Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PIPA CLUB CONSTANTA FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
AlinaMicu
Femeie
25 ani
Brasov
cauta Barbat
25 - 39 ani
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI / Pipa si tutunul in traditia romaneasca / Pipe Moderat de Dan, colyalbaitz, pintea
Autor
Mesaj Pagini: 1
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
La propunerea lui Florin Sava am deschis acest topic in care vom vorbi despre traditia romaneasca in ceea ce priveste fumatul pipei. Din ce tip de lemn isi faceau romanii pipe. Din cate am citit si am mai aflat, pipele din Romnia erau manufacturate din lemn d epar si cires. Singerul este un lemn cu un bulb la fel de tare ca briarul si e posibil ca si acesta sa fie folosit la pipe.
    Cred ca si din cocean d eporum s-ar fi putut face pipe dar nu am auzit de corn coburi romanesti pana acum....abia de la acest forum au inceput cativa membri sa isi manufactureze pipe din stiulete (cu boabe sau fara).


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 14 ani
   
savaflorin
-

Din: suceava
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 45
Buna ziua colegi,
  Sunt nou si sunt bucovinean si ca orice roman incerc sa fiu si cat mai traditionalist. Si de acum sper sa achizitionez pipe facute in romania, chiar si folosite(in sperantza reconditionarii), dar totusi daca nu se supara lumea . Vin cu tematica , de ce am gasit si in Belgia si Franta oameni ce fumeaza din pipe de ciresh sau par si noi suntem acei oameni ce carcotim la ce avem bun.
    La un ceai pe faleza canalului din Bruxelles am intrat in discutie cu un turc, ce fuma pipa frumoasa din meerschaum si imi popvestea de traditia lor in fumat. Si om ce avea in traditie familiala fumat de pipa incepea sa ma invete cate ceva din aceasta arta. Cu toate ca vad ca sunt unii cu mult mai multa experienta pe forum acesta , dar ce ma frapat cel mai mult a fost ca lauda lemnul de cires salbatic asa de mult , si poveste cat de rele sunt pipele din maslin sau capsuni. Dar cica cele mai bune pipe se fac in Liban si sunt din stejar negru .
  Totusi zic ca daca am face pipe din lemn autohton si am descoperi si retele de tutun ce se faceau si in romania , am reinvia o traditie si o mandrie de ai fi roman.


pus acum 14 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Interesant. Stejar (negru) si cires (salbatic). De incercat. daca gasesc lemn, ma apus sa il fumez sa vad cum e.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la