Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PIPA CLUB CONSTANTA FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Giulia22 pe Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Alba
cauta Barbat
25 - 40 ani
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI / Cumparari / prima pipa Moderat de Dan, colyalbaitz, pintea
Autor
Mesaj Pagini: 1
emil
-

Din: cluj napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 19
salut,emil este numele meu,incepator intrale pufaitului si am si eu o intrebare:pentru prima pipa,ce imi recomandati,un capitol(auchan 80 lei)sau adsorba(in jur de 90 lei)?multumesc

pus acum 15 ani
   
stefan_iasi
-

Din: iasi
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 60
Salut.
Draga Emil, ca si prima pipa eu, personal, iti recomand o pipa missouri merschaum. Poti sa iti cumperi un briar nou sau folosit, ori o spuma de mare, insa nu prea se merita sa dai atatia bani, tinand cont de faptul ca cele mai multe si mai grave greseli le faci cu prima pipa.
Bafta.
P.S. missouri merschaum=corncob pipe= pipa din stiulete de porumb (le gasesti in orice magazin JPB cu 20 RON)


pus acum 15 ani
   
m_iulian
-

Din: Brasov-Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 15
Salut Emil! Eu personal cred ca e destul de important sa folosesti la inceput nu o pipa scumpa, dar o pipa din briar totusi pentru a-ti da seama mai usor cam cu ce se "mananca" fumatul pipei. Vei simti altfel aroma tutunului pe care-l fumezi, dintr-o pipa din briar decat dintr-o pipa din lemn de cires sau par (~25 lei). Iti spun asta din propria experienta, la inceput fumam dintr-o pipa din lemn de par (din aceea din kitul Start) si cand am fumat dintr-o pipa din briar, mi-am dat seama ca stricam tutunul cu scandura din lemn de par.
Multi incepatori se lasa de "meserie" si din cauza pipei, care nu le ofera acel fum pe care si-l inchipuiau ei cand se gandeau la fumatul pipei.

Acum depinde si de tine cat esti de hotarat sa fumezi de acum pipa, in cazul in care esti foarte convins ca vrei sa fumezi pipa si peste 1,2 ... multi ani de acum inainte, poti incepe cu o pipa Capitol.

Citeste si celelalte discutii despre prima pipa recomandata incepatorilor si sa ne anunti si pe noi ce pipa si ce tutun ti-ai luat! Fum rece, Iulian.

P.S. Completeaza si orasul la descriere, pentru a primi sfaturi de la piparii din orasul tau, in legatura cu magazine de profil si eventuale intalniri!


_______________________________________
Smoke your pipe and be silent; there's only wind and smoke in the world.   ~Irish Proverb~

pus acum 15 ani
   
stefan_iasi
-

Din: iasi
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 60
Eu am inceput cu un Capitol, si nici in ziua de azi nu pot spune ca am reusit sa o stapanesc.
Nu recomand briarul nou unui incepator din simplu motiv ca trebuie sa ii faci turta si, in plus, nu stii peste ce dai.
Revin la sfatul meu de mai sus: cea mai buna pipa pt incepatori e corncobu (ieftina - 20 RON, usurica si se fumeaza usor orice in ea). Iar daca are bani si nu are ce face cu ei, sa isi ia o pipa din spuma de mare (cam 160 RON), care nu trebuie turtita si, de asemenea, fumeaza bine.
Daca, insa, te-ai apuct de fumat pipa din motive estetice sau pt ca te-ai indragostit de un anumit model (ai vazut LOTR  si ti-a placut churchwarden-ul), atunci fa-ti damblaua si ia-ti ce vrei tu.
Sanatate si noroc.

Modificat de stefan_iasi (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
emil
-

Din: cluj napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 19
scuze,am uitat sa ma prezint in intregime.am 23 de ani,sunt din cluj(nascut,crescut in baia mare),dar student in cluj.in cluj nu stiu sa fie vreum magazin in care sa gasesc corncoburi(si din cate magazine de specialitate sunt,le-am trecut pragul cam la toate.cand spuneam prima pipa,ma refeream la prima pipa(normala pt mine).am mai avut o asa-zisa pipa,cu mult plastic,si filtru metalic cred,deci chiar A B C-ul fumatului l-am cam deprins-umplere,aprins,pufait.de stins nu prea se stinge eventual o singura data.lucruri care la inceput nu le stapaneam mai deloc.am inceput cu tilbury-care mi s-a parut ok(neavand cu ce compara) pana am ajuns la sundays fantasy.aici s-au schimbat lucrurile,si alaturi de stricarea sus mentionatei pipe,m-am hotarat sa-mi achiziotionez si eu o pipa normala,briar.bugetul fiind limitat(student) cam la 100 lei si dupa consultarea internetului si a magazinelor am ajuns la aceasta "dilema".am mai cautat si in baia mare dar oferta e cam aceeasi ca si in cluj diferand 1 pic preturile.in concluzie,intrebarea mea ramane valabila si referindu-se la briare:CAPITOL SAU ADSORBA? merci fain.

pus acum 15 ani
   
emil
-

Din: cluj napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 19
p.s. asa zisei pipei am reusit sai fac si turta.

pus acum 15 ani
   
stefan_iasi
-

Din: iasi
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 60
Ambele sunt cam pe acelasi nivel calitativ. Acum ramane sa fii atent la ce alegi, sa nu aiba defectiuni (prea mari). Vezi ca este topic legat de alegerea unei pipe.
Daca aveti Metro in Cluj, gasesti acolo Capitol cu 70-80 de RON.
Tutunuri si accesorii poti sa iti cumperi din Metro, Sellgros sau de pe net. Nu iti recomand mall-urile sau alte chioscurile.
Cu prietenie,
Stefan (din Iasi)


pus acum 15 ani
   
misu
-

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 31
salut emil,

pot sa-ti spun ca detin si pipe adsorba si capitol.
mie imi plac mai mult capitol (am vreo 3) dar depinde cum le nimeresti, pentru ca nu toate fumeaza la fel de bine. insa in comparatie cu adsorba (am 2) fumeaza ceva mai bine. nici adsorba nu fumeaza rau (eu poate le-am nimerit nu tocmai bine).
iti sugerez ca pentru inceput sa alegi o pipa cu peretii vetrei mai grosi.

misu (baia mare)


pus acum 15 ani
   
emil
-

Din: cluj napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 19
gata am luat-o.nu este nici capitol,nici adsorba(desi le multumesc frumos celor care mi-au raspuns).capitol am gasit numai cu filtru de 6 mm,si nu am gasit deloc filtre de 6mm,iar adsorba ce am mai gasit nu mia placut.asa ca am luat cu 100(si ceva ) ron,o pipa,monarch sansen (070810).nu am auzit de aceasta marca deloc pana acum.defecte prea mari nu cred sa aiba(gauri aiurea,urme de chit,etc).eventual poate ca are un strat de lac mai gros(mi se pare mie).oricum,comparativ cu am gasit pe piata eu zic ca e ok.mi-a placut cum arata,fumeaza ok(am inceput sa lucrez la turta)impreuna cu un sundays fantasy.incerc sa postez o poza(sper sa reusesc) si astept parerile voastre bune si rele referitoare la aceasta pipa sau marca in general. merci fain,emil cluj-baia mare.

prima pipa gata luat-o.nu este nici multumesc frumos celor care mi-au gasit numai filtru mm,si gasit

58.1KB


pus acum 15 ani
   
emil
-

Din: cluj napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 19
am uitat sa spun ca are filtru de 9 mm.mi-am luat filtre ceramice-cica, de la stanwell.dupa folosire am deschis un filtru si am vazut granule de carbune,si mi se pare ca ii cam modifica un pic gustul tutunului.imi recomandati alte filtre de 9mm sau o fi de la pipa?gustul ii asa de "ceva" sintetic plastic,sau cauciuc ars.pipa nu se incinge prea tare si nu am probleme la aprindere sau alte probleme.sper sa fie in regula pipa.

prima pipa uitat spun are filtru mm.mi-am luat filtre folosire deschis filtru vazut granule

62.2KB


pus acum 15 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404
Arata bine. Sa o fumezi cu placere.
Marturisesc ca nici eu nu am auzit de aceasta marca. Si nici nu-mi explic de unde vine gustul de sintetic. Sper ca nu e una din pipele alea chinezesti, de plastic, pe care le-am vazut la unele magazine "de cadouri"...
Daca pipa e din briar, gustul aiurea s-ar putea sa aiba ca sursa vatra inca neacoperita de turta. Materia aceea neagra, cu care vad ca e tapetata, nu tine loc de turta, ci mai degraba protejeaza lemnul vetrei de eventualele arsuri de inceput.
Incearca sa fumezi si fara filtru, asa, de proba. Poate ca el e de vina pentru aroma ciudata. Sau schimba tipul filtrului. Eu, cand mai folosesc uneori filtre, nu pun in pipa decat din cele de balsa, de la Savinelli. Retin doar umezeala, dar nu modifica gustul tabacului.


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 15 ani
   
misu
-

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 31
emil, atentie la filtru.
filtrele, in general cele de 9 mm au la capete materiale diferite. unul dintre capete este dintr-un material ceramic si se pune orientat catre vatra pipei, celalalt capat este din plastic si se orienteaza catre mustiuc. ca urmare, daca ai montat filtrul invers, ai toate sansele sa inhalezi fumul rezultat din plasticul ars.


pus acum 15 ani
   
cpletea
-

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2
Salut,

Emil, am vazut ca esti din Cluj. Spune-mi si mie te rog ce magazine de pipe si tutun de pipe sunt la noi te rog.
Eu sunt incepator, acum ma documentez ce pipa sa-mi cumpar ca si prima pipa si singurele variante de magazine sunt doar Metro si Selgros pana acum, insa as vrea ceva specializat poate au o oferta mai variata.
Ca si tutun, ce recomandati pentru incepatori ?

Merci,
Costi.


pus acum 13 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
"cpletea" apasa in dreptul userului "emil" pe "mesaj personal" si el va primi mail despre mesajul tau. Eu in cluj am vazut tutun in Iulius mall. Mai sunt la sectiunea "vanzari" aici pe forum  useri care vand tutun de pipa.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 13 ani
   
cpletea
-

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2
Am vazut ca are disable pentru mesaje private, de asta am decis sa postez un reply.

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la