Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PIPA CLUB CONSTANTA FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Lolalola Profile
Femeie
22 ani
Cluj
cauta Barbat
26 - 80 ani
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI / Pipele voastre / Ce inseamna o pipa de slaba calitate? Moderat de Dan, colyalbaitz, pintea
Autor
Mesaj Pagini: 1
costintudor
***

Din: constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 304
Deschid aici o discutie in legatura cu ce inseamna o pipa proasta,care sunt criteriile dupa  care iti alegi o pipa?
O pipa proasta inseamna o pipa no name?
O pipa proasta inseamna o pipa sub 100 euro?
Care sunt argumentele ptr a cumpara  o pipa -trebuie sa fie de firma?, conteaza aspectul , forma ,greutatea, culoarea, fibra ,cum ti-ar sta cu ea in gura ( cu pipa) Conteaza parerile celorlalti?
Astept opiniile voastre


pus acum 16 ani
   
augustinus
-

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 61
Buna intrebare, mai ales ca au inceput sa apara si prin tara pipe de calitate. Cel mai adesea, firma este cea care da si garantia unei pipe bune, desi uneori apar si exceptii. Eu am cumparat acum doua luni o pipa brebbia, destul de piperata la pret, insa de o calitate indoielnica. Este adevarat ca m-am cam luat dupa forma ei destul de interesanta, insa nu a fost de ajuns. Fumeaza prost, se incinge repede si mai mult te chinui cu ea, decat sa o savurezi in voie. Pe de alta parte, am cateva pipe no-name de care sunt absolut incantat dupa aproape trei ani de zile. Se cunoaste ca lemnul nueste de cea mai buna calitate, insa compenseaza manufactura, asa ca fumeaza bine si uscat, lucru foarte important.
Prin urmare, este cam greu sa te orientezi dupa pret si firma, insa de cele mai multe ori produsele din aceasta categorie sunt de calitate (cu mici exceptii la Capitol de la Savinelli). O pipa Dunhill, Peterson sau chiar o Stenwell nu da gres. No-name-urile arate de multe ori bine, insa te poti insela amarnic.
Personal incerc sa gasesc un echilibru in achizitionarea pipelor, mai ales ca nu imi permit sa cheltuiesc sume fabuloase pe pipe gen Dunhill. La 250 RON gasesti pipe de cea mai buna calitate cu care te poti impaca foarte bine.
Am doar o singura problema, nu ma impac cu pipele din spuma de mare absolut deloc. Pipez de ceva vreme si, cu toate acestea, atunci cand fumez o meerschaum, ma ia cu ameteli, mi se face rau...in fine, tot tacamul. Stie cineva care este cauza?


pus acum 16 ani
   
bogdandr
**

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 260
Citesc de vre-o doua zile pe forum si mai cautand pe net aflu ca pipele Capitol de la Savinelli ar fi ba de proasta calitate ba ca totate pipele Savinelli ar fi de caitate, numai ca seria Capitol ar fi mai prost finisate si de aia sunt mai ieftine dar in rest sunt OK.
Anumiti memri ai forumului chiar detin aceste pipe si inteleg ca unii sunt multimiti de ele.
De la Stefan aflu ca sunt facaturi aceste pipe si in special cele pe care scrie Bruyere ( ca altfel de ce nu si-ar fi pus Savinelli numele pe ele) si ca treaba e ca la Dacia berlia "ai nimerit una buna?".

Ideea e ca vreau sa ma apuc de pipat (incurajat de entuziasmul acestui forum) si inainte sa ma aventurez in achizitii scumpe as vrea parerea voastra in legatura cu aceste pipe.
Ca sa o iau prin eliminare:
- daca problema sta in finisare atunci nu prea conteaza in acest punct de pornire
- problema cu "loteria ruseasca", daca o nimeresti buna e OK. Aici imi scapa ceva, inteleg ca pipele Svinelli - Capitol sunt toate facute dupa acelasi tipar, adica sunt de serie, canalul intra in vatra la acelasi unghi, la aceiasi adancime, stemul e la fel la toate, vatra e la fel, adica toate sunt din punct de vedere geometric la fel. Deosebirile ar veni din finisari, adica unele ar putea prezenta zgarieturi, sau alte defecte remediate cu rasina etc. Toate sunt facute din acelasi lemn - briar.

Saptamana asta intentionez sa-mi cumpar o pipa pe care sa o si incerc sambata viitoare.
Ca date de pornire: sunt fost fumator de tigari pe care le-am lasat in urma cu ~8 mai. De cativa ani am trecut la trabucuri. Am mai pipat in urma cu foarte mult timp in facultate, vre-o 2-3 pipe care m-au lasat cu limba arsa. Fiind fumator de tigari la acea vreme am renuntat la idee.


Pentru inceput m-am orientat sa cumpar o Savinelli Capitol 620 = ~83 RON Nu vreau sa dau mai mult de 150 RON, dar nu am gasit decat pana la 100 sau peste 180, cele mai ieftine fiind cele de 20 RON din cires.

Multumesc anticipat,
Bogdan


pus acum 16 ani
   
costintudor
***

Din: constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 304
Vorbind de pipele Capitol nu cred ca exista diferente in ceea ce priveste tehnica de prelucrare a briarului intre pipele premium Savinelli si second-ul Capitol.Exista diferente in ceea ce priveste calitatea briar-ului si a lacului ce este pus pe pipa .Nu am observat diferente notabile intre a fuma cu Savinelli sau cu Capitol.Personal nu sunt un admirator al pipelor Savinelli dar am avut de-a lungul timpului pipe din ambele categorii si pot spune ca m-am impacat mai bine cu Capitolul .
Ptr Bogdandr Capitolul e o pipa ok ptr incepatori iar sub 150 ron mai poti gasi si second-ul lui Stanwell - Danske Club- in jur de 120 ron care iarasi este o pipa excelenta


pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Danske Club e pipa cu care a inceput si Cristi de aici d epe forum. La acest pret e excelenta nu numai pentru incepatori. Ce mai e un Stanwell facut pe comanda pt fabrica de tutunuri Danske Club, nu o pipa pe care firma producatoare nu isi scrie numele (Savinelli) ci trece doar Capitol, un fel de Dunhill cu Parker (secondul lor) dar Parker e excelenta pe cand la Savinelli ar trebui cel putin sa o tunezi prin slefuirea lacului ca sa lasi pipa sa se raceasca mai repede.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
augustinus
-

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 61
Pipe Capitol ieftine se pot gasi la Auchan, la pretul de 68RON (destul de bun, zic eu). Mare atentie, insa, la achizitionare: briar-ul poate avea goluri care sunt umplute cu chit si care, la caldura, se incinge repede si iese foarte urat in afara. De asemenea, gaura vetrei este cel mai adesea prost pozitionata, fie prea sus, fie canalul este curbat, astfel ca fumatul devine un chin. Nu mai vorbesc despre lacul care mie mi-a facut basici in toate cazurile (am 4 Capitol-uri). Daca iei, insa, in consideratie faptul ca este incepator, atunci merita sa dai banii pe o Capitol decat pe mai stiu eu ce pipe chinezesti sau, mai rau, din acelea de plastic, cu vatra captusita cu tabla. Si, pt ca tot am adus vorba de preturi, tot la Auchan se gaseste tutun Stanwell Melange, CLasic si Vanilla cu 28 RON pachetul. Pentru amatorii de aromatizate, merita...

pus acum 16 ani
   
cristi_l
-

Din: Constanta
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 87
Pipele Danske Club sunt foarte bune, fumeaza bine (din auzite ca eu nu am fumat din alt model de pipa) arata bine si iti dau senzatia de obiect bine facut. La JPB costa 123 lei oricare...atasez si o poza sa iti dai seama 

danske club


_______________________________________


pus acum 16 ani
   
bogdandr
**

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 260
Merci costintudor,Stefan & augustinus. Am pus cap la cap, si intradevar cu ce mai am aflat si din alte surse ma aventurez sa risc prima pipa de mai poasta calitate dar pe care o sa o tunez.
- Mai intai o sa-mi cumpar un Capitol atent aleasta astfel incat sa nu contina gauri unplute cu chit. Am analizat cateva si intradevar sunt mici gauri de ~ 1-2 mm care par a fi umplute cu un chit caramiziu.
- pipa astfel aleasa o voi curata de lac prin smirgheluire dupa care ii dau lustrul si la sfarsit o voi unge cu ulei de masline.
- sincer nu-mi place gura pipei pe care am ales-o, care are unghiuri drepte, pe care le voi prelucra astfel incat sa obtin racorduri. Sper ca pana sambata sa fie gata.
-daca dau chix a doua varianta va fi un chit de pipa nefinisat gen fa-ti singur pipa dar care va dura probabil mai mult.


Am citit undeva ca tutunul cubanez din trabucuri ar putea fi taiat fasii si in combinatie cu alte tabacuri gen virginia ar forma o mixtura deosebit de placuta...
Voi ati incercat?

Bogdan


pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Succes cu pipa. Din Kit sigur vei obtine ceva frumos.
    Nu am incercat cu tutun de trabuc dar merita incercat. Tutunul de trabuc e bine lucrat, fermentat ceva timp si sigur iti va rezerva placeri nebanuite. Oricum nu sacrifica un Esplendido pt asta. Incearca cu un Altadis de 5 lei. Succese!


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
bogdandr
**

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 260
Capitol de la Savinelli... am cumparat-o, probabil cat costa atata face:
- la prima proba: se incinge destul de tare.
- Am curatat lacul, i-am dat cu ulei de masline, i-am rotunjit marginile - a doua proba tot se incinge, banuiesc ca lemnul este de proasta calitate. La smirgheluire am observat si alte gauri umpute cu chit care in faza lacuita erau destul de bine ascunse.

Probabil ca la o pipa proasta (sau buna) conteaza in primul rand calitatea materialului.


pus acum 16 ani
   
bogdandr
**

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 260
Totusi, fumata afara, se schimba datele. Sau poate datorita turtei care a inceput sa se formeze. Ori poate am umplut-o mai bine de data asta.

pus acum 16 ani
   
subsonique
**

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 241
Salut

Am 7 pipe Capitol Bruyere luate din Auchan.
Toate fumeaza de la excelent in sus....chiar mai bine decat un Stanwell pe care l-am achizitionat de la JPB din Victoriei.
Prima mea pipa a fost un Capitol si asta se intampla acum vreo 8 ani, iar astazi acea prima pipa fumeaza la fel ca la inceput, adica extraordinar de bine...
Nu stiu de ce afirmati ca pipele Capitol sunt lacuite...pentru ca din ce am vazut eu, toate pipele Capitol nu au absolut nici o picatura de lac pe ele.
E adevarat ca se incing destul de repede, dar pe mine nu ma deranjeaza...plus ca eu o aprind, pipez de cateva ori din ea si o las sa se stinga singura, apoi cu futacul rearanjez si indes tutunul pentru a minimaliza golurile de aer, o las cateva minute si o reaprind, dupa care fumeaza non stop pana la ultimul fir de tabac.
Nu neg ca se prea poate ca unii sa fi avut deceptii cu Capitol, insa mie nu mi s-a intamplat.

Totusi adevarul este ca nu cred ca putem compara briarul de la Capitol cu cel al pipelor de elita sau de colectie...in cazul de fata nu cred ca briarul Capitol este invechit mai mult de 5 ani....in mod normal un briar de calitatea intai trebuie sa aibe cel putin 10 ani vechime....
Surprinzator am descoperit acest lucru in momentul cand am achizitionat niste pipe foarte vechi, probabil din perioada primului razboi mondial....este vorba de un Vauen Dr. Pen, un Grooteklaes si un Chevalier Roger...niste pipe vechi pe care le-am reconditionat eu insumi pe care in momentul cand le-am luat pentru  prima oara in mana, am realizat cat de usoare erau fata de cele Capitol....probabil structura extrem de uscata a briarului, timp de cativa zeci de ani a facut ca aceste pipe sa fie adevarate piese de colectie...ca sa nu mai pomenesc ca fumeaza excelent....bine, Vauen e Vauen, indiscutabil....iar Chevalier Roger (o marca pe care chiar nu am gasit-o pana acum) mai este stantata si Algerian Briar si Made in France...

PS....Pipele din imaginea de mai jos, nu sunt absolut deloc lacuite..luciul pe care il vedeti este de la patina si de la faptul ca le ung din cand in cand cu ulei extravirgin de masline...in rest, briar natur.

inseamna pipa slaba calitate? salutam pipe capitol bruyere luate din fumeaza excelent mai bine decat

32KB

Modificat de subsonique (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
bogdandr
**

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 260
Si eu am inceput sa-mi schimb impresia despre Capitol. Fumeaza din ce in ce mai bine. Cat priveste lacul, nu-ti poti da seama decat daca-l smirgheluiesti. O sa vezi atunci ca lemnul este mult mai deschis si dat cu ulei este mult mai mat.
Iata pipa mea Capitol, la o saptamana si mai bine de la cumparare si dupa ce i-am dat jos lacul (sau ce o fi fost):

inseamna pipa slaba calitate? inceput sa-mi schimb impresia despre capitol. fumeaza din mai bine.

13.5KB


pus acum 16 ani
   
bogdandr
**

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 260
In centru se poate observa un defect al lemnului (umplut cu chit):

inseamna pipa slaba calitate? centru poate observa defect lemnului (umplut chit):

36.1KB


pus acum 16 ani
   
bogdandr
**

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 260
Cred ca este normal sa se incinga deoarce are peretii destul de subtiri. Dupa cateva pipe, se usuca si nu se mai incinge atat de mult. Indepartarea lacului nu a dus la foarte mari diferente.
Ca o paranteza, ungerea cu miere sau folosirea unui tutun mai umed creaza numai neplaceri la aceasta pipa. Mustiucul se umple de condens si incepe sa "sforaie" arderea devine neuniforma. Am renuntat la idee, prefer sa fac turta incet si sigur.

Pipa miroase la inceput a ulei ars, dar dupa a treia pipa dispare acest miros neplacut.

In momentul de fata o prefer celeilalte pipe Danske Club, care pastreaza mirosul tutunului fumat anterior. La Capitol nu se intampla acest lucru.

inseamna pipa slaba calitate? cred este normal incinga deoarce are peretii destul subtiri. dupa

17.5KB


pus acum 16 ani
   
subsonique
**

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 241
Am vazut problema lemnului reparat prin chituire...urata treaba dar probabil si din cauza asta pipele Capitol costa 70 lei si nu 300 lei (Stanwell sau Butz Choquin ori Brebbia)...
Despre tutun, eu in general il usuc bine de tot la temperatura camerei, las cutia deschisa vreo 24-30 de ore....amestec bine tutunul si pe urma e numai bun de fumat...am patit si eu aceiasi chestie cu tutunul mai umed...
Te-as sfatui ca intre fumate  (in cazul in care folosesti aceiasi pipa) sa lasi sa treaca o perioada de macar 2-3 ore dupa ce ai fumat-o si pe urma sa faci alta pipata din aceiasi pipa....In mod normal o pipa din briar dupa o fumata, trebuie sa se odihneasca cam o saptamana pentru a fi fumata iar, de aia si trebuie sa ai mai multe pipe, in functie de cate pipe fumezi pe zi poti sa faci o socoteala cam de cate pipe ai nevoie pentru a le intretine ca lumea...Eu spre exemplu fumez in jur de 7-8 pipe pe zi si in mod normal mi-ar trebui vreo 56-60 de pipe...Deocamdata nu am decat 23...Revenind, daca lasi pipa sa se odihneasca si nu o forjezi imediat, ai sa observi ca fumeaza excelent si uscat....Acum depinde si de fumator, unii trag rapid si este normal sa se formeze condensul si sa se incinga pipa, iar altii trag mai incet, mai ritmat...cu o pauza de cel putin 12 secunde ...iar pipa nu se mai incinge chiar asa de tare si nici condensul nu mai apare...

PS...La Mall la Vitan...la subsol e un loc unde poti gasi pipe Lorenzo, in jurul la 120 lei...calitativ mai bune decat Capitol....

Modificat de subsonique (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
suicune
-

Din: Ramnicu Valcea
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 30
Si eu mi-am achizitionat astazi o pipa Capitol Bruyere contra pretului de 79 de RON. Este o pipa straight (preferatele mele) si la prima vedere fumeaza foarte bine. Au vatra destul de adanca iar un plin de pipa bun te tine cel putin o ora. In comparatie cu prima mea pipa, aceasta este imensa. Cand am pus cele doua pipe una langa alta, prima ziceai ca e de jucarie pe langa acest urias =D Imi place foarte mult deci nu vad de ce se zice ca ar fi pipe de slaba calitate.

_______________________________________
"...amintirea unei nopti fara tutun de pipa, silit sa fumez mahorca lucratorilor, ma infiora." - Mircea Eliade - Maitreyi

pus acum 16 ani
   
suicune
-

Din: Ramnicu Valcea
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 30
Nu pot sa fac fotografie ca momentan nu am aparatul de fotografiat. Am luat o poza de pe web. Pipa mea Capitol este cea de sus.

inseamna pipa slaba calitate? pot fac fotografie momentan aparatul luat poza web. pipa mea capitol

10.4KB


_______________________________________
"...amintirea unei nopti fara tutun de pipa, silit sa fumez mahorca lucratorilor, ma infiora." - Mircea Eliade - Maitreyi

pus acum 16 ani
   
bogdandr
**

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 260
Nu e proasta, dar o sa ai probleme cu tutunurile mai umede si cu incingerea peretilor, dupa cum arata.
Data viitoare ia-ti si una mai "grasa" cu sistem pentru filtru de 9mm (sau daca are deja e OK). Eu mi-am luat una si fumeaza comparabil cu o Danske Club.

Am si eu una care seamana cu a ta (cel putin la inceput):
Acum fumez cu ea doar tutunuri nearomate mai uscate gen Old Dublin si McConnell Orinetal. Daca-i bag aromate, raguseste...

Modificat de bogdandr (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la