Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PIPA CLUB CONSTANTA FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Diana96
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 50 ani
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI / Tehnici de fumat pipa / jurnalul piparului incepator sau ce tampenii am facut Moderat de Dan, colyalbaitz, pintea
Autor
Mesaj Pagini: 1
stefan_iasi
-

Din: iasi
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 60
Avertisment: acest topic este dedicat exclusiv piparilor incepatori. Daca ai mai putin de 15 pipe si inca inghiti scrum de fiecare data cand pipezi, atunci esti incepator.
Scopul acestui topic: sa invete si altii din greselile noastre; nu dam sfaturi, ci ne "laudam" cu prostiile pe care le-am facut


pus acum 15 ani
   
stefan_iasi
-

Din: iasi
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 60
Salut,
Ma numesc Stefan, sunt din Iasi si sunt pipar incepator. Inainte de a pune mana pe prima pipa, m-am gandit asa:
1. fumatul dauneaza grav sanatatii (nu si pipatul)
2. chestia asta o sa ma coste o groaza de bani (nu stiu pipar care sa aiba mai putin de 4-5 tutunuri si  15 -20 de pipe, iar cea mai ieftina pipa e cam 70 de RON; alea de coceni nu se pun)
3. nevasta o sa-mi faca capu calendar(ea nu fumeaza, nici eu nu am fumat vreodata)

dar:
1. ...
Nu mai stiu ce argumente pro am adus, oricum idee e ca mi-am cumparat prima pipa si primul tutun (Stanwell Melange) si m-am apucat de pipat. Numai ca am pornit cu stangul.Si uite lista mea de tampenii:

1. Am cumparat un BRIAR Capitol. Nu pipa a fost de vina, ci eu. Pipa e buna, dar, in ciuda  sfaturilor de genu "...I’m recommending you purchase a corn cob pipe for your first smoke..." sau "...An estate pipe is a great choice for a beginner..." de pe site-ul eu mi-am luat un briar nou-nout cu care mi-am iutit limba pana cand, cu ajutorul lui Stefan, mi-am luat un meerschaum si abia atunci am inteles si eu ceva din pipat.
2. M-am dus direct la primu Mall si am dat 47 de RON pe un pachet de Stanwell Melange, care in Selgros costa 25 de RON.
3. Iar m-am dus la acelasi Mall si am dat 45 de RON pe un pachet de Amphora Full Aroma, care, la fel, in Selgros costa 25 de RON.
4. Am cumparat o cutie de Sundays Fantasy, de data asta din Selgros, dar de la prima pipa mi-am dat seama ca nu imi place. Are o aroma ciudata, nu de tutun, ci de ceva dulce. Nu il recomand nimanui. E mult inferior Melange-lui de la Stanwell si nici nu se compara cu Amphora Full Aroma.
5. Am incercat sa pipez in diferite locuri: la serviciu, pe plaja, la un gratar, uitandu-ma la un film pe calculator, in pat. Si mi-am dat seama ca pipa e ca femeia : nu te poti  "bucura" de ea daca nu ii acorzi toata atentia si nu o "savurezi" in tihna, intr-un loc special, in intimitate.

Cam atatea tampenii tin minte sa fi facut. Daca o sa imi mai amintesc ceva, o sa completez lista. Pana atunci, toate cele bune


pus acum 15 ani
   
ignatescuradu
**

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 217
salut!
imi pare rau ca nu iti place Sunday Fantasy, e un tutun pe care il consideram bun pentru incepatori, dar gusturile nu se discuta

misto jurnalul, mai trec eu o chestie la tampeniile facute:

- fumat pipa cand eram racit, rezultatul: am stranutat cu pipa intre dinti, m-am umplut de tutun nears si cenusa de la nas in sus, noroc ca eram singur pe strada (era iarna, noapte si ger) si efectiv m-am spalat pe fata cu zapada)


numai bine
radu


pus acum 15 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404
Si eu am facut multe greseli la inceput, mai ales ca acum 20 de ani nu exista nici o sursa de informare in domeniu, si cu atat mai putin internet. Din pacate (sau din fericire) le-am uitat cam pe toate. O singura amintire imi tot revine, de fiecare data cand imi umplu pipa.

Nu stiu de ce, candva, in adolescenta, imi creasem falsa impresie ca pipa trebuie indesata bine cu tutun. Asa ca, prima data cand am pus tutun intr-o pipa, am avut grija sa-l apas din toate puterile cu futacul. Si mai puneam, si mai apasam, si iar mai puneam si iar mai apasam... pana cand vatra s-a umplut cu tutun indesat. La refuz. Foarte multumit de rezultat, am luat un chibrit si am incercat sa-mi aprind pipa. Spre stupoarea mea... nu am reusit sa trag nici o farama de fum prin ea. Parca pusesem plastilina in vatra, nu "cateva" fire de tutun (cum credeam eu). Dupa alte vreo 2-3 esecuri, mi-am zis ca poate nu trag cu suficienta forta. Asa ca mi-am adunat puterile si am mai tras o data tare. Dar TARE, vreau sa zic. Rezultatul a fost pe cat de uimitor, pe atat de surprinzator: mi s-au infundat amandoua urechile!!!          

Uite-asa am descoperit eu ca tutunul se pune ras-fi-rat in vatra. De atunci, mereu cand imi umplu pipa imi revine automat din subconstient aceasta amintire. Celelalte... s-au cam dus.   


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Hehe, mi-am adus aminte ca ma apucasem sa curat pipele...eu fumez o saptamana-doua dupa care curat pipele fumate...si incep sa curat mustiucul si imi dau seama ca tunelul de fum dinspre vatra este infundat, in loc sa folosesc tepusa futacului, pun mustiucul, nu stiu de ce indrept vatra spre fata si incep sa suflu poate desfund pipa....cu ochiul stang ma uitam piezis in vatra sa vad ce balaur iese du=in tunelul d efum....dupa ceva sfortari, bucata de tutun cedeaza, decoleaza in vatra unde impreuna cu mult scum zboara spre ochii mei laaaarg deschisi....bineinteles ca scrumul care a aterizat in nas nu m-a deranjat nici pe departe cat cel dinochi amestecat cu tutun nears iute.....am ajuns de urgenta la baie unde am bagat capul sub chiuveta ca sa imi usurez usturimea din senzorii olfactivi si din cei vizuali.......asa ca folositi la desfundat peria sau futacul.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
stefan_iasi
-

Din: iasi
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 60
Foarte tare ! Si uite asa am mai invatat ceva.

pus acum 15 ani
   
mrg
-

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 78
Bun topicul asta! Ma simt dator sa contribui macar cu o "tampenie" proprie dintr-o colectie destul de... solida, mai ales ca s-a vorbit despre Sundays Fantasy. Cand l-am descoperit, acum vreo 5-6 ani parca (achizitionat de la magazinul Doctorului Pusca, pe vremea cand inca se afla pe Bd 1Mai), mi s-a parut ceva de vis. Eram atat de entuziasmat ca-l luam cu mine peste tot si-l laudam la toata lumea care statea sa ma asculte. Ei bine, de la entuziasmul asta mi s-a tras - intr-o dupa-amiaza m-am intalnit cu niste amici cu care m-am intins la niste halbe de bere pana spre seara. Si luat de entuziasm si de nr de halbe in crestere am pipat in nestire - vreo 6 pipe cred, cam una dupa alta. (Nu mai spun ca aveam o singura pipa la mine - in ideea ca voi fi cumpatat si nu ma voi intinde prea mult...) Urmarile au fost groaznice: excesul de Sundays Fantasy combinat cu cel de hamei&malt&apa&etc. (=bere) m-au facut sa ma aleg cu o greata solida a doua zi dimineata; nu ar fi fost grav dacala aceasta nu s-ar fi adaugat si o repulsie solida si constanta fata de respectivul tutun. (Vreo 2-3 luni, cel putin, numai cand ii simteam mirosul imi zvacneau tamplele.) Am mai incercat de atunci sa fumez Sundays Fantasy, dar s-a dus placerea de la inceput. Ba chiar il ocolesc, sincer sa fiu. Asa ca acum, cand ma duc la bere imi cel putin 2 tutunuri (de preferinta nearomate).

_______________________________________
mrg


pus acum 15 ani
   
tobbacoman
-

Din: PLOIESTI
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 17
Salut tuturor!
  Ce sa va spun la inceput ?Ca m-am apucat de pipat pana sa descoper clubul dvs. si bineinteles ca toti incepatorii am dat-o in bara...adica mi-am cumparat un pachet Pipa Start cu un tutun jalnic si am reusit sa-mi oparesc  gura din prima zi .
   Fireste ca sunt fumator inrait (am fost de fapt fumator de cigarete )si am ajuns singur la concluzia ca cigaretele au toate acelasi gust,miros acru si chiar nu merita sa dai banii pe ele,si daca tot fumez macar,sa o fac cu placere si sa nu fie doar un viciu intrat in banal.
    Dupa am citit prin forum m-am lamurit despre ce e vorba ,si am reusit sa ard o pipa cap coada in 50 min fara sa o reaprind,cu un tutun SakandinavikVanilla.
     Apropos de Skandinavik ,pe mine nu m-a impresionat deosebit ,mi-ar place un tutun mai tare,putin aromat fara sa fie aspru.Ce s-ar recomanta in sensul asta ?
      Merci anticipat.
  Numai bine.


_______________________________________
Unde-i fum e si caldura...
Proverb roamanesc.

pus acum 15 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404
Bine ai venit printre fumatorii de pipa, tobaccoman. Ne bucuram ca deja ti-a folosit acest forum.
Ca sa nu deturnam subiectul acestui topic, iti recomand sa mai pui o data intrebarea la sectiunea "Tutunuri". Sau sa citesti raspunsurile de aici:


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 15 ani
   
subsonique
**

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 241
Bun venit printre pipari Tobbacoman !!
Citeste pe indelete fiecare subiect....studiaza mesajele si neaparat participa la reuniunile lunare ale clubului....cu siguranta vei avea multe de descoperit.....

Te asteptam !
Subsonique


pus acum 15 ani
   
tobbacoman
-

Din: PLOIESTI
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 17
Multam de primire,si fiti fara grija studiez mult ,am inca de invatat o groaza de ''secreturi'' ca sa citez o ''clasica'' in viata...

_______________________________________
Unde-i fum e si caldura...
Proverb roamanesc.

pus acum 15 ani
   
ignatescuradu
**

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 217
ziua buna!

personal am o mica problema: fumez in masina pe drum de acasa la servici si invers si intampin greutati sa aprind pipa daca se stinge. tre sa stau cu un ochi la drum, cu unul la pipa, cu o mana pe volan si cu cealalta incerc sa aprind pipa cu bricheta.

voi cum procedati?


pus acum 15 ani
   
tobbacoman
-

Din: PLOIESTI
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 17
Salut
Mi-am cumparat o pipa Capitol din briar model bulldog cu filtru de 9 mm din Metro ,se simte diferenta fata de sacndura din piapa start.
   Fumeaza bine si cred ca pana acum am stricat tutunurile fumand din gornul ala infecxt.De abia acum pot aprecia valoarea unu tutun.O sa mai cumpar cateva pipe bune.
   Am umblat prin tot targul asta de pokemoni si nu am gasit nici un tobbaco shop ,imi trebuie un companion adecvat ,cine ma poate ajuta in sensul asta,ca eu in Bucuresti nu ajung nici cum.
  Numai bine.


_______________________________________
Unde-i fum e si caldura...
Proverb roamanesc.

pus acum 15 ani
   
subsonique
**

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 241

ignatescuradu a scris:

ziua buna!
personal am o mica problema: fumez in masina pe drum de acasa la servici si invers si intampin greutati sa aprind pipa daca se stinge. tre sa stau cu un ochi la drum, cu unul la pipa, cu o mana pe volan si cu cealalta incerc sa aprind pipa cu bricheta.
voi cum procedati?


Salut Radu         

Inainte sa pornesti masina, pregatesti pipa, o aprinzi, pufai de cateva ori pana se aereaza tabacul...astepti cateva zeci de secunde....apoi tampezi tabacul chiar daca mai ai un pic de jar aprins...dupa ce ai tasat bine mai aprinzi o data si pipa ar trebui sa te tina aprinsa cam jumatate de bol daca nu chiar mai mult....nu trebuie sa stai cu un ochi la ea....chiar si atunci cand ti se pare ca este stinsa de fapt nu este....pufai de cateva ori si se reaprinde singura ....daca ai fumat deja jumatate de bol si ti s-a stins....la primul stop o reaprinzi si gata....e simplu...
Recomand o pipa usoara care se tine confortabil intre dinti.....si obligatoriu sa ai pe bord un suport in care se poate pune pipa....Bafta



tobbacoman a scris:

Salut
Mi-am cumparat o pipa Capitol din briar model bulldog cu filtru de 9 mm din Metro ,se simte diferenta fata de scandura din pipa start.
Fumeaza bine si cred ca pana acum am stricat tutunurile fumand din gornul ala infect.De abia acum pot aprecia valoarea unu tutun.O sa mai cumpar cateva pipe bune.
Am umblat prin tot targul asta de pokemoni si nu am gasit nici un tobbaco shop ,imi trebuie un companion adecvat ,cine ma poate ajuta in sensul asta,ca eu in Bucuresti nu ajung nici cum.
Numai bine.


Gasesti pe website-urile de specialitate din afara...faci comanda si ti le livreaza direct acasa...pe la Mall-uri, supermarket-uri, nu prea gasesti....


pus acum 15 ani
   
ignatescuradu
**

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 217
ziua buna
deci,
mersi fain de informatii. o sa incerc maine dimineata. se pare ca si bricheta cu flacara orizontala speciala pt pipa s-a cam busit, iar cu alte brichete nu ma impac, deci o sa aplic solutia ta)

spor in toate
Radu


pus acum 15 ani
   
AlinCatalin
-

Din: Brasov
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5
Salutare Tuturor!

Ma bucur mult ca am dat peste voi! Am invatat multe de pe acest forum si aflu lucruri noi cu fiecare topic pe care il deschid!
Este extraordinar ca exista atat de mult "material" pentru incepatori in ale pipei.

Am primit pipa cadou de zia mea din partea sotiei. Zopo din Carrefour. Fara tutun.
Si pentru a intra in ton cu "ce tampenii am facut":

Am luat un tutun ieftin, Tillbury Full Aroma, si m-am apucat de indesat la pipa cat am putut eu! Cand am incercat sa trag din ea mi s-au infundat urechile (am vazut un post mai sus cu exact aceiasi patanie). Atunci am dat o gaura cu tepusa futacului in centrul tutunului sa-l aerisesc. Si a functionat metoda, doar ca trebuia sa o aprind des. Am pufait asa 15-20 minute: pipa s-a incins de s-a incretit lacul/vopseaua pe ea, eu aveam lacrimi in ochi si o limba enorma care ma ardea ingrozitor.
Mi-am zis ca este cea mai mare prostie si ca raman totusi la tigarile mele.

Acum am 5 tutunuri si 3 pipe adevarate... chiar 4 cu cea achizitionata azi. Si asta se datoreaza acestui forum fara de care acea pipa Zopo si acel tutun Tillbury ar fi fost sfarsitul unul drum catre un viciu adevarat.

Salutari si fum rece!



_______________________________________
It's nice to be important but it's more important to be nice!

pus acum 15 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404
Salut, AlinCatalin!
Bine ai venit pe forum.
Ne bucura ca-ti folosesc informatiile gasite aici.
O singura precizare: fumatul pipei nu e un viciu. E un hobby. 


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Salut Alin.Catalin. Am luat si eu acum ceva timp un set ZOPO, iti dai semaa de asemenearea cu ZIPPOcare nu are nimic de a face cu pipele Am luat setul pt futac si bricheta, pipa nici nu o voi face cuiva cadou, nu este defapt o pipa ci o bucata de PAL sau PFL vopsit cu pretentie de obiect de fumat, cred ca o pun pe gratar. Mirosul de vopsea nu a iesit nici dupa mai mult de 6 luni de la achizitionare. Nu am fumat-o si nici nu o voi fuma, chiar nu stiu d ece o tin in casa. Capitolul este de zeci de ori mai bun.Bine ai venit si apor la citit. De cate ori ai intrebari la care nu gasesti raspuns sau vrei explicatii, nu ezita sa intrebi. Itit raspundem cu mare placere. Fum rece! (Acum stii de ce uram "fum rece" nu-i asa?)

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
AlinCatalin
-

Din: Brasov
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5
Multumesc de urari si Bine v-am gasit!

Zopo-ul nu-l voi arunca. Ma omoara nevasta-mea daca o fac. E tare mandra ca am renuntat la tigari fiindca mi-a luat ea "pipa"!
Iar pe de alta parte, peste ani, cand Zopo va fi intr-un colt, uitata si prafuita, imi voi aduce aminte chiar cu placere de prima fumata.
Adicalea... voi aprecia o pipa buna cu un tutun de calitate. Plus stilul pe care sper ca-l voi perfectiona.


_______________________________________
It's nice to be important but it's more important to be nice!

pus acum 15 ani
   
babalau
-

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 9
cred ca asta cu indesatul tutunului in prima pipa este o chestie universala 

si eu am indesat ceva la prima pipa pana sa ma gandesc ca nu-i bine ce fac si sa ma apuc sa caut pe net, dupa care am dat de forum, de pe forum am dat de stefan de la constanta, iar de la el am mai "furat" ceva tehnica...  inca invat ... inca ma ustura limba daca fumez mai mult de 2 pipe pe zi ...

spor


_______________________________________
Voi radeti de mine caci eu sunt altfel, eu rad de voi caci sunteti toti la fel !

pus acum 15 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Asta cu usturatul limbii trece cu timpul. Se va obisnui si limba cu usturimea s nu te va ustura decat daca bei si un cola dupa pipa

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 15 ani
   
wolf
-

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 52
va inselati, la mine a fost altfel, eu nu l-am tasat, eu am bagat pipa in punga si cand am vazut ca s-a umplut, nu am mai tasat, si cand trageam era prea mult aer si prea putin fum si trageam direct in piept, si ma ustura gatu ca naiba.dupa aia lam indesat calumea de nu am putut sa trag.si cand am tras, cu bricheta aprinsa pe tutun, tare, si a venit un fum fierbinte si iute.....mama...cam atat, sunt incepator, si da mai trag si scrum in gura, uneori

pus acum 13 ani
   
TLGTLC
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 29
Eu am facut urmatorele prostii:
-am fumat un pachet intreg de tutun de pipa rulandu-l in foita pt tigari
-am fumat tutun frunze uscate intr-o pipa; nu te ustura limba dar simteam nevoia sa trag in piept si apoi simteam ca ma sufoc. O alta senzatie este ca ti se sfarama dintii.
-am tinut o pipa in coniac si m-au certat toti dar saraca arata si fumeaza foarte bine.
si vor urma si altele...


pus acum 13 ani
   
wolf
-

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 52
la faza cu tigarile rulate cu tutun de pipa, mai practic si eu,  cand n am timp de o pipa. dar nu folosesc tutun aromat ca ustura limba prea tare. folosesc un tutun "clasic". ca prostii, am fumat o latakia rulata, la facultate, si toti credeau ca am carpati fara filtru

pus acum 13 ani
   
TLGTLC
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 29
Dar chestia este ca nu au nici un gust-asa ca placerea e sa le pufai. Insa nu este economic pt ca le fumezi in doi timpi si trei miscari!

pus acum 13 ani
   
no5ive
-

Din: Constanta/Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 3
Salut la toata lumea.
Intrucat astazi e ziua doi de cand am inceput sa fumez pipa, pot sa relatez cu lux de amanunte ce tampenii am facut ...
Fumator de tigarete de vreo 27 de ani, cu 3 tentative nereusite de a ma lasa, l-am vazut pe varul meu cu pipa de anul nou intr-o incercare timida de a schimba forma de tutun ingerat. Mi-a placut mirosul si am zis sa incerc si eu.
Asa ca  m-am prezentat ieri dimineata in magazinul de vizavi de piata Dorobanti  sa incep marea aventura. Am cumparat o pipa Capitol ( din greseala ca mi s-a parut frumoasa ... ) asta a fost ok si tutun w o larsen clasic (si asta e ok imi place) dupa ce mirosisem de anul nou. Cu achizitia in dinti m-am prezentat la varul meu sa ma dau mare. Dupa indicatiile lui de specialist am indesat de doua ori tutun cu batatoru de la futac de nu mai trageam nimic pe mustiuc. I-am facut 3 gauri cu cuiu si i-am dat falci. ce pot sa zic e ca in juma de ora am fumat 2 pipe cu el ( el care era cu tigarile in mana si imi dadea mie sfaturi ce si cum) lucru care si lui i s-a parut perfect normal. Am plecat dupa ce i-am lasat o scrumiera plina de tutun si ceva urme de cenusa dupa ce am batut si racait cu cuiu si lingurita pe fund pipa ...
Am ajuns la munca unde am tras iar constincios 2 pipe in 30 de min acum cu o mare sticla de pepsi langa mine ca ma cam ardea pe gat.... la a 3 pipa mi-a venit ideea sa caut pe internet ca parca era ceva in neregula cu atata tutun in scrumiera ... si am ajuns aici si am citit si am citit si parca e mai bine.
ps: azi am fumat prima mea pipa de 2 ore ... cu apa
ps 2: sper ca nu am chinuit prea tare pipa cu cuiul si cele 5 pipe fumate ieri la foc automat...
ps 3: ieri la a cincea pipa am tras cateva gaturi de lichid amarui si m-am prins ca trebuie sa schimb filtrul din cand in cand dupa care am citit ce si cum ... bine ca nu am demontat mustiucul la cald la a mea ca am apucat de citisem partea aia dar tin minte ca de revelion i l-am demontat lui varmiu sa vad ce are inauntru ( bineinteles cu pipa fierbinte)...

Fum rece va doresc


pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la