Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PIPA CLUB CONSTANTA FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
loca23 din Cluj
Femeie
23 ani
Cluj
cauta Barbat
23 - 44 ani
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI / Despre trabucuri in general / Cate trabucuri se pot fuma? Moderat de Dan, colyalbaitz, pintea
Autor
Mesaj Pagini: 1
suicune
-

Din: Ramnicu Valcea
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 30
Cam care este ritmul de trabucuri pe zi/saptamana ca sa fii Ok si sa nu ai probleme cu sanatatea? Am inteles ca recomandat ar fi sa fumezi un trabuc pe saptamana. Are cineva alte opinii?

Modificat de suicune (acum 15 ani)


_______________________________________
"...amintirea unei nopti fara tutun de pipa, silit sa fumez mahorca lucratorilor, ma infiora." - Mircea Eliade - Maitreyi

pus acum 15 ani
   
bogdandr
**

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 260
Ideal ar fi sa nu fumezi nici un trabuc

Depinde de ce trabucuri fumezi. De exemplu, trabucurile adevarate sunt fabricate in cativa anu buni, timp in care tutunul trece prin diverse procese de fermentare, maturare sau cum vrei sa-i spui. In timpul acestui proces, o mare parte din nicotina este eliminata prin transformari chimice. la fel si zaharul sau alte substante nocive. Trabucul, cu cat este mai vechi cu atat este mai putin nociv. Vechi nu se refera neaparat ca il ai de 10 ani si uscat, vechi se refera ca a si fost pastrat in conditii care sa-i asigure continuarea procesului de maturare (adica in humidor).

Acum, daca ai un trabuc cu invelis din hartie si cu tocatura inauntru si mai e si tratat cu chimicale pentru aroma, poti sa-l tii in humidor mult si bine ca degeaba il tii. mai mult, le strici si pe cele adevarate si nici nu obtii o imbunatatire a calitatilor.

Deci, daca ai trabucuri "adevarate", nu sunt mari sanse sa-ti afecteze sanatatea atata timp cat nu exagerezi. Exagerarea depinde de la om la om, unul e mai tare altul mai slab, mai depinde si de tipul alimentatiei, de conditiile climatice, de stres si asa mai departe. De exemplu, cubanezii fumeaza trabucuri toata ziua si culmea, au cea mai mare speranta de viata de pe glob. In schimb consuma foarte multa cafea si aproape de loc alcool, alimentatia este pe baza de peste si asa mai departe.

In Europa, unguri se spune ca fumeaza cel mai mult, in schimb rata deceselor din cauza cancerului este cea mai scazuta... Cehii (parca) fumeaza cel mai putin, in schimb au cea mai mare rata a deceselor din cauza cancerului.


Vezi, nu prea exista o legatura clara, dar, daca te duci sa-ti faci o asigurare de sanatate te va intreba daca fumezi si daca le spui ca un trabuc pe saptamana nu o sa-ti creasca taxa lunara pe motiv ca un trabuc pe saptamana are un efect aproape nul. In schimb daca le vei spune ca fumezi un trabuc/zi s-ar purtea sa-ti creasca taxa.

Deosebirea intre o companie de asigurari si un doctor este ca cei de la asigurari chiar au niste statistici de care tin cont atunci cand iti ofera un serviciu, si mai mult, au statistici la nivel de tara/rasa/varsta etc.

Daca vrei sa te distrezi, incearca sa iei legatura cu mai multi agenti de la o companie de asigurari si le spui la fiecare altceva : incepi de la 1 trabuc/luna si termini cu 1 trabuc/ora. In momentul in care iti creste rata lunara inseamna ca ala e pragul care influenteaza sanatatea.

Dar ne spui si noua, la mine, la un trabuc/saptamana nu au tinut cont.


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la