Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PIPA CLUB CONSTANTA FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
lovely_pink pe Simpatie
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 48 ani
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI / Tehnici de fumat pipa / Cum inaugurez o pipa noua Moderat de Dan, colyalbaitz, pintea
Autor
Mesaj Pagini: 1
deceanu
-

Din: Brunn am Gebirge, Austria
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 38
Dragi fumatori! 

Mi-am cumparat o pipa noua Savinelli (bent-Rhodesian) cu filtru 9mm cum le prefer in orasul Schwechat unde e si aeroportul Vienez. Am platit 66 Euro. Am cca. 50 pipe si fumez din 1987. Atunci mi-am cumparat o carte de Helmut Hochrain care sustine teoria ca se umpla o pipa noua numai cu o treime, se fumeaza 5-6 ori si treptat se aproprie de jumatatea si in sfarsit plin. Asta e o metoda falsa dupa parerea mea.

Inaugurarea unei pipe e un proces mai indelungat. Umplu pipa pana la capat cu tutun bun, am folosit tutun natural Savinelli Armonia (cca. 5-6 Euro 50g) si fumez normal tinind pipa in mana sa nu fie prea fierbinte, e pericol s-o ard. O fumez 2-3 ori pe zi cu pauze de cateva ore. Dupa fiecare fumat schimb filtrul si o curat dupa ce e rece.

Asa procedez cca. 30 de ori, ce inseamna ca procesul intreg dureaza 10-14 zile. Pe urma o curat cu o solutie speciala de la pentru interior si pentru exterior cu Kebrab Pipe-Lotion de la Pfeifen-Huber München. O dau cu ceara speciala Briar-Polish de la Denicotea si o lustruiesc bine cu un servetel. Pe urma o las sa se odihneasca 3 zile fara filtru.

Multe salutari,
Christian


pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Salut Deceanu. Eu am observat ca daca umplu pipa d efiecare data pana sus, nu fac turta in partea inferioara a vetrei. Pt ca pipa fiind noua mai umezeste jos (pe fundul vetrei) asa ca mi-am propus sa le formez turta de jos in sus.
Vreau sa intreb ceilalti membrii ai forumului ce metode mai folosesc si care functioneaza cel mai bine?


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
costintudor
***

Din: constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 304
Pana sa citesc postul lui Deceanu nu mi-am batut capul cu formatul pipei asa ca inteleg ca si aici e o procedura.O pipa ,dupa parerea mea , trebuie sa fumeze bine din prima .Am intalnit pipe (de ex Brebbia,Stanwell,Danske, BC ) care spre finalul fumatei lasa un gust de lemn ars.Aceste pipe trebuie formate ,facuta turta si incep sa fumeze bine dupa o perioada de timp.La Viprati sau Aldo Velani acest lucru nu s-a intamplat au fumat ok din prima .In ceea ce priveste turta ar trebui intrebati Piposul sau Catalan care sunt adevarate locomotive la fumat ,intr-o luna iti fac 2-3 mm de turta la o pipa!

pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Hacker in cartea lui spunea ca in facultate facea bani cu "turtirea" pipelor colegilor. Le fuma paa le facea turta si pt asta cerea bai. Poate Catalan si piposul isi vor deschide o firma "turtitori de pipe"

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
Molia
**

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 208
Si cum lemnul in care indes acum un servetel e prima pipa pe care o deflorez sar si eu cu cateva intrebari:

1. Cat de necesara e turta pentru o pipa tratata anterior? ("carbonata" era termenul?)

2. Care e aspectul obisnuit al turtei (doar cenusa sau si urme de tutun carbonizat. la mine exista si cateva asemenea urme si vreau sa stiu daca e cazul sa o iau de la capat cu turta dupa o curatare ca la carte)?

3. Dupa vreo 45 de minute de pufait (si ocazionala reaprindere prin minutul 20 ) ramane oricum tutun cat pentru inca ~10 minute pe care il arunc cat colo dupa primul fum nesatisfacator. In cazul dat mai trebuie formata turta si in partea inferioara? Sunt sanse sa ma trezesc cu pipa crapata dat fiind coeficientul de dilatare probabil diferit fata de cel al briarului?

4. Care sunt parerile voastre despre mierea folosita pentru a trisa si a forma mai repede turta?

5. (ultima si ati scapat de intrebarile unui noob) Pentru curatat pipa am niste bucati de sarma inconjurate de puf din bumbac. cu toate ca incerc sa nu ating marginile mustiucului cand introduc tija se mai aude ocazional cate un scartait. Exista vreo metoda mai blanda? Ce curataroare recomandati?

Modificat de Molia (acum 16 ani)


_______________________________________
"I believe that pipe smoking contributes to a somewhat calm and objective judgment in all human affairs." - Albert Einstein

pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
1. E necesara, carbonul doar o protejeaza sa nu se arda daca dai falci la primele fumari si neutalizeaza cat d ecat gustul de lemn care s-ar simti cand ai incinge-o pana s afaca turta.

2. Nu o lua de la capat, niciodata sa nu razi turta pana la lemn. Turta e formata din cenusa si gudron, uleiuri din tutun care fac scrumul sa se lipeasca de peretii pipei. Firele de tutun se vor arde eventual la urmatoarea fumare a pipei. Da-i tare cu turta!

3. Nu iti va crapa pipa, stai linistit. Incearca sa scuturi scrumul pe un servetel si dupa ce arunci tutunul umed din partea inferioara a pipei sa introduci scrumul in vatra pe care o acoperi cu prima falanga d ela degetul mare, apoi scuturi energic pipa ca scrumul sa se lipeasca de peretii vetrei. Daca nici asa nu merge, incearca sa fumezi cateva pipe cu doar 1/4 din tutun ca sa usuci fundul vetrei. Vatra se umezeste pentru ca fumezi cam repede si tutunul nu are timp sa se usucecand se apropie jarul d eel si apa si uloeiurilor din el condenseaza si se lasa pe fundul vetrei, astfel iti uda tutunul si vatra si iti vine zeama aceea acra in gura si uite as aapar neplacerile.

4. Eu folosesc un strat subtire de miere si merge. Cel mai recomandat tutun pt a face turta este cavendish-ul, tocmai pt ca are o cantitate mai mare de zaharuri, zaharuri care se "caramelizeaza" pe peretii vetrei, este deci un proces similar. Incearca.

5. Nu e o problema daca se aude sunetul acela pt ca nimeni niciodata nu iti va face laparascopie la mustiuc poti sa mai dai un fas cu pipe spray (17 lei in magazinele de tabac) si deasemenea sa faci periei o mica curbura ca sa ii fie mai usor sa o ia in jos pe mustiucul curbat, il curbezi cam cat e d ecurbat mustiucul punand peria in paralel cu mustiucul sa vezi daca seamana curburile. Ca metoda mai blanda, incerac o picatura de zeama de lamaie pe perie ca sa dizolve gudronul sau pipe spray. Nu vei deranja niciodata cu intrebarile. Multumim ca le pui pt ca acest forum este citit de mult mai multe persone decat membrii, oamnei care fumeaza dar nu posteaza Tu esti printre cei curajosi asa ca : Ininteeeee!


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
Molia
**

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 208
Multumesc si eu pentru raspunsuri. Recomandarea ta in legatura cu periile o urmam instinctiv, dar varfurile periei tot zgarie interiorul. Exact asta mai trebuia sa-mi creasca un pic condensul la un full bent in afara unui tutun umed de la mama natura. Dar aparent asta-i pretul de platit pentru comoditatea de a sprijini vatra de barbie intre pufuri. O sa caut niste perii mai fine oricum

_______________________________________
"I believe that pipe smoking contributes to a somewhat calm and objective judgment in all human affairs." - Albert Einstein

pus acum 16 ani
   
cristi_l
-

Din: Constanta
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 87
am gasit o modalitate noua: sa o umplii cu vata imbibata bine in alcool si sa o lasi asa peste noapte..eu nu as prea incerca asa ceva ca poate ia gust de alcool, dar poate o fi bine...nu stiu

"I'd recommend stuffing the Pete bowl with some cotton balls, saturating them with alcohol, and letting the alcohol sit overnight to soak the stain from the bowl before you smoke it the first time (you can plug the smoke hole by stuffing a small bit of cotton in the shank)"


_______________________________________


pus acum 16 ani
   
sorin
****

Din: Ravenna, Italia
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 408
daca nu baga rom sau rachiu...recomandabil e sa nu conduci dupa aceea

_______________________________________
Canzoni e fumo ed allegria,
ìo ti ringrazio sconosciuta compagnia,
non so nemmeno chi è stato a darmi un fior,
ma so che sento più caldo il mio cuor...

pus acum 16 ani
   
CATALAN
-

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 73
) cred ca te-ai ales cu o pipa exploziva asa ca ai grija cand o aprinzi la mustati la sprancene.
te complici prea mult tinere, recomand ca pipa sa fie umpluta la liber, fara sa fie presat tutunul si fumata asa. nu  are sa fie o pipata prea lunga dar ii faci un mic rodaj pipei. Consider ca pipa fumata simpu fara alte artifici si "tehnici " speciale (miere si altele ) isi face o turta de toata frumusetea trebuie sa ai putintica rabdare hehhe.Salutari si Fun din Pipe


pus acum 16 ani
   
cristi_l
-

Din: Constanta
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 87

CATALAN a scris:

) cred ca te-ai ales cu o pipa exploziva asa ca ai grija cand o aprinzi la mustati la sprancene.

eu nu am incercat procedeul respectiv, doar l-am gasit pe un site si l-am pus aici


_______________________________________


pus acum 16 ani
   
augustinus
-

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 61
Am incercat si metoda de jos in sus, clasica dupa unii, si cea inversa, de sus in jos. In prima situatie apare in mod evident pericolul inegalitatii turtei. Chiar daca ulterior am grija sa uniformizez stratul de carbon format, nu este suficient. Pipa va arde inegal si asta nu e bine. Aproape ca nu conteaza pipa pe care o formezi, in astfel de situatii se va forma o turta mult prea groasa si prea dura pe fundul vetrei, iar la capat nu va exista proape deloc. In cea de-a doua situatie, pe care personal o prefer, singurul inconvenient este faptul ca dureaza ceva mai mult. Umplu pipa pana sus, nu foarte indesat si cu tutun cat se poate de ne-aromat. In momentul in care incepe sa se incinga, o las putin sa-si revina, apoi o iau de la capat, pana la ultimul fir de tutun. Este adevarat ca pe final gustul nu e tocmai placut (lemn ars, ceva chimicale provenite din pre-tratarea pipei, tutun  ars, etc), dar e foarte necesar sa duc pana la capat fumata. Eu nu fumez o pipa noua decat odata pe zi si asta pt ca uleiurile si cenusa sa se poata aseza asa cu trebuie pe peretii vetrei. In felul asta, nici nu umezesc vatra, nici nu am probleme cu "relieful" turtei. Nu adaug nici miere, nici alcool, asa ca las lemnul sa lucreze in liniste. Pentru moment nu am avut nicio problema. Dupa vreo luna si ceva, pipa are deja un strat bun de carbon, destul de subtire sa nu incinga pipa, iar fumatul din ea devine o placere. Dupa cum vedeti, dureaza cam mult, dar merita si, in plus de asta, ai un sentiment nemaipomenit atunci cand ai 2 - 3 pipe la format, pe care le cureti, le lustruiesti si le admiri mai tot timpul.

pus acum 16 ani
   
Eugen Ion
-

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 14


Desigur, iar postez ca sa ma fac de ras.
In fine.
Asa cum va spuneam am primit cadou o pipa, 24,49 RON din Carrefour, lemn de cires. Inutil sa va spun ca am fost tare bucuros de priimirea ei, mai ales ca imi doream de mai de mult sa am o pipa. Dupa ce am citit cate ceva pe aici m-am apucat sa imi fac turta. Doar ca - se pare - nu am fost suficient de atent sau nu am avut rabdare destula si mi-am cam ars pipa. Ceva lac de pe ea a inceput sa dispara si o dara neagra de "arsura" a aparut pe peretele pipei mele. Ceva turta s-a strans. Exista o diferenta dar pacat ca am ars pipa.

Cateva intrebari:
1. Credeti ca mai are rost sa continui cu pipa asta sau odata arsa devine inutila ? Nu de alta daat chiar m-am atasat de pipa mea. 

2. exista "mesteri" care lacuiesc pipe (putin cam ridicol, dar merita sa intreb totusi) ? 


_______________________________________
viata e frumoasa

pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Raspnsuri:

1 Nu are rost sa continui cu ea, chiar daca nu ar fi fost arsa, e lemn de cires si mustiucul e parca facut din hartie, se descoameaza desi e negru si lucios si e si moale (apar urmele de la dinti repede pe el)
Daca te-ai atasat de ea pastreaz-o, e totusi o pipa. Si ia macar un Savinelli Capitol de 70 de lei sa fumezi din briar. Vei simti cei 50 de lei diferenta.

2 Pipele nu surcelele nu sunt niciodata lacuite. Daca iei un Capitol smirgheluieste sau curata lacul de pe ea, nu va arata atat de lucioasa insa i se va vedea fibra si va fuma rece si mai uscat. Daca ai vre-o pipa nelacuita nu o lacui. O poti unge cu ulei de masline sau ceara de carnauba dupa ce in prealabil ii poti da un bait neaparat pe baza de apa. Succes.


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
Eugen Ion
-

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 14
Aha, acum imi explic de ce amprenta catorva dinti ai mei a aparut bine plasata pe mustiuc. Ok, am inteles, putin dai putin face. 


Mai zilele trecute eram in Sighisoara. Un mester popular (hai sa ii zicem asa totusi acelui comerciant) vindea pipe "populare". Dat fiind ca omul mi-a cerut doar 10 lei pe una, mi-am zis (se pare ca nu ma pot abtine sa nu imi iau lucruri ieftine, asta e) ca e cazul sa imi iau o bucata. Contrar asteptarilor mele, pipa este mai buna ca cea de cires din Carrefour. Are un tiraj mai bun si cantitatea de tutun care intra intr-insa e mai mare. Va recomand sa va luati si voi cate una cand ajungeti prin Sighisoara (de la piciorul turnului cu ceas). 


_______________________________________
viata e frumoasa

pus acum 16 ani
   
Molia
**

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 208
Urme de dinti pe mustiuc vei avea in timp la majoritatea pipelor daca in dinti le rezemi, nu in mana. Ca observatie, pe cele doua pipe cu mustiuc "fishtail" din lucit au ramas urme de dinti mai clare decat pe cel peterson sau pe cel din vulcanit.

Daca vrei sa scapi mai ieftin iti recomand sa-ti faci corncoburi. Fumeaza destul de bine, dar nu te astepta sa le pastrezi prea mult timp. Am cautat un cocean gros (cam greu de gasit in apuseni) de anul trecut, l-am scobit si i-am pus la baza o trestie de vreo 30cm (churchwarden deci ). A rezistat eroic la primele 10 folosiri si a oferit un fum excelent. cam de la a 11-a a inceput sa dea aroma de cocean (de altfel folosit pentru a aprinde focul in mod obisnuit). Garantez calitate mai buna decat a pipelor noi de 10 lei.


_______________________________________
"I believe that pipe smoking contributes to a somewhat calm and objective judgment in all human affairs." - Albert Einstein

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la