Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PIPA CLUB CONSTANTA FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Cezi
Femeie
23 ani
Vaslui
cauta Barbat
27 - 80 ani
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI / Intretinere si reparatii pipe / Peterson "sterling silver' Moderat de Dan, colyalbaitz, pintea
Autor
Mesaj Pagini: 1
subsonique
**

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 241
Acest subiect este dedicat dlui Ciprian Halasz (reprezentantul Peterson in Romania)

Dle Halasz
Aveti in imaginea de mai jos un Peterson Galway Vintage de aproximativ 25 de ani vechime cu inel de argint, o pipa care imi apartine si pe care am achizitionat-o intamplator.
Inelul este din argint masiv, nu este doar placat cu argint si nu exista absolut nici o urma de oxidare chiar daca pipa este destul de veche.
Exista marcajul Hallmark despre care stiu si eu si dvs....si totusi arata impecabil, ceea ce nu as putea spune despre pipa Milverton de la Auchan.

In concluzie eu inclin sa cred ca ceea ce ne prezentati dumneavoastra ca fiind original sa fie in fapt un fals grosolan.
Exista o posibilitate foarte mare ca manufacturierul care lucreaza la Peterson, respectiv acest Tony sa incerce sa isi rotunjeasca veniturile prin fabricarea unor falsuri cu efigia Peterson...evident ca nu este vina dumneavoastra, nu aveati de unde sa stiti acest lucru insa toate probele inclina in favoarea acestui lucru.

1.Diferentele foarte mari dintre modelul original si cel pe care Tony vi l-a trimis...banuiesc ca nu ar fi foarte greu pentru un angajat al Peterson sa isi procure siesi cateva bucati de briar de o calitate mai proasta sau eventual rebuturile de la Peterson.

2.Folosirea altor materiale decat argint la manufacturarea inelului (evident costuri scazute)

3.Stantarea brandului diferita vizibil (literele MILVERTON imprimate diferit)

4.Proasta calitate a baitului si a lacului si aspectul "neingrijit" al produsului final.

5.Timpul foarte mare care a trecut de la lansarea comenzii pana la manufacturarea ei ma face sa cred ca dl Tony a fost intradevar ocupat sa lucreze la Peterson comenzile "reale" ale companiei si probabil sa lucreze in timpul liber acasa sau intr-un atelier personal comanda pentru Bucuresti....eu nu cred ca Peterson lucreaza la o comanda de 16 pipe peste 4 luni....un aspect de retinut.

6.Este suspecta atitudinea acestui domn Tony care nu mi-a raspuns la nici un e-mail.

Dumneavoastra dle Halasz nu aveti absolut nici o vina daca ipoteza mea s-ar adeveri insa ar fi o lovitura pentru Peterson....repet, este doar o ipoteza care pe zi ce trece se confirma din ce in ce mai mult.

peterson

36.4KB

Modificat de subsonique (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
subsonique
**

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 241
Aveti mai jos cele doua poze comparative ale aceluiasi model de pipa, unul aflat la vanzare in Italia si poza modelului pe care dumneavoastra il vindeti la Auchan...
Se poate sesiza foarte usor diferenta la marcaj si la calitatea inelului....observati marcajul diferit de pe pipa italieneasca ?...banuiesc ca nu a fost marcata aiurea pentru ca probabil cei de la Peterson au niste standarde....

Milverton Italia....

peterson

26.5KB

Modificat de subsonique (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
subsonique
**

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 241
...si Milverton Romania...

peterson

37.9KB


pus acum 15 ani
   
subsonique
**

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 241
Concluzia finala nu ar putea fi decat urmatoarea....cascati ochii cand cumparati o pipa Peterson pentru ca exista o foarte mare posibilitate ca ea sa fie un fals...sa nu aveti impresia ca daca un irlandez lucreaza pe un salariu de cateva mii de euro nu ar fi tentat sa isi rotunjeasca veniturile fabricand el insusi acel model de pipa sau altele, mai ales ca el este acela care fabrica si originalele...

Un titlu bun pentru "The Sun"....
"Pipier angajat la Peterson executa falsuri ale brand-ului"

Modificat de subsonique (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
tobbacoman
-

Din: PLOIESTI
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 17
Culoarea inelului arata ca un aliaj de cupru..alama sau orice altceva.Daca argintul oxideaza are o tenta inchisa negricioasa nici decum galbuie..
    Ai dreptate dl. Subsonique !
Numai bine


_______________________________________
Unde-i fum e si caldura...
Proverb roamanesc.

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la