Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PIPA CLUB CONSTANTA FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Deea_Deea Profile
Femeie
19 ani
Bucuresti
cauta Barbat
27 - 46 ani
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI / Tehnica de fumat / Sfaturi Moderat de Dan, colyalbaitz, pintea
Autor
Mesaj Pagini: 1
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 1325
De unde cumperi trabucuri si cum le pastrezi.
    Referitor la trabucurile din benzinarii, se poate aplica si la cele din chioscurile de ziare de la coltul strazii sau din statia de troleibuz. Nu vei gasi acolo decat Villiger care desi sunt machine-made, sunt de nota 5, King Edward care sunt mizerabile, Moods si Blackforest deasememea niste imputiciuni dupa parerea mea.
    Un cigar se cumpara de la magazin de specialitate, din humidorul care are in jur de 65-70% umiditate si 70 de grade Farenheit adica in jur de 21 de grade Celsius.
    Trabucul trebuie sa fie elastic adica usor moale la atingere....Toscanele vor fi mereu tari pt ca sunt indesate, daca e uleios e de bine, daca are un praf alb e un mucegai nobil ca la branzeturi gen Camembert, daca are mucegai verde e de rau, au stat la umiditate prea mare si sunt terminate.
    Daca desi sunt la 70% umiditate si sunt usor moi la atingere dar au frunza de suprafata (wrapper-ul) rupt inseamna ca au fost depozitate la umiditate mai mica si au fost uscate apoi introduse in humidor. Asta inseamna ca ua pierdut din gust dar se mai pot fuma, depinde cat de rupt este wrapper-ul, aici ma refer la un 1-2% nu mai mult si asta cand ai chef de cigar si nu gasesti in alta parte.
    Dupa ce ai cumparat cigarul, ori il fumezi in cateva ore maxim 5-6, ori il bagi la humidor, altfel il compromiti. daca nu ai humidor, cauta o cutie de trabucuri si pune trabucul in ea si cutia intr-un zipper bag (pungile care se inchid la gura, cele pt congelator spre exemplu) sau intr-un vas pt cuptorul cu microunde, vas de plastic cu capac ce se inchide etans. E o solutie de compromis dar e o solutie. Un humidor are higrometru si il poti controla daca mentine 70% sau trebuie ajutat.


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 17 ani
   
mith_buster
-

Din: GALATI
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 26
buna dimineata!cate trabucuri toscano poti fuma pe zi?si o alta intrebare cat de periculos e sa fumezi trabuc,mai periculos decat tigara?eu fumez de 2 saptamani trabucuri toscano clasico si ma ustura gatul.se poate si de la faptul ca sau uscat un pic pt ca eu le tin de cateva zile in humidor.va multumesc!

sfaturi buna trabucuri toscano poti fuma zi?si alta intrebare cat periculos fumezi trabuc,mai

2.9KB


pus acum 16 ani
   
Sarge
-

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 20
Salutare, eu am luat o pauza de fumat, n-am mai pus nici o tigara(trabuc, pipa etc) de 9 zile, fumam cam 1/2 toscano classico pe zi uneori in functie de stress chiar si 3 jumatati pe zi, asta pina ma citit un articol despre nicotina trimis de un amic de-al meu care mi-a introdus ideea daca nu de-a ma lasa de fumat macar de-a le reduce, si de a fuma la ocazii.
Cum am intrerupt fumatul cum, glicemia mi-a atins cote normale, am inceput sa nu mai gafai cand urc scarile, nu mai am nasu uscat, ma bucur de mirosuri.
Cu ocazia asta au timp si trabucurile sa se matureze in humidor!


_______________________________________
“ Regula mea de viata, un ritual sacru, este sa fumez trabucuri si sa beau alcool inainte, dupa si daca este nevoie in timpul fiecarei mese, si in intervalul dintre acestea. ”
WINSTON CHURCHILL

pus acum 14 ani
   
DanielSD
-

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1
salutare tuturor . Am facut o prostie care vreau sa o evit ... ACum 2 zile mi-am cumparat blackstone ( cele mai laudate tigari : miros bun atat al fumului cat si a tigarilor inainte de a le aprinde dar un gust SHITTY SHIT ) . Ce tigari recomandati in genul lui blackstone ca marime ( ceva mic , interesant care merge savurat in restaurant fara sa iasa in evidenta atat din punctul de vedere a formei cat si din punctul de vedere a mirosului si sa aiba un gust divin? )

//Hamlet merita fumate ?

Modificat de DanielSD (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
8oo8
-

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 12
Intii de toate, as dori sa mentionez ca tigarile de foi nu se trag in piept, ci doar se pufaie, ca si trabucurile de altfel.

In general sunt 2 feluri de tigari mici de foi, cele care au hirtie (tutunul tocat este invelit intr-o hirtie, si apoi in foaie de tutun), si cele 100% tutun.
Cele cu foaie de hirtie sunt 2 variante, fie put, fie miros la fel ca o tigara normala, trebuie incercat si vazut In general Cafe Creme (original, cutie de tabla galbena), Panther (mignon original, cutia neagra) sunt cele mai apropiate de cele normale. Cele cu arome nu prea au cum sa nu se simta.

Cele 100% tutun sunt sanse mari sa miroasa mai tare cind sunt fumate, indiferent ce ai face, insa, daca sunt tinute un timp in humidor (la 70% umiditate) vor avea alt gust si vor mirosi mai putin.

De asemeni, cele din tutun cubanez miros cel mai tare, la capatul scarii fiind cele cu tutun brazilian sau java sau dominican, care miros mult mai putin.

Daca vrei sa fumezi o tigara de foi, intr-un restaurant, fara a omori populatia, atunci poti incerca cu ceva dominican, sau brazilian sau cele cu hirtie.

Mai sunt Backwoods, care sunt din tutun 100%, insa au si cu arome, unele dintre ele sunt acceptabile.


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la