca efect asupra gustului produsului final - cred ca a fost nitel mai moale, si, evident, dulceag . Plus ca a ars mai bine.
Blending e mult spus, e nevoie de soiuri diferite si cu varste diferite, astfel incat trabucul final sa ia cate putin din gustul fiecaruia. Eu n-am avut la indemana decat Burley oltenesc si de prin Ramnicu Sarat si ceva Virginia din Satu Mare. Anul asta am vorbit cu ceva producatori locali si contez pe o recolta cal. I prin octombrie - cred ca o sa fac si o fermentare rapida suplimentara, desi n-am conditiile necesare - probabil voi utiliza metoda de mai sus.
Habar n-am cum ar veni fumat in pipa (nu e stilul meu deloc  ), insa rulat in tigari de foi, chiar asa cal.II cum l-am avut, e mai consistent decat trabucurile uscate de tip  olandez  de pe piata (Villiger, Agio, Wintermans) si egal cu chestiile cubaneze uscate  (gen montecristo mini, guantanamera etc), adica produse de 10 ori mai scumpe. In comparatie cu un cigar tinut in tub, ceva de genul Don Diego Corona, nu face fata, altceva mai cu staif nu am fumat pina acum.
Deocamdata astept cu nerabdare noua recolta si-mi exersez skillurile de torcedo 


pus acum 12 ani
   
colyalbaitz
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 181
Dupa cate am auzit si citit daca infolresc plantele nu vor mai da frunze si parerea mea este sa tineti cateva plante cu flori pentru a avea samanta anul viitor si restul trebuiesc retezate pentru a face loc la frunze.

_______________________________________
Daca la o pipa ai o companie placuta si un tutun bun poti sa fumezi pipa si din 'lemn' de coaja de ou.

pus acum 12 ani
   
colyalbaitz
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 181
Am incercat si eu sa plantez ceva tutun dar eu nu am luat-o in serios si nu a iesit cum trebuie, unele plante nu s-au dezvoltat deoarece trebuia sa le pun ingrasamant si stand la bloc nu aveam unde sa le pun si le-am pus in ghivece, ma rog doar o planta a iesit cum trebuia dar nici aceea nu este in stadiul care trebuia sa fie, dar la anul o sa invat din greselile de anul acesta si sper sa am o recolta cum trebuie, ma rog, in limita bunului simt sa nu depasesc trei patru plante la ghiveci.

tutun incercat plantez ceva tutun dar luat-o serios iesit cum trebuie, unele plante s-au dezvoltat

36.4KB

Modificat de colyalbaitz (acum 12 ani)


_______________________________________
Daca la o pipa ai o companie placuta si un tutun bun poti sa fumezi pipa si din 'lemn' de coaja de ou.

pus acum 12 ani
   
colyalbaitz
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 181
Aceea este singura planta de tutun care a iesit si mai am cateva rasaduri dar care nu cred ca o sa mai ajunga la impamantare

tutun aceea este singura planta tutun care iesit mai cateva rasaduri dar care cred mai ajunga

57.4KB


_______________________________________
Daca la o pipa ai o companie placuta si un tutun bun poti sa fumezi pipa si din 'lemn' de coaja de ou.

pus acum 12 ani
   
enaa
-

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 6
Multumesc de raspuns! Asa am facut cum ai sfatuit Am lasat 4 fire cu flori ptr seminte restul am taiat Am cules deja frunze si am pus la uscat pe sfoara  la umbra .Aproape sunt uscate Maideparte cum sa fac sa fie bun de fumat?

pus acum 12 ani
   
colyalbaitz
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 181
Trebuie pus la fermentat dupa ce capata o culoare maronie si este uscat complet, fie intre doua scanduri daca aveti putine frunze fie intr-o cutie din polistiren unde trebuie temperatura si umiditate controlate.Uite un link de la colegii de la bucuresti care au incercat ceva asemanator.


Modificat de colyalbaitz (acum 12 ani)


_______________________________________
Daca la o pipa ai o companie placuta si un tutun bun poti sa fumezi pipa si din 'lemn' de coaja de ou.

pus acum 12 ani
   
colyalbaitz
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 181
Iata o metoda de a face funie de tutun practicata de marinari in vechi timpuri.





_______________________________________
Daca la o pipa ai o companie placuta si un tutun bun poti sa fumezi pipa si din 'lemn' de coaja de ou.

pus acum 12 ani
   
colyalbaitz
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 181
Iata si cum se face desface din butoi perique







_______________________________________
Daca la o pipa ai o companie placuta si un tutun bun poti sa fumezi pipa si din 'lemn' de coaja de ou.

pus acum 12 ani
   
pintea
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 234
Foarte interesant ,auzisem povestea asta , si cica asa isi fabricau ei flake-urile pentru a nu se usca tutunul cat timp erau pe mare , aum cred ca a iesit o taietura sub forma de medalion.

_______________________________________
Ma pipe et ma femme _Je le proclame_Sont des bojoux_Dont je suis fou!!!

pus acum 12 ani
   
colyalbaitz
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 181
Iti dai seama ce tutun iesea daca il tineau 6 luni inchis si strans...ala tutun adevarat.

_______________________________________
Daca la o pipa ai o companie placuta si un tutun bun poti sa fumezi pipa si din 'lemn' de coaja de ou.

pus acum 12 ani
   
gazoiu
-

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 6
Super tare ce am vazut, la faza cu funia.ce pot sa zic este ca metoda asta cred ca nu e nimic pe langa ce au facut oamenii pentru tutun dea lungul anilor.

Si la videoul cu butoiu...tot ce pot sa spun este iam iam...


mult tutun si noroc


pus acum 12 ani
   
Sarge
-

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 20
salutare, am si eu o intrebare, ma rog am cules recolta de tutun, am pus-o la uscat, aerisit, pentru trabucuri, se mai fermenteaza tutunul, sau se fac trabucurile si se lasa la maturat la umezeala????? (situatia data este un exemplu)

_______________________________________
“ Regula mea de viata, un ritual sacru, este sa fumez trabucuri si sa beau alcool inainte, dupa si daca este nevoie in timpul fiecarei mese, si in intervalul dintre acestea. ”
WINSTON CHURCHILL

pus acum 12 ani
   
zavalita
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 5

Sarge a scris:

salutare, am si eu o intrebare, ma rog am cules recolta de tutun, am pus-o la uscat, aerisit, pentru trabucuri, se mai fermenteaza tutunul, sau se fac trabucurile si se lasa la maturat la umezeala????? (situatia data este un exemplu)


Salut.
Cand m-am apucat de hobbyul asta am incercat diverse cai mai laturalnice la fiecare etapa a productiei de trabuc si am invatat destule din greseli... dupa care am revenit la metodele clasice (citite si vazute pe net).
Te sfatuiesc sa faci la fel si sa inveti atat din greseli cat si din materialele de pe net (e usor sa le gasesti, sunt inclusiv clipuri pe youtube cu modalitati de rulare a foilor).
Punctual, intrucat banuiesc ca dispui de Burley/Virginia, recolta de anul asta trebuie fermentata la umezeala si curenti de aer cald (macar 25 de grade, ideal este bineinteles 40-50). Daca nu dispui de instalatii de fermentare, si doar tii maldarul de tutun intr-o camera incalzita, fara umezeala optima, timpul necesar se duce undeva pe la 2-3 luni la Virginia si cel putin pina in ianuarie/feb. pentru Burley. Se pot rula si acum, frunza e definitivata, insa produsul final va fi amar si, se zice, f. toxic. Cel putin mie mi-au provocat greata si dureri de cap.
Dupa rulare trabucul se mai tine ca atare in mold http://www.liveauctioneers.com/item/3258822 cateva zile cel putin, dar nu pt. fermentare ci pt. definitivarea formei, si nu in umezeala excesiva pt. ca foile se pot lipi intre ele si nu mai poti trage din ele.


pus acum 12 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Frunzele de tutun se tin la fermentat inainte de a fi rulate. In Cuba la casele de trabucuri, frunzele de tutun se tin in maldar care ajunge pana la 80 de grade celsius la interior si se fermenteaza de 2-3 ori pe o perioada de pana la 2 ani. Asta iti spun din ce am citit, nu din experienta mea personala.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 12 ani
   
thirteen
-

Din: Aiud
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 1
Buna ziua tuturor fumatorilor de pe acest forum

Am citit cu interes un topic inchis acum legat de tehnologia tutunului (am remarcat perseverenta lui Iulius in a produce tutun de rulat). Sunt fumator de tigarete si datorita scumpirii actuale..(si care o sa mai vina) am decis sa trec la tigari la tigari home made (mi-am achizitionat si o masina electrica pt. ca sunt cam lenes) iar la tutun nu de rulat nu prea am gasit referinte multe si in consecinta am cumparat un tutun gata fermentat si taiat dar e cam slab pt gustul meu. Cum as putea sa-l "intaresc" ?Dupa ce am citit aici se pare ca singura metoda ar fi sa-l amestec cu un tutun tare ca sa devina acceptabil. De aceea intreb ,din tutunul comercializat pe siteuri (Drum,Austin,Camel,Red Bull....etc ) ce-mi recomandati.Red Bull am inteles ca e tare...Camelul clasic cum e? sau Austin rosu? Poate stiti aici ca sa nu fac o multime de experiente costisitoare. Ma intereseaza si daca se poate modifica putin gustul in sensul sa semene cu Kent Marlboro sau altele tari ca acum parce e prea "de la natura".   O zi buna.   


pus acum 11 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Salut Thirteen. dupa cum vezi, acesta este un forum pt fumatorii de pipa si trabuc. Nu incurajam discutiile despre tigarete iar despre aromatizat, nu recomand decat arome naturale: zahar, lemn dulce, vanilie. Nu stiu ce zemuri sau prafuri se adauga in Marlboro Kent & co. Fii sigur ca nu sunt naturale.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 11 ani
   
Florentin
-

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 2
Salut tuturor fumatorilor de pipa si trabuc
Am si eu o problema si va rog sa ma ajutati , nu de curind mi-am cumparat niste tutun Virginia pentru pipa cam 1 kg , l-am cumparat de la un producator din Caracal.
Totul a decurs ok dar cind am vrut s-al fumez, am vazut ca este foarte tare si aspru, are un miros  foarte persistent , mai ca amentesti cind miros tutunul si-ti vine sa stranuti.
Precizez ca tutunul este Virginia de culoare galbena moronii , e facut firicele si e productia din 2011.

Cind l-am pus in pipa se aude si simte un sfariit

Cum as putea sa-i iau din tarie , sa-l fac mai aromat si fumabil , va ramin recunoscator si dator daca m-ati ajuta




tutun salut tuturor pipa trabucam problema rog ajutati curind mi-am cumparat niste tutun virginia

44.6KB


pus acum 11 ani
   
colyalbaitz
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 181
Din pacate ce ai cumparat tu nu este tutun de pipa si cred ca este tutun doar uscat dar nu si fermentat de aici si mirosul si gustul suparator si se pare ca acei care vand asemenea tutun fac reclama mincinoasa si evitati sa cumparati asemenea 'okazii'

_______________________________________
Daca la o pipa ai o companie placuta si un tutun bun poti sa fumezi pipa si din 'lemn' de coaja de ou.

pus acum 11 ani
   
Florentin
-

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 2
Nu stiu exact daca este tutun de pipa ,dar merge fumat din pipa deci este si tutun care se poate fuma si din pipa.
Eu v-am cerut ajutorul pentru ca  vad ca este un topic desprea cei care fumeaza pipa si trabuc ceea ce include si  tratarea , fermentarea si aromatizarea tutunului sau trebuie sa caut un topic numai despre tutun, asta nu prea ma inteles la voi!!!... dar avind in vedere faptul ca suntem romani era de asteptat aceasta secretomania penibila tipic romaneasca.
De obicei imi cumpar tutn de pipa din Mall sau din Palace Mall iasi ,totusi am vrut sa incerc si eu altfel de tutun si v-am cerut ajutorul in ideea daca se poate face sa fac ceva cu tutunul asta , am fiert din el vreo 100 de gr si vad ca este ok sau mai ok,se poate fuma , este usor si i-am dat  o aroma de cafea si cacaua .
Am sa incerc si alte procedee , retete, carti de pe net sau de la chioscuri si discutii pe alte forumuri.
Pentru toti cei interesati despre fermentarea , uscare tutunului
le recomand situl


pus acum 11 ani
   
colyalbaitz
Moderator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 181
Nu este nici un secret in ceea ce priveste aromatizarea tutunului artizanal adica de 'casa' si anume zahar topit in apa,un strop de otet pentru a preveni mucegaiul si esenta de care preferi, dar unele persoane foarte 'industriase' au gasit metode fel de fel sa faca bani pe seama fumatorilor necunascatori.
Daca doresti sa incerci altceva iti recomand sa cumperi frunze de tutun si nu tutun gata taiat pentru 'fumat in pipa' si sa le pui la fermentat putin umede intr-o tipla de plastic si sa le verifici si sa le intorci intre ele la 2-3 zile dar nu iti recomand fumarea tutunului dupa fermentarea in prealabil deoarece este foarte aspru si tare si nu se compara cu cel din magazin deoarece producatorii de tutun investesc bani seriosi in diferitele marci si daca era asa de simplu toti ne faceam producatori de tutun.


_______________________________________
Daca la o pipa ai o companie placuta si un tutun bun poti sa fumezi pipa si din 'lemn' de coaja de ou.

pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la