Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI
Forum al fumatorilor si colectionarilor de pipa din Romania. Interzis persoanelor sub 18 ani.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PIPA CLUB CONSTANTA FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Iasminica la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Arad
cauta Barbat
24 - 52 ani
Pipa Club Constanta FORUM INTERZIS PERSOANELOR SUB 18ANI / Tehnici de fumat pipa / Sfaturi pentru incepatori Moderat de Dan, colyalbaitz, pintea
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3 4
Ender
-

Din: Lupeni, Hunedoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5
Buna! Sunt un incepator in domeniu si as dori niste sfaturi despre cum sa-mi umplu pipa, cum s-o curat si chestii de genul

Modificat de Ender (acum 17 ani)


pus acum 17 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Iti pun in urmatoarele randuri posturile lui Dalles si ale mele referitoare la subiect.:

"Eu folosesc in prezent doua metode, care difera in functie de tipul de tutun pe care il pun  in pipa.
   
La inceput foloseam exclusiv asa numita metoda a Treimii:
1.    tutunul se pune in pipa prin cadere libera (fara nici o apasare) pana la umplerea vetrei, apoi se taseaza  cu o apasare usoara, pana coboara cam la jumatatea vetrei.
2.    se umple din nou vatra cu tutun prin cadere libera, dupa care se apasa tutunul ceva mai ferm, pana coboara la o treime de marginea vetrei.
3.    in fine, se umple a treia oara vatra cu tutun, de data asta pana face o mica movilita deasupra pipei, si se apasa ferm, pana coboara imediat sub marginea vetrei.

In prezent, folosesc aceasta metoda pentru tutunurile cu taietura marunta, de tip cube cut. Avantajul acestei metode consta in comoditatea cu care poate efectuata si in faptul ca poate fi aplicata oriunde, chiar si stand in picioare, fara sa faci prea mare deranj in jur.
Dezavantajul: daca nu iti dozezi bine forta si tasezi chiar si un pic mai tare straturile de tutun, se diminueaza foarte mult circulatia aerului care trebuie sa alimenteze arderea. In consecinta, pipa se stinge la fiecare minut si transforma un hobby foarte placut intr-o corvoada jenanta. Multi fumatori incepatori de pipa abandoneaza din aceasta cauza.

Celalalt tip de tabac, taiat in panglici, il pun in pipa dupa o metoda descoperita Internet si cunoscuta international sub denumirea de metoda Frank. Aceasta necesita o tehnica un pic mai elaborata si ceva mai multa atentie, altfel risti sa imprastii tutun in toate partile.
Fara sa intru in amanunte, trebuie sa subliniez faptul ca prin metoda Frank tutunul se aseaza in pipa fara nicio apasare verticala, ci numai prin comprimarea laterala intre degetele mari, folosite simultan. Teoretic, pare imposibil ca tutunul sa coboare in vatra fara sa fie indesat de sus, dar practic chiar asa se intampla.
Principala calitate a acestei metode e aceea ca permite o aliniere verticala a firelor de tutun, ceea ce duce la o imbunatatire considerabila a circulatiei aerului in pipa, chiar si atunci cand tutunul e prea indesat.
De cand folosesc metoda Frank am scapat de vechile probleme cu stingerea pipei la fiecare 2 minute (sau chiar mai des  ). Acum, chiar daca nu sunt atent si las jarul neintretinut, pipa nu se stinge cu totul ci poate fi β€œresuscitata” in cateva secunde, fara efort.
Dezavantajul acestei metode: ca sa fie deprinsa corect necesita ceva practica. In plus, ai neaparat nevoie de o masa, o etajera sau orice suport pe care sa asezi punga cu tutun, pentru ca trebuie sa tii pipa cu ambele maini.



Stefan:
Intr-adevar metoda X3 este cea mai usor de invatat iar metoda Franke este ceva unic. Se spune ca lui Franke i-au trebuit 5 ani de incercari pana a dezvoltat aceasta metoda. Scopul ei este de a fuma o durata de timp cat mai lunga in caoncursuri.
    Mai exista si metoda "air pocket" acre este defapt un "Franke" fara umplerea gravitationala a pipei inainte de a ntroduce "dopul" de tutun format intre  3 degete si apasat de pe laterala cu degetele mari.
Pentru cei care vor un filmulet cu metoda "Franke", trimiteti e-mail la E-mai"

Succes!


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 17 ani
   
ignatescuradu
**

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 217
Salut!

Eu nu am o tehnica speciala de umplut pipa. Iti spun cum fac de obicei:

No. 1: trebuie sa fie 100% acolo, in fata pipei si a pungii de tutun. daca ma uit la televizor, sau ma grabesc, nu iese treaba ok. cu pipa trebuie sa te porti ca si cu o femeie. daca nu poti sa ii acorzi atentie 100%, mai bine o lasi in pace.

So, imi umplu pipa de preferinta stand la masa sau undeva unde sa am loc sa asez tutunul, pipa si futacul.
Intai verific daca pipa e uscata, caut un filtru uscat, nou sau care mai poate fi utilizat. am incercat sa fumez fara filtru si nu prea e ok, saliva ajungea la tutun si iesea o aiureala de fum iute. iar in sens invers ajungeam sa inghit bucati de tutun....nu e prea placut.

apoi tinand pipa cu mana stanga presar tutun in bol cam 3/4 din "adincimea lui". apoi tasez cu futacul si repet operatia pana la umplerea bolului cu tutun. insa nu trebuie apasat cu simt de raspundere ca am mai patit sa batucesc tutunul asa de tare incat nu mai aveam tiraj, si nu ardea deloc.

dupa ce am umplut-o, strang mizeria facuta si o aprind, sau daca am pregatit-o pentru mai tarziu, ii pun un dop de hartie, preferabil dintr-un servetel nazal sau banala hartie igienica.

stiu de metodele "oficiale" dar inca nu m-am apucat sa le studiez. pe mine asa m-a invatat un amic si aplic metoda asta de cativa ani.

a si inca ceva, cand cumpar un pachet nou de tutun, il las cam 24 de ore desfacut ca umiditatea lui sa se echilibreze cu cea din atmosfera. daca e prea umed, se mai usuca, daca e foarte uscat, ii creste umiditatea. nu il pun langa o sursa de caldura, ci il las asa pe birou. sotiei ii place cand fac asta pt ca parfumez casa.

nu stiu daca e bine ce fac (inclusiv modul de umplere a pipei) insa astept idei/sugestii de la voi.


pus acum 17 ani
   
ignatescuradu
**

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 217
cum imi aprind/reaprind pipa:

evit sa folosesc bricheta. folosesc "cribritele". Din pacate daca folosesc bricheta, cand aprinzi pipa si tragi aer in tine, ramane o parte din mirosul de gaz in tutun si in loc sa te bucuri de aroma tutunului rece din primele fumuri, inhalezi gazul brichetei.

dar si la chibrit e un mic secret. in momentul in care aprind chibritul nu ma reped cu el in tutunul din bol, ci il las sa arda 2-3 secunde ca sa nu mai simt mirosul de pucioasa. apoi il apropii de bol avand grija sa nu ating cu flacara marginea bolului caci pot sa o ard si incet il misc/rotesc deasupra tutunului.

In acelasi timp trag constant dar destul de tare aer in piept, astfel ajutand tutunul sa se aprinda. mai "bag" si aer invers spre bol, sufland tot foarte incet si tinand degetul mare peste tutun. asa ii dau sanse tutunului sa se aprinda mai repede si fara sa faca mizerie sarind in jurul meu (am patit odata ca am stranutat cu pipa aprinsa in gura, noroc ca era noaptea, iarna prin oras si m-am apucat sa ma spal cu zapada in primul parc din drum ca eram mai ceva decat un cosar pe fata.

In continuare trag constant din pipa fara sa ma grabesc, cheia e sa tragi constant insa cu putere. multi prieteni care imi cereau sa le dau sa traga si ei din pipa (desi ma feresc cat pot de chestia asta, nu mi se pare fair-play, eu nu ma spal decat cu periuta mea de dinti) si erau fumatori de tigari, intampinau greutati in a trage fumul din pipa, nu aveau forta in plamani. am observat ca de cand fumez pipa, inspir - expir mult mai profund decat inainte....

no cam asta e stiinta mea


pus acum 17 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404

ignatescuradu a scris:

...cheia e sa tragi constant insa cu putere...
...erau fumatori de tigari, intampinau greutati in a trage fumul din pipa, nu aveau forta in plamani...

S-ar putea, totusi, sa indesi  in continuare tutunul prea tare. Nu trebuie sa intampini nici un fel de greutate cand tragi din pipa. Sau poate ca filtrele pe care le folosesti sunt prea obturante.
Si eu sunt un fost fumator de tigari. Acum ceva vreme mi-am cumparat niste tigari aromate (Black Stone, parca, dar nu sunt sigur) pentru ca vroiam sa le fumez la serviciu, unde nu am timp de o pipa intreaga. Ei bine, am ramas surprins de rezistenta pe care o simteam la filtru. Crezand ca probabil "aromatele" respective sunt de vina, am cerut unui coleg o tigara simpla, Dunhill, ca sa ma lamuresc despre ce e vorba. Am avut exact acelasi rezultat: trasul din tigara mi s-a parut mai anevoios decat cel din pipa.
Incearca sa tasezi mai putin tutunul. Sau verifica filtrele pe care le folosesti. Cand tragi din pipa trebuie sa intampini aproape aceeasi "greutate" ca atunci cand tragi dintr-un pai acoperit cu o batista neimpaturita: adica foarte mica.

Nu e deloc de lepadat nici metoda Frank, de care aminteam mai sus, in citatul pus de Stefan. Am deschis si un topic cu linkuri catre cateva clipuri in care este demonstrata aceasta metoda:


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 17 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404
Revin pentru unele observatii.


ignatescuradu a scris:

...daca folosesc bricheta, cand aprinzi pipa si tragi aer in tine, ramane o parte din mirosul de gaz in tutun si in loc sa te bucuri de aroma tutunului rece din primele fumuri, inhalezi gazul brichetei.

Pprobabil din cauza ca aprinzi bricheta in interiorul pipei. Incearca o sa aprinzi inainte sa o apropii de pipa.
Eu, spre deosebire de tine, am ars marginea pipei tocmai din cauza chibritului. Oricat de repede actionam, flacara se extindea pe mai mult de jumatate din lungimea batului si atingea buza vetrei.
In prezent folosesc niste mini-brichete de bucatarie, nu prea elegante, dar perfecte pentru pipa, gasite la un stand din spatele blocului meu. Am atasat o poza mai jos, in care se vede ca o astfel de bricheta nu e cu mult mai mare ca una obisnuita si poate fi purtata in buzunar fara sa incomodeze.


ignatescuradu a scris:

...trag constant dar destul de tare aer in piept...

Sa inteleg de aici ca tragi fumul in piept? Nu il pufai doar?


ignatescuradu a scris:

...am stranutat cu pipa aprinsa in gura, noroc ca era noaptea, iarna prin oras si m-am apucat sa ma spal cu zapada in primul parc din drum ca eram mai ceva decat un cosar pe fata.

He-he, asta imi aduce aminte de o secventa din filmul preferat al fiicei mele, "Mica sirena", in care respectiva eroina confunda o pipa cu o trompeta si sufla in ea cu putere, umpland de funingine fata unui gentilom de la curtea printului. 

sfaturi pentru incepatori revin pentru unele folosesc bricheta, cand aprinzi pipa tragi aer tine,

23.7KB


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 17 ani
   
ignatescuradu
**

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 217

Dalles a scris:

Revin pentru unele observatii.




seara buna,
am scris un raspuns destul de lung, pun si o poza, dau "submit" si imi da pagina de eroare. bineinteles ca nu s-a mai pastrat nimic in cache...

incep din nou.
maine dimineata o sa incerc sa nu mai indes asa de mult tutun in pipa, sa vedem ce iese.
cu bricheta ai dreptate, o aprindeam exact deasupra tutunului si inhalam tot gazul ala ars oricum nu mai utilizez asa ca nu-i bai.

bineinteles ca pufai, nu sunt nebun sa il trag in piept. mai las pe unii curiosi sa traga in piept ca sa se invete minte sa nu isi mai bage nasul unde nu trebe. daca e om finut, normal ca ii mai spun cate ceva, daca e badaran care intreaba " da cat te costa? da de ce fumezi pipa? da e mai avantajos ca tigara?" il las sa se ingalbeneasca :> si apoi se lecuieste de intrebari idioate...


2 tipuri de filtre am: din lemn de balsa si cel de la adsorba cu cristale cred ca in el, din hartie rulata. nu stiu de altele, daca mai exista si alte modele in RO, ca afara nu m-am uitat dupa asa ceva, help me

singura pipa ce ma face sa trag parca dintr-un tifon e o Big Ben Caledonia ce are un an de cand o am si de fiecare data cand o fumez parca e o joaca nu ceva serios, dar probabil ca trebuie sa imi revizuiesc stilul de umplere a pipei.
oricum asta e si scopul acestui forum, sa invatam fiecare lucruri noi

sfaturi pentru incepatori dalles pentru unele buna,am scris raspuns destul lung, pun poza, dau imi

38.6KB


pus acum 17 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Revin si eu cu un comentariu, referitor la faptul ca atunci cand fumezi fara filtru, iti ajunge saliva la tutun. Umezeala din tutun se datoreaza faptului ca fumand fara filtru, aerul nu mai este restrictionat de acesta si fara sa vrei, avand aceeasi forta, tutunul se arde mai repede, nelasand uleiurile eterice din el sa se evapore si astfel sa se depuna pe pereti pt a forma turta. Uleiurile si umezeala astfel rezultata, se aduna la baza bolului si mai ales atunci cand fumezi o pipa straight, (cu mustiucul la orizontala si nu curbat) odata cu pufaitul, tragi prin stem si umezeala aceea, acra si iute pe care o stim cu totii. Eu personal fumez fara filtru, oricum fara filtru cu cristale, cel de balsa e ok pt ca absoarbe umezeala. Motivul pt care fac acest lucru este pentru ca vreau sa simt toate aromele. Pentru mine, fumatul cu filtru este ca atunci cand faci dragoste cu condom (in termeni usor de mahala, afirmatia suna mai bine )

    Referitor la postul pierdut, vezi ca fotografia sa nu aiba mai mult de 1Mb. Eu intotdeauna inainte de a da "submit", selactez textul si dau "copy" ca in cazul unei erori sa pot da "paste" inapoi.


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 17 ani
   
Ender
-

Din: Lupeni, Hunedoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5
Va multumesc foarte mult pentru ajutor. Chiar nu ma asteptam sa primesc raspuns intr-un timp atat de scurt.

pus acum 17 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Ma bucur ca te-am putut ajuta. Daca esti interesat de club, intra pe (care in curand va avea o fata noua) si in partea de sus a paginii vei vedea un buton (join yahoo group), introduci adresa de yahoo, primesti mailul si confirmi, astfel devii membru al grupului si primesti ultimele noutati.
   

    Nu uita sa iti cureti pipa dupa fiecare utilizare in interiosrul stemului (al sipcii) cu periile din dotare inmuiate in solutie de curatat Denicotea, sau pulverizate cu spray de curatat sau inmuiate in alcool (vodca) sau zeama de lamaie.
    Deasemenea nu uita sa lasi pipa sa se odihneasca o zi sau doua pana sa o fumezi iarasi.
Succes! si rabdare.....


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 17 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404

Stefan a scris:

...fumand fara filtru, aerul nu mai este restrictionat de acesta si fara sa vrei, avand aceeasi forta, tutunul se arde mai repede, nelasand uleiurile eterice din el sa se evapore si astfel sa se depuna pe pereti pt a forma turta...

Nu stiam detaliul acesta.
Deci, ca sa formez mai repede respectiva turta intr-o pipa noua, trebuie s-o fumez la inceput cu filtre?


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 17 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Daca stau bine sa recitesc si sa trec prin filtrul gandirii, este corect rationamentul. Daca vrei sa se formeze turta mai repede, unge prima data pipa in interiorul vetri cu miere iar cand fumezi, nu uita sa mai si sufli incet aer in pipa pt a ajuta vaporii uleiurilor eterice sa urce s sa se depuna pe peretii vetrei. La sfarsit, (nu arunci niciodata scrumul din pipa, cel gri, pe masura ce fumezi decat maximum 1/4 din el si doar daca este prea mult sau prea indesat), afanezi scrumul daca ai folosit des futacul (companionul de pipa sau butucelul, cum se mai numeste el), pui degetul mare pe gura pipei (rim) si tinand-o strans cu mana, o scuturi astfel incat scrumul sa se lipeasca pe pereti, apoi versi in scrumiera excesul. Daca lasi pipa deoparte 1-2 zile, scrumul va adera la peretii lipiciosi ai piei si incet-incet, cu rabdare dar mai ales cu tutun, se va forma o frumusete de turta pe vare va fi nevoie s ao razi cand devine mai groasa de 2-3mm deoarece prin dilatare de la caldura, poate crapa vatra. Am avzut pipe care aveau si 5mm de turta si nu crapasera.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 17 ani
   
costintudor
***

Din: constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 304
Stefan are dreptate singura adaugire ar fi sa nu folositi tutunuri aromatizate artificial gen "cherry" sau altele de genul asta ptr ca s-ar putea sa aveti surpriza sa fumati iute tot timpul din ea si sa credeti ca e pipa proasta .Conteaza cum incepeti o pipa

pus acum 17 ani
   
Ender
-

Din: Lupeni, Hunedoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5
Buna ziua! Am gasit pe youtube o lectie despre cum sa incepi de la zero cu fumatul pipei. O sa-l postez aici in scopul ca intr-o zi ii va folosi cuiva.




pus acum 17 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Va rog sa folositi 6 minute si 45 de secunde pentru a invata din acest filmulet cum sa fumati pipa.
    O metoda foarte bine explicata si totodata corecta. Urmariti, si luati aminte. Este vorba despre tehnica  "ori 3" dara invatati acel "gravity fill" care va va fi mereu de folos. Nu uitati sa curatati pipa, nu neaparat cu "brandy" cum face Ryan in filmulet ci cu lichid de curatat pipa sau spray special sau alcool de cereale de 90 d egrade indoit cu apa. Brandy, cognac-ul, whisky si vodca vor lasa aroma in pipa iar noi ne chimuim sa facem turta pe interiorul vetrei pt a fuma NEUTRU, asa ca daca vreti aroma de whisky cand fumati pipa, cumparati Borkum Riff Whisky, sau umeziti tutunul cu whisky sau cel mai bine, beti PUTIN whisky in timp ce fumati. Faccae minuni dar nu uitati:

    Consumul de alcool poate duce la dependenta sau probleme de sanatate, ca si fumatul. Pipa Club Romania nu incurajeaza fumatul sau consumul de bauturi alcoolice iar activitatea clubului este doar pentru persoanele majore care sunt constiente si accepta riscurile ce survin in urma fumatului pipei, aici ma refer la probleme pulmonare, riscul de cancer al limbii sau buzelor, probleme acneice (oricum mult mai scazute decat la fumatorii de tigarete). A fost demonstrat stiintific ca pt a avea aceleasi sanse de cancer ca ale unui fumator de 5 tigarete pe zi, trebuie sa fumati CU INHALARE 8 pipe pe zi. FUmatul moderat de pipa, a fost demonstrat STATISTIC, reduce riscul de cancer.


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 17 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404

Stefan a scris:

...A fost demonstrat stiintific ca pt a avea aceleasi sanse de cancer ca ale unui fumator de 5 tigarete pe zi, trebuie sa fumati CU INHALARE 8 pipe pe zi. FUmatul moderat de pipa, a fost demonstrat STATISTIC, reduce riscul de cancer.

Mai tii minte pe ce sursa ai gasit aceste informatii? As avea nevoie de ele ca sa conving pe cineva care ma tot bate la cap cum ca tigarile slim si nu pipele sunt cele mai putin nocive... Si, in consecinta, fumeaza cam 2 pachete pe zi.


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 17 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Nu mai tin minte.....dar stiu ca de curand am auzit ca FUMATUL TE POATE FACE SA PIERZI IN GREUTATE......cate un plaman odata    =D

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 17 ani
   
CommaWht
**

Din: Iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 239
sfatul meu pt un incepator ar fi sa tragi incet .. daca s infierbanta pipa indeajuns sa nu o poti lipi de o zona sensibila gen obraz, las-o jos olea ksa se mai raceasca, si daca te pisca prea tare de limba e posibil sa fie prea ud tutunul, sau sa pufai prea cu forta .. sa o forjezi

pus acum 17 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
sau sa nu fie curatata bine

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 17 ani
   
CommaWht
**

Din: Iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 239
din nefericire, am observat la persoanele care au achizitionat de curand o pipa pt prima data, ca nu pre o curata, sau mai rau am auzit de la cineva ca o lasa pe calorifer sa se usuce, am facut si eu asta la inceput cu a mea "pipa de teste" cea hulita de comunitate ) si se evapora toate uleiurile repede intradevar, dar cred ca se risca cam mult cu o pipa de lemn. nici eu nu am tinut pre mult la pipa mea la inceput, drept dovada ca am continuat sa fumez pipa in acea perioada era mai mult incapatanare ca placere nu imi oferea. iute, acrisor si deloc fermecator, plus amestecurile de gusturi de la toate rumegusurile fumate inainte in ea. din nefericire pt un detinatror de putine pipe ca mine si care ar fuma mai multe pe zi, 24 ore e un minim pt ca sa se odihneasca pipa

pus acum 17 ani
   
costintudor
***

Din: constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 304
Problema cu pipele noi este ca trebuie formate,turta in acest caz se formeaza in timp ,trec poate 2-3 luni pana o pipa se formeaza.Am citit pe net ca uni fumatori achizitioneaza doar pipe fumate ca sa evite aceasta problema .Ca unul care am luat pipe de ambele feluri pot sa spun ca o pipa formata "curvita" te scapa de belelele inceputului , de aceea ptr un incepator o pipa fumata poate sa-l scape de chinurile "facerii" .Multi se lasa de pipat din aceasta cauza. Chestia asta ma face sa-mi amintesc de inceputurile mele in ale pipei.Cu o pipa de cires si un pachet de Captain Black am suferit de toate bolile "copilariei" .Se stingea des ,gustul vi-l puteti imagina , incingeam pipa ca pe teava de esapament de tanc rusesc si colac peste pupaza dupa jumatate tutunul se umezea si sfaraia ca micii pe gratar. Asa ca acum privind in urma era mult mai bine daca imi luam o pipa serioasa cu care sa incep .Vorba aia "da-i romanului mintea de pe urma"

Modificat de costintudor (acum 17 ani)


pus acum 17 ani
   
Radu Pol
-

Din: Targu Mures
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 19
Va salut pe toti. Suntei oameni faini (doar fumati pipa)

In februarie m-am trezit cu un cadou de ziua mea cu... da, ati ghicit pachetul Start Tilbury. Nu imi imaginasem ca voi fuma pipa. Cel putin nu acum.
Am fumat pe loc prima pipa (ca doar nu o fi asa mare stiinta, ma gandeam eu).
Arsura de pe limba mi-a trecut in vreo 4-5 zile.   Asa-mi trebuie.

Partea buna e ca daca nu era acea pipa din lemn de par parca, nu ar fi fost noptile de pierdut pe net in cautare de informatii utile incepatorilor, si nici nu imi cumparam un Savinelli Capitol 601 si Peterson Kilarney 69.

Faza e ca sunt "addicted" now.

Chiar ma bucur ca am gasit forumul acesta, era exact ce imi trebuia sa mai pierd niste nopti.


_______________________________________
"I have some friends, some honest friends, and honest friends are few;
My pipe of briar, my open fire, a book that's not too new."

Robert Service

pus acum 17 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404
Bine ai venit pe forum. Sper sa gasesti aici toate raspunsurile pe care le cauti.

La pipe am vazut ca stai binisor, dar nu ne-ai spus nimic despre tutunurile pe care le-ai mai incercat intre timp.


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 17 ani
   
Radu Pol
-

Din: Targu Mures
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 19
salutari.
Tutunuri incercate (dupa ce am trecut viu de Tilbury Vanilla)
Amphora original (parca asa ii spune)
Amphora Special Reserve (suuuper)
Alsbo Wisky
Danske Club Black Luxury (cam dulce)
Sunday's Fantasy
Captain Black Royal (trebuia sa o fac si pe asta)
Borkum Riff Cherry (yuck)
Mac Barren Aromatic Choice - asa si asa
si astept acum sa imi ajunga W.O. Larsen 1864 Perfect Mixture.



P.S. Tocmai mi-am mai luat o pipa Savinelli Capitol 320. Lucrez la formarea cake-ului.


_______________________________________
"I have some friends, some honest friends, and honest friends are few;
My pipe of briar, my open fire, a book that's not too new."

Robert Service

pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Deja iti poti forma o parere despre ce tutunuri iti plac. Nu uita sa achizitionezi si pipe de caslitate (nu neaparat scumpe). Pipe bune fac Stanwell, Charatan, Sasieni, Peterson etc si nu au pret de Dunhill, in jr de 60 GBP, gasesti spre exemplu pe. Vei simti diferenta cand vei fuma aceleasi tutunuri cu o pipa de calitate.
Keep up the good work!


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
ancalaras
-

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2
Salutare tuturor!

Am pus citeva materiale cu sfaturi pentru piparii incepatori si entuziasti. Sper sa gasiti acolo informatii utile care sa va ajute sa descoperiti adevarata placere a fumatului de pipa.


Din experienta mea, pot sa va fac urmatoarele sugestii:
1.Cumparati-va intotdeauna cea mai scumpa pipa pe care vi-o puteti permite. Desi nu intotdeauna un pret mare inseamna si calitate superioara, in cazul pipelor acest lucru se intimpla cel mai adesea. Pina la un anumit punct pretul reflecta calitatea materialului din care este facuta pipa (briar vechi de 15-20 de ani macar) si tehnica de prelucrare. Un pret cuprins intre 80-150 euro creste foarte mult sansele de a achizitiona o pipa de buna calitate.
2. Nu folositi tutunuri aromatizate artificial, cel putin pina invatati sa pipati corect. Aceste tutunuri au tendinta de a forma multa umezeala la ardere si, datorita ditivilor, sunt mult mai iritante pentru limba.
3.Cu o pipa noua, incercati sa aveti rabdare si sa creati stratul de carbon protector inainte de a-i cere tot ce poate. Nu fumati niciodata o pipa noua in spatiu deschis, in masina etc (curentul de aer, vintul intensifica arderea). Desi exista pareri foarte controversate despre modul in care trebuie arsa o pipa noua in vederea construirii stratului de carbon, parerea mea este ca orice adaugare de miere, alcool, cenusa este fara rost, ba chiar nociv. Cel mai bine este sa o ardeti treptat, fumind cu grija sa nu o supraincalziti. Fumati-o zilnic, timp de doua-trei saptamini.
4.Daca pipa vi se stinge, nici o problema. Aprindeti-o din nou. Pina la urma si aprinsul pipei face parte din ritual si este generatoare de placere. Nu are nici un rost sa fortati tot timpul pipa sa arda continuu. Doar nu participati la concurs in fiecare zi!
5.Daca simtiti ca vatra s-a incins, lasati pipa deoparte, ocupati-va de cartea pe care tocmai o citeati si, dupa ce pipa s-a racit, o puteti aprinde iar.
6.Nu desfaceti niciodata o pipa inainte de a fi racita complet. Veti compromite pipa. Se recomanda chiar ca tutunul ars, cenusa sa nu fie scuturata pina ce nu s-a racit pipa complet (absoarbe astfel umezeala creata si ajuta la uscarea mai rapida a vetrei).
7.Daca pipa este prevazuta cu filtru, nu fumati niciodata fara filtru. Altfel exista riscul sa se decalibreze mustiucul. Pipele Savinelli dau pe linga traditionalele filtre din lemn de balsa un fel de tuburi de plastic care au rolul de a impiedica decalibrarea mustiucului daca posesorul pipei doreste sa renunte la filtru.

Fum rece in pipele voastre


pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Referitor la punctul 7: recomand sa fumati fara filtru  pt a simti aroma adevarata a tutunului. Puteti folosi filtre de balsa, filtre cu carbune, filtre cu cristale dar toate mai putin balsa, schimba gustul. folositi cu incredere inlocuitoarele de filtru, acele tubulete de plastic pt ca altfel tindeti sa trageti prea mult fum si incingeti pipa.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
Florian
-

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 9
Salutare tuturor.
In primul rand trebuie sa spun ca am reusit cu mare dificultate sa ma loghez....am incercat la 4 calculatoare diferite, in zile diferite...in fine...acum am reusit.

Sunt incepator in ale pipei, desi am una in casa de vreo 20 de ani. Am fumat din ea la inceput de 2-3 ori si atat. In urma cu cateva luni am redescoperit-o si m-am apucat sa fumez cu ea. Am renuntat la tigari...dar continui sa trag in piept cand fumez pipa...incerc sa renunt la obiceiul asta, dar e destul de greu...In plus, fumez de mai multe ori pe zi din aceeasi pipa (ca doar una aveam).

Pipa mea cea veche e din lemn de cires, o s-o vedeti mai jos... E crapata, mustiucul e invarte...Ieri mi-am cumparat o pipa noua, nu e cine stie ce, dar e din briar: un Capitol de la Metro la 75 de ron. Pana deprind tainele pipei e buna si aceasta. Prima remarca pe care o am: prima pipa era curbata si o puteam tine intre dinti fara nici un efort; cea de-a doua e mai dreapta si ceva mai grea, astel ca trebuie s-o tin cu simt de raspundere.

Uneori simt un gust iute si deranjant cand fumez, ma gandesc ca e fie de la tutun, coroborat si cu faptul ca pipa nu e bine curatata.

Ca tutun folosesc de regula, Amsterdamer cu taietura media sau mica. Nu am vazut comentarii pe forum despre acest tutun, ce imi puteti spune despre el? Am incercat si Amphora, Clan, Captain Black.
Ca metoda de umplere, foloseam futacul, pana sa gasesc acest forum. Acum am inceput sa experiementez metoda Frank si, chiar daca nu imi reuseste perfect, tot se simte o imbunatatire cand fumez pipa.

Tocmai am fumat prima pipa cu cea noua...inca simt un gust iute...tutunul e cam uscat, e pachetul pe sfarsite. Eu mai pun cateodata o feliutza de mar in pachet pentru umidificare.

Pipa noua o voi forma, deci, cu Amsterdamer.

V-as ruga sa-mi dati ceva sfaturi...cum s-o curat, cum sa folosesc futacul, periile, etc.

Ganduri bune.

sfaturi pentru incepatori salutare tuturor.in primul rand trebuie spun reusit mare incercat

12.7KB


pus acum 16 ani
   
Florian
-

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 9
Asta e cea noua.

sfaturi pentru incepatori asta cea noua.

12.9KB

Modificat de Stefan (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
sorin
****

Din: Ravenna, Italia
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 408
bine ai venit, Florian...amsterdamer nu imi amintesc sa fi fumat....gustul iute poate fi datorita mecanicii gresite a pipatei, ori ca pipa nu e bine curatata, ori ca face mult condens ori ca pipa e de calitate nu tocmai impecabila, ori tabacul e de calitate proasta sau incorect consevat...nu reusesc sa imi dau seama de ce, pentru ca alte detalii nu ai dat, dar imbunatatind modul de a fuma, conservarea optimala a tabacului, curatatul pipei in mod corect si o odihnire a pipei intre o pipata si alta va produce in mod precis o ameliorare a pipatei...saluturi italice...

Modificat de sorin (acum 16 ani)


_______________________________________
Canzoni e fumo ed allegria,
μo ti ringrazio sconosciuta compagnia,
non so nemmeno chi θ stato a darmi un fior,
ma so che sento piω caldo il mio cuor...

pus acum 16 ani
   
sorin
****

Din: Ravenna, Italia
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 408
De unde esti de loc? daca doresti sa te prezinti....

_______________________________________
Canzoni e fumo ed allegria,
μo ti ringrazio sconosciuta compagnia,
non so nemmeno chi θ stato a darmi un fior,
ma so che sento piω caldo il mio cuor...

pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Bun venit si fumuri reci!
1) Nu fuma aceeasi pipa decat dupa 1-2 zile de repaos
2) Curata pipa pe canalul de fum din mustiuc cu perii de pipa si alcool sau spray de curatat pipa
3) Nu indesa tutunul prea tare in pipa (sa simti cand tragi din pipa aceeasi rezistenta ca atunci cand bei suc cu paiul adica f putina)
4) Incearca alt tutun mai proaspat, e posibil ca prelucrarea lui sa fie defectuoasa sau umiditatea prea mica
5) Nu pune mar sau morcov in tutun, acele sucuri pot duce la oxidarea tutunului sau mucegairea lui. Poti folosi o laveta de vase (ne folosita in prealabil) umezita cu apa plata sau distilata....sau de robinet
6) Citeste la "Tehnici de fumat pipa" si celelalte postari ale membrilor si ia forumul "la mana" pt a citi si alte topicuri folositoare, inclusiv review-uri la tutun. La "diverse" te poti prezenta si poti citi despre ceilalti membrii ai forumului. Inca odata:"Bine ai venit printre noi!"


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Dupa ce rezolvi problemele de mai sus , poti incerca si o pipa mai buna. COnteaza inclusiv daca e lacuita .....e posibil s ate usture si de asta. Eu am fost ieri seara la o nunta si am fumat 2 pipe cu tutun ieftin....ceva romat ca sa nu le fac rau celor din jur....aromat dar prost....azi ma ustura limba de nu pot bea decat lapte si apa rece. Succes! Te asteptam in Constanta, noi ne intalnim in fiecare joi de la ora 19:00
stefandinescu arond gmail dot com


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
ignatescuradu
**

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 217
ziua buna,

Florian, prima ta pipa seamana foarte mult cu o pipa ce o am si eu, Mt.Tai, chinezeasca, produsa prin anii 70. acum nu se mai fac, chinezii nu au o traditie in pipele cu tutun, ci doar cu cele de opiu

asa ca sa stii ca e destul de pretioasa, eu am una ce e cam distrusa dar se fumeaza excelent.

radu


pus acum 16 ani
   
Florian
-

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 9
Ma obisnuisem cu pipa cea mica...e si foarte usoara, mustiucul e destul de mic in comparatie cu pipa cea noua, iar forma ei foarte arcuita face sa o tin fara probleme intre dinti.     Pipa cea noua se fumeaza insa mai bine, dar imi e cam incomoda...o sa o cantaresc sa vad ce greutate are si o sa incep sa-mi mai caut o pipa mai buna, dar de data asta cu aceeasi forma arcuita si mai usoara.

In acelasi timp cred ca trebuie sa mai incerc si alte tipuri de tutun, mai bune decat cele pe care le fumez in prezent, respectiv Amsterdmer si, uneori Captain Black, Amphora, Clan...

Voiam sa va mai intreb cate ceva:
- Referitor la filtrul de balsa, cam dupa cate pipari ar trebui schimbat?
- La pipa cea noua am inteles ca trebuie sa se formeze acea turta...Asta inseamna ca in momentul in care o curat in interiorul vetrei cu acea lingurita, nu "racai" peretii interiori ci doar iau cenusa depusa acolo?


Toate bune.

P.S. Ma logez foarte greu, dupa foarte multe incercari. Care sa fie cauza?


pus acum 16 ani
   
CommaWht
**

Din: Iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 239
eu personal .. in vatra nu prea curat pipa decat daca observ ca s-a depus prea multa turta, lingurita o folosesc doar pe post de reamer de altfel, adik sa subtiez turta, dupa ce termin pipa, cu futacul (sarma) amestec in bol usor fara sa racai peretii ... prea tare ... cat sa amestec cenusa cu eventualele resturi de tutun nears, apoi pun un servetel pe buza pun degetul (cateodata fac asta si fara servetel :P ) agit bine pipa sa se depuna cenusa pe toata suprafata vetrei, apoi rastorn cenusa. cansd se raceste desfac pipa si curat mustiucul cu periilede curatat (cateodata uit si o las mai mult dar nu imi pare bine , caci se usuca tot inuntru si trebuie sa folosesc peria imbibata in alcool lucru care oricum il fac odata la 2 saptamani si chiar mai des daca ma plictisesc. grosimea ideala ar fi a turtei de 2 mm asa am gasit peste tot ... canm greu de estimat .. asa ca la ochiometru pt mine :P daca mi se pare ca s-a depus prea mult incep sa o racai cu "lingurita" usurel fara sa scot bucati mari, caci am reusit odata ca din 3 miscari sa scot toata turta pana la stratul de carbon initial (dar fiin o pipa adsorba ... ckine stie ce era stratul ala initial ... ca nu a facut turta prea buna aderenta pe el)

filtrele de balsa .. nu am avut prea multa experienta cu ele .. dar in general il scot imediat ce s-a racit pipa si il las sa se usuce le refoloseam pana cand mi se prea ca s-au imputit ... care sei ntampla mai repede sau mai incet functie de diversi factori inclusiv daca nu cumva am uitat s il scot )

cat despre logari ... incearca sa verifici daca browserul tau are cookies enabled


pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Comma a punctat foarte bine. Eu am renuntat la filtre si pun inlocuitori in pipa ()cilindru de plastic de dimensiunile filtrului cu orificiu pe centru), daca folosesc Balsa, las filtrul sa se usuce iar cand e foarte jegos, il arunc. Le poti lasa la uscat de multe ori. Poti chiar incerca sa le speli, sa le inmoi in apa ca sa iasa si gudronul, nu doar apa. Mult suces si asteptam sa ne scrii despre ce ai mai fumat si despre cum ai fumat. Salutari de la Constanta!

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
Florian
-

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 9
Multzam pentru sfaturi...

Radu, ai avut dreptate in ceea ce priveste pipa cea mica. La o privire (foarte) atenta am vazut ca scrie pe ea Mt Tai.

De cateva zile am renuntat la filtru, deoarece am avut senzatia ca induce un gust neplacut in pipa, datorita folosirii repetate. Si cum nu am avut decat un filtru (cel care era deja in pipa cand am cumparat-o), si nici nu am avut timp sa merg sa cumpar altul, am renuntat la el. L-am curatat si l-am lasat sa se "odihneasca".

Referitor la tutunuri, din pacate nu prea am multe de spus. Fumez Amsterdamer, de regula, dar, de o saptamana am desfacut un pachet de Captain Black Gold. Despre cel din urma nu e nevoie sa spun nimic, voi stiti mai bine ca mine cum este. Am si o cutie de Sunday's Fantasy pe care mi-a dat-o un prieten din Franta si care o are de vreo 2 ani. Deci tutunul nu prea mai e "proapat", e cam uscat. De fapt e uscat de-a binelea, ce tot vorbesc!  =D  E un tutun foarte aromat, care contine doua tipuri de tutun (nu stiu cum sa ma exprim altfel): un tutun inchis la culoare, negru si un tutun mai deschis, maro-auriu. Am fumat (sau am pipat, cum e corect?) intr-o seara, dar nu sunt capabil sa va spun cum era. Oricum nu cred ca e relevant, daca tutunul respectiv nu e in stare buna. Va trebui deci, sa-l umezesc putin. O sa incerc una din metodele pe care le-am vazut aici.

Mai am si o punga de Saint-Claude, nu am fumat niciodata acest tutun.

Undeva in luna octombrie-noiembrie voi primi un colet din Belgia cu ceva tutun (am cerut Amsterdamer si Amphora), niste tije de curat pipa si poate niste filtre. Sunt mult mai ieftine acolo decat aici, din pacate.
Tot cam atunci imi vin niste prieteni din Franta, care imi mai aduc ceva tutun.

Daca cineva care locuieste in apropiere de mine, respectiv Pitesti, doreste sa-i cumpar ceva tutun din Belgia, rog sa-mi spuna pe site si vad ce pot face. Ultima data cand am fost in Blegia, adica luna iulie, tutunul de pipa Amsterdemer si Amphora era 4,40 euro. Captain Black nu am gasit nici Olanda!!! Iar la altele nu ma pricepeam chiar deloc. Nu ca acum as fi mai breaz...In Franta, acelasi tutun costa 6,70 euro, dar chiar si asa tot e mai ieftin ca la noi si poate si mai proaspat. De fapt, ultimele 5 pachete de tutun le-am primit de acolo.

Ganduri bune.

Florian


pus acum 16 ani
   
CommaWht
**

Din: Iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 239
florian dar nu incerca sa te exprimi intr-un anumit fel. exprima-te cum iti vine, si tutunul il descrii din punctul tau de vedere, exprimi o opinie practic nu dai o reteta. eu  am inceput sa diversific complet gama de tutunuri pe care o fumez, caut din recomandarile piparilor experimentati, si incet incet am ajuns sdau de gustul tutunului, pot sa iti recomand sa mai diversifici, daca tutunul e uscat de f mult timp ... nu se prea merita efortul de obicei de a-l reumezi .. la mine cel putin asa a fost, captain black a fost un tutun bun pt mine la inceput , dar nu as mai fuma acum decat sa raman fara altceva si nu la pretul asta care il gasesc la noi  il consider cel putin exagerat 50 55 roni pachetul de captain black in conditiile i ncare un dunhill in italia e 6-7 e

Modificat de CommaWht (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Intr-adevar. Tutunul in Italia, Spania si Belgia e mai ieftin. Poti incerca Davidoff, Sasieni, Peterson, GLPease. Pt reviewuri la tutun, intra pe, da click "by stars", tutunurile de 4 stele sunt cele mai bune si ia-le la rand pe cele de 4 stele cu cele mai multe reviewuri. Poti deasemenea citi review-urile facute de alti pipari si iti poti da seama care ti se potriveste.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
Ciprian
-

Din: Iasi
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 81
Salutari tuturor fumatorilor de pipa. Numele meu este Ciprian, am 30 ani, sunt din Iasi, dar inca nu sunt membru al clubului. Idea de a fuma pipa o am mai demult, insa saptamana trecuta, eram in Mall Vitan- Bucuresti si m-am uitat mai indelung la standul de tutun. Din pacate nu m-am lasat dus de dorinta de a achizitiona atunci o pipa. Dupa ce am citit forumul, m-am apucat sa caut in Iasi un magazin de specialitate. Stiam de existenta lor asa ca am luat Mall-urile la rand. Numai in unul singur, am gasit mai mult de o pipa, asa ca am ales dupa forma o Adsorba Bruyere Extra (are si un numar 217). Era singura care m-a atras. Restul  erau de lemn de cires, sau nu imi placea forma lor. Tutun era de mai multe feluri. Insa fiind ca nu le cunosc inca, am ales un Mac Baren Scotish Blend - Mixture. Acum ma lupt cu tehnicile de aprindere (se stinge foarte des) si caut variante de a pufai fara sa ambalez pipa. Avantajul meu e ca m-am lasat de fumat acum 2 ani si ceva, asa incat nu mai am obiceiul de a trage in piept. Acest tutun este in panglici mari, iar cand il aprind, se aprinde 1-2 din ele, se ard si apoi se sting. Cum se umple o pipa cu astfel de tutun? Mi-am luat si restul de accesorii: futac, perii, solutie de curatat, cristale pt absortie /racire, filtre balsa. Dupa alte incercari mai revin cu impresii. Pana una alta astept sugestii. Imi doresc sa cunosc si ceilalti membri ai clubului din Iasi de la care sa aflu despre tainele fumatului de pipa.

sfaturi pentru incepatori salutari tuturor pipa. numele meu este ciprian, ani, sunt din iasi, dar

30.1KB


pus acum 16 ani
   
costintudor
***

Din: constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 304
Salut ,bine ai venit printre noi.Cred ca pentru un incepator ai ales bine si pipa si tutunul.Cred ca problemele cu stinsul pipei tin de tehnica de umplere a bolului ,incearca sa faramitezi tutunul intre degete ca sa il faci cat mai subtire ,lasa-l putin sa se usuce inainte de a-l baga in pipa si nu-l presa decat foarte putin.Ptr sfaturi mai detaliate vezi ca sunt pe forum o sumedenie de sugestii.Asa ca incearca ,nimeni nu a inceput usor !

pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Adsorba sunt pipe bune pt inceput. Filtrul de balsa e deasemenea o alegere buna. Eu nu mai fumez cu filtru acum dar pt a opri umezeala din tutun este bun. Critle am folosit la un moment dat. Nu stiu ce s azic despre ele....Scottish Blend este deasemenea o alegere inteleapta. Scoate tutunul din plic (2-3grame), freacal in palme si apoi pe o hartie incepi sa il desfaci in firisoare (sunt lipite intre ele din cauza presarii tutunului in procesul de productie (flake ready rubbed). Apoi presara tutun in pipa pana se umple. Nu apasa ci doar loveste cu degetul peretii extriori ai pipei t ca el sa se indese singur. Astfel ramane aer intre firele de tutun si se fumeaza mai bine. Ai grija ca tutunul sa nu fie prea umed. LA sfarsit ia tutun intre 3 degete si apasa-l ca sa formeze un "dop" in pipa. Va trebui ca al sfarsit, cand tragi aer din pipa sa simti o mica diferenta fata de momentul cand pipa era goala. Ca si cum ai bea suc cu paiul. Ai grija sa lasi pipa sa se raceasca si apoi sa o cureti bine, altfel la fumatul urmator va fi iute. Nu uita sa nu fumezi de doua ori in aceeasi zi o pipa pt ca se incinge si nu are timp sa evapore uleiurile din pereti. Nu curata pipa decat in mustiuc, ata partea de vulcanita (plastic negru) cat si cea de lemn. Nu curata vatra. Pe peretii interiori trebuie sa se formeze un strat de cenusa amestecata cu uleiur care va face pipa sa fumeze mai rece si cu gust neutru. Aceasta s enumeste turta sau cake in engleza.  Astept sa ma anunti cum merge treaba dupa noua metoda de umplut (firicelel mici vor cadea pe hartie si vor fi ultimele incarcate in pipa. Astefl vor forma un capac de scrum fin care protejeaza jarul din pipa. Nu apasa decat usor tutunul in tim,p ce fumezi si nu scoate scrumul din pipa decat la sfarsit cand pui degetul mare pe gura pipei si o agiti ca sa se lipeasca scrumul fin pe pereti si sa formeze turta).
Succes!


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
Ciprian
-

Din: Iasi
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 81
Salutari din Iasi,
AM gasit niste filmulete care cred ca pot ajuta orice incepator in ale fumatului de pipa:














Modificat de Ciprian (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
costintudor
***

Din: constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 304
Nu prea am inteles ce spunea flacaul dar milie-ul de pe masa m-a dat gata cred ca nici bunica nu mai tine chestia asta pe masa

pus acum 16 ani
   
Bad smoker
-

Din: Marginea SV
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3
Buna, sunt un fumator incepator si as vrea sa va intreb cum sa fac sa nu mi se mai stinga pipa atat de repede. Din ce am citit pe aici trebuie sa fumezi destul de rar dar eu daca nu trag odata la 3-4 secunde mi se stinge !

pus acum 16 ani
   
costintudor
***

Din: constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 304
Citeste pe forum despre metodele de umplere a pipei

pus acum 16 ani
   
Corneliu
-

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 6
Bun gasit, voi toti!

Sint membru de azi si pipas de ieri!...
De fapt, nici nu stiu sigur: sint incepator sau nu?

Ieri am regasit fumatul de pipa. Cu peste zece ani in urma am fumat pipa vreme de vreun an-doi, dovedindu-se doar un intermezzo la fumatul de tigarete. Pentru abandonarea bunului obicei de a pipa dau vina, ca si atunci, pe lipsa rabdarii si a timpului pe care le cerea aceasta indeletnicire. Or, ca bun student, am ales comoditatea: griji mai putine in detrimentul placerii!...
In fine, ieri mi-am revenit. Mi-am "tocmit" o Stanwell (Vario) /Danske Club (123 lei, bun pret!), tabac Stanwell (Guarana), accesorii (cine mai stie pe unde or fi cele vechi) si, dupa indelungi si meticuloase preparative am simtit... o unda de fericire. 

Stiti ceva? E ca mersul pe bicicleta! Nu se uita complet!
E drept ca atunci o luasem metodic. Nici vorba de atita informatie pe internet in anii aia, dar cine imi adusese pipele dintr-un magazin din Budapesta, mi-a adus si o cartulie extrem de utila pentru un incepator (oarece istoric, tipuri de pipe si tutunuri, sfaturi, cite si mai cite). Bonus! Din pacate, nu stiu de asemenea gesturi prin magazinele de la noi. Nici contra cost nu am vazut.
Drept pentru care m-am bucurat sa va aflu.

Bun gasit, deci!

Modificat de Corneliu (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404
Bine ai venit printre noi, Corneliu.
Eu zic ca nu mai esti incepator de mult, mai ales daca spui ca nu ti-ai uitat vechea indemanare. Mi-a placut povestea ta. Seamana mult cu a mea, cu deosebirea ca eu m-am lasat de pipa cand am fost luat la oaste.


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Saluatre Corneliu si bun venit printre noi. Nu uita sa iti completezi la profil si orasul din care esti. Buna alegere la tutun. Guarana e preferatul meu din ce se gaseste acum pe piata iar Danske Club sunt cea mai buna facaere din acest an in Romania. Cel mai bun pret pt o pipa excelenta. Eu am un Danske si nu l-as da nici in ruptul capului. Referitor la tehnica , nu te grabi, ia-o usurel si vei vedea...
    Se spune ca cel care are o pipa este fumator de pipa iar cel care are doua este deja colectionar CAm asa e . Incepi apoi sa casuti alte si alte pipe. Succes!
    Bine ai revenit Dalles.


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
Corneliu
-

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 6
Multam de buna primire!
S-ar zice ca de azi sint colectionar, daca ma iau dupa spusele lui Stefan.
Ce-i drept, e o pipa ieftina, 70 lei, dar am luat-o ca s-o odihnesc pe prima. Totusi, e briar, e Made in Italy, are stantat pe ea "Capitol/BRUYERE", cu filtru din balsa. Presupun ca pretul mic se datoreaza fabricarii la masina si nu manual.
Oricum, ideea era sa am ACUM mai mult de una (nu le socot pe cele doua vechi, din cires, cu "filtru" metalic, care odihnesc cine mai stie pe unde). N-o sa ma grabesc cu achizitionarea doar de dragul numarului. La urma urmei, chiar a cumpara o pipa e o bucurie si un gest de suflet. A se face cu temei!


pus acum 16 ani
   
Corneliu
-

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 6
Inca ceva: am facut si un prozelit!
Eh, vorba vine, pentru ca si el pipase, cu vreo 30 de ani in urma (!), cind era tinerel. Dar bagind orice si oricum in cupa, fara sa-i pese si fara sa stie ca ar fi trebuit sa-i pese. Deci nu se pune. Vorba lui, "baaa, da' n-am stiut ca-i asa sofisticata treaba..." (se intelege ca i-am impuiat capul).
E vazut in comunitate ca un om destul de simplu.
Dar cit de simplu poate fi un om care mai sculpteaza si picteaza (ma rog, nu conteaza cum)?... Cu aceleasi miini cu care a boxat in tinerete (fratilor, e nemultumit -eu i-am zis sa fie onorat- ca a terminat in picioare meciul cu Simion Cutov, pentru selectia in lotul olimpic de atunci; zice: "daca nu l-am doborit, macar sa ma fi doborit el pe mine".
Sau cit de simplu poate fi un om care alege sa fumeze pipa? (hai, ca ma gidil si pe mine la orgoliu...)
Mie mi-e prieten si ma bucur ca i-am impuiat capul!
Mi-a dat banii necesari si, de azi, e fericitul posesor al unei excelente Danske/Stanwell curbata (foaaarte curbata, dupa cum a vrut) si a tot ce ii e de trebuinta pentru inceput.
El inca nici nu stie.
Deseara incep sa bag stiinta in el.


pus acum 16 ani
   
capone
-

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 37
Salut! Am 20 de ani ji sunt student in Bucurejti, acum cateva zile i-am luat tatalui meu o pipa cadou de ziua lui ji aja mi-am dat seama ca am o pasiune pt pipe. Deci ieri am plekt in magazinul din Calea Victoriei (de care am aflat de la voi) ji avand un buget destul de redus (adica de student) mi-am achizitionat un Savinelli Capitol 644. Acum m-am apucat de citit forumurile ji am de gand sa reujesc sa ii fac turta de care tot vorbiti. Ca tutun am un Stanwell Melange, cu un gust ji mai ales un miros pronuntat de caramel. Simt ji eu putina usturime, dar o sa ma apuc de curatat pipa imediat ce se racejte. nu am spray de curatare... pot folosi zeama de lamaie?!

_______________________________________
"To be rich is glorious!!!"

pus acum 16 ani
   
sorin
****

Din: Ravenna, Italia
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 408
de recomandat sunt metodele traditionale, incearca cu servetzel si perii mai intai...bine ai venit printre noi....

_______________________________________
Canzoni e fumo ed allegria,
μo ti ringrazio sconosciuta compagnia,
non so nemmeno chi θ stato a darmi un fior,
ma so che sento piω caldo il mio cuor...

pus acum 16 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404
Hai noroc bai capone. Bine-ai venit si tu.
Ce ortografie bengoasa ai, smechere. Asa scrii tu trendi sau ai avut un prof machitor la gramatica? Nu uita ca felul in care scrii formeaza imaginea ta pe forum.
Sa nu dai cu zeama de lamaie in pipa. O sa iasa fumul acru si o sa trebuiasca sa pui si zahar.


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 16 ani
   
capone
-

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 37
  hi hi hi!!! profi beti am mai avut  , dar crede-ma k nu vreau sa par trendy, nu fac parte din acea categorie de tineri cazuti in cap, este doar o placere a mea sa pun "j" in los de "s", iar lumea o poate accepta sau nu, dar eu tot imi voi satisface placerea!        ji am grejit, nu ma ustura putin, m-am spalat acum pe dinti ji nu mai pot...

_______________________________________
"To be rich is glorious!!!"

pus acum 16 ani
   
sorin
****

Din: Ravenna, Italia
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 408
io credeam ca vrei sa iti jatijfaci placerea fumand, nu jfidand, dar ma rog je vede ca am grejit...juccej..

_______________________________________
Canzoni e fumo ed allegria,
μo ti ringrazio sconosciuta compagnia,
non so nemmeno chi θ stato a darmi un fior,
ma so che sento piω caldo il mio cuor...

pus acum 16 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404

capone a scris:

...ji am grejit, nu ma ustura putin, m-am spalat acum pe dinti ji nu mai pot...

Uite asa invata omul, din greseli. De acum stii ca nu trebuie sa mai folosesti picanterii imediat dupa ce ai usturimi. Indicat in aceasta situatie e ca in urmatoarele ore sa bei incet (cu inghitituri mici, ca la cafea) vreo 2-3 cani de lapte caldut.


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 16 ani
   
sorin
****

Din: Ravenna, Italia
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 408
eu propun ori sa facem alta limba, ori sa schimbam urmatoarele litere:
A cu M, B cu X, c cu s, d cu l e cu y etc...sa vedem ce iasa...


_______________________________________
Canzoni e fumo ed allegria,
μo ti ringrazio sconosciuta compagnia,
non so nemmeno chi θ stato a darmi un fior,
ma so che sento piω caldo il mio cuor...

pus acum 16 ani
   
alexghiata
-

Din: Natal Pitesti/Actual Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 9
Seara buna!

Eu sunt intr-o incurcatura destul de serioasa asa ca apelez la experienta Domniilor Voastre pentru a ma sfatui ce este de facut.

Se pare ca din exces de zel in exercitiile mele cu pipa am reusit performanta de a-mi praji papilele gustative destul de serios.Acum nu mai simt gustul lucrurilor decat cu radacina limbii.Am fost destul de socat astazi cand am luat o gura de vin si...nimic.Abia dupa ce l-am inghitit am reusit sa-mi dau seama ca era dulce acrisor.Sa fie asta o problema permanenta?Exista vreun fel de tratament ca sa mai pot gusta si eu din placerile vietii?Va multumesc anticipat.


Respectele mele,

Alex.


pus acum 16 ani
   
sorin
****

Din: Ravenna, Italia
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 408
ei draga prietene, prin asta am trecut toti...papilele ti s-au ars definitiv, imi pare rau...nu o sa mai poti gusta mare lucru de acum inainte, poate un transplant de limba te mai poate ajuta...glumesc desigur, e o problema efemera, incearca sa obtii o mecanica corecta a fumarii ( 2-3 guri de fum pe minut, dupa experienta proprie ), o metoda valabila de incarcare a pipei si folosirea unei pipe de calitate...nu in ultimul rand, nu exagera cu numarul de pipate pe zi, si o sa vezi ca problemele legate de papilele gustative se vor ameliora...multe salutari, Alex...

_______________________________________
Canzoni e fumo ed allegria,
μo ti ringrazio sconosciuta compagnia,
non so nemmeno chi θ stato a darmi un fior,
ma so che sento piω caldo il mio cuor...

pus acum 16 ani
   
alexghiata
-

Din: Natal Pitesti/Actual Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 9
M-ai cam speriat Sorin.Cand am citit primul rand mai aveam putin si cadeam de pe scaun.Cred ca problema pipelor de slaba calitate iese din discutie,fumez cu Savinelli Pisa si Stanwell Hans Christian Andersen,pipe despre care am citit lucruri bune.Nu fumez excesiv..cam doua maxim trei pipe pe zi.Ce-i drept seara am obiceiul sa fumez doua una dupa alta - asta ar putea fi o cauza.Tutunul am incercat sa-l impachetez cu metoda *3 dar niciodata nu l-am indesat foarte tare.Poate fi oare o cauza faptul ca tutunul este foarte "afanat" inauntru(chiar nu am gasit alt cuvant care sa se potriveasca)?Una din cele mai probabile cauze cred ca este faptul ca nu las pipa sa se odihneasca...trag destul de des din ea pentru ca altfel imi lasa impresia ca se stinge.Cand se incinge prea tare fac eu ce fac si cu greu mi se dezlipeste de mana cate 10-15 minute,doar in cazurile extreme in care e atat de fierbinte incat nu am de ales.Cred ca am nevoie de un "profesor" pentru a deslusi tainele acestui minunat stil de a fuma.Am observat ca s-ar gasi cativa pe aici prin Bucuresti,dar oare ar fi dispusi sa initieze in aceasta arta pe un "ucenic" ca si mine?

pus acum 16 ani
   
capone
-

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 37
sorin nu e vorba de "s", e vorba de "sh" (dar nu jtiu sa pun diacritice) . cred ji sper ca scopul meu aici nu este sa sfidez lumea, ci sa impartajesc cu voi pasiunea noastra comuna!  . Dalles multumesc frumos pentru sfatul cu laptele! 

_______________________________________
"To be rich is glorious!!!"

pus acum 16 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404

capone a scris:

...cred ji sper ca scopul meu aici nu este sa sfidez lumea, ci sa impartajesc cu voi pasiunea noastra comuna!

Capone, daca e asa cum spui mai sus, atunci esti OK. Ne-ai facut tu prima impresie cam discutabila (ca sa folosesc un eufemism), dar daca zici ca ne ajuti sa pastram si in continuare tonul actual de respect reciproc intre toti membrii forumului atunci eu sunt de parere ca nu mai are asa mare importanta faptul ca insisti sa scrii cu j. O vorba din batrani spune ca nu haina il face pe om, ci atitudinea.
Cum mai stai cu usturimea? Ai aplicat oblojeala cu lapte sau a trecut de la sine?


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 16 ani
   
Corneliu
-

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 6
Capone, in primul rind, bun venit in tagma!

Hai sa-ti zic ceva... sperind sa nu-mi iei in nume de rau.

Dincolo de celelalte placeri ale tale in afara fumatului de pipa (si pe care poti sa ti le satisfaci oriunde nu deranjezi), aici avem un regulament. Ia de citeste punctul 10, daca ti-a scapat cind te-ai inscris pe forum. Ai sa intelegi ca nu are nimeni nimic cu tine, doar ca toti am acceptat niste reguli ale comunitatii.

Fumatul de pipa e o chestie cu stil si daca-l ai, cum vreau sa cred, manifesta-l in toate, inclusiv in exprimare. Ai 20 de ani, adica de 2 ani esti cetatean cu drepturi depline. Fa-ti un serviciu (si noua, tuturor) si ia-te in serios. Grow up! Copilarelile de limbaj tin de adolescentul pe care l-ai lasat deja in urma atunci cind ai hotarit sa devii barbat. So behave like one.

Si inca ceva: Capone fuma trabuc, niciodata pipa.

Bafta in sesiune!


pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Salutare si bun venit lui Capone. Incearca totusi sa scrii cu "s" inloc de "j". Personalitatea mesajelor se cunoaste dupa continut nu dupa forma.
  Nu va speriati cu usturimile. Curatati bine pipele cu perii usor imbibate in alcool sau pipe spray, fumati lent si lasati pipele sa se odihneasca 1-2 zile.
  Regulamentul forumului este pus acolo pt a evita anarhia. Fiti siguri ca nu s evor lua masuri asupra celor care gresesc si posteaza un mesaj de mai multe ori sau care fac alte greseli de acest gen. Vor fi banati doar userii care intra si fac reclama la orice altceva inafara de pipe, tutun, trabucuri si accesorii de fumat. Scopul forumului este sa informeze  fumatorii de pipa asac ca "enjoy your time ".
    Un ultim sfat. Nu fumati pe "uscat" beti macar apa plata in timpul fumatului daca n u ceai. Nu beti dupa ce fumati bauturi acidulate sau nu incercati sa va spalati pe dinti, sa mestecati guma mentolata sau sa mancati bomboane mentolate. Acizii si mentolul nu fac decat sa irite limba neobisnuita cu fumul de pipa. Puteti mesteca seminte de marar sau cardamon sau nucsoara (nucjoara ) pt a schimba mirosul cavitatii bucale. Succes!


_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
alexghiata
-

Din: Natal Pitesti/Actual Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 9
Thanks for the tips Stefan.Cred ca se va schimba ceva daca inlocuiesc cola de zi de zi cu apa plata.

pus acum 16 ani
   
capone
-

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 37
Imi pare rau daca am ofensat pe cineva cu scrierea mea si imi recunosc greseala de a nu citi punctul 10 din regulament. Nu pot sa nu ma abtin in a spune si eu o mica "rautate": cred ca si engleza sau orice alta limba straina ar trebui exclusa din limbajul nostru, pentru ca exista posibilitatea ca unii dintre noi sa nu inteleaga acea limba si asta nu este corect. Oricum ce este cel mai important e ca decat sa ne preocupe problema legata de scrierea mea mai bine am discuta lucruri constructive. Multumesc pentru urare Corneliu (mi-am pus numele de utilizator "capone" pentru ca sunt pasionat de mafia italiana, nu pentru ca fuma Alphonse Capone pipa  ).

Dalles nu mi-am luat lapte inca, pentru ca mi-a trecut, iar acum am curatat-o bine si sper sa nu ma mai usture.

Bine te-am gasit Stefan! Mi-a placut aia cu nucsoara!!! Uite chiar acum imi fac o pipa si o sa beau si ceva in timp ce fumez sa vad daca e mai bine. Multumesc de sfat! Trebuie sa ma apuc de economisit bani ca as fuma mai mult de o pipa pe zi, dar nu am decat una... 


_______________________________________
"To be rich is glorious!!!"

pus acum 16 ani
   
costintudor
***

Din: constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 304
Salut Capone bine ai venit, problema cu stilul de scris tine de fiecare, dar sunt de acord cu Dalles in ceea ce priveste forumul. In legatura cu pipele daca te-au prins incearca sa faci rost de cel putin 3-4 pipe .Nu e bine sa fortezi o pipa de mai multe ori pe zi risti sa o distrugi destul de repede si nici fumatul cu ea nu va fi o placere

pus acum 16 ani
   
capone
-

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 37
aham... am inteles... ma apuc de strans bani Am o intrebare: in timp ce fumati voi scuturati scrumul care se face in vatra? daca da, cum ca daca lovesc pipa de gura scrumierei nu cade tot scrumul...

Modificat de capone (acum 16 ani)


_______________________________________
"To be rich is glorious!!!"

pus acum 16 ani
   
Giuliano
*

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 110
In afara de cazul in care se stinge dupa jumatate nu o scutur niciodata. Scrumul format deasupra e ca un filtru, un "capac" daca vrei, care inrtetine arderea. Daca se stinge dupa ce am fumat mai mult de jumatate, mai scot din tutun, nu de alta, dar reaprins, scrumul strica gustul tutunului (celputin pentru cateva fumuri bune). Taseaza usor scrumul de deasupra si continua sa fumezi.
In ceea ce priveste datul cu pipa in sccrumiera, asta e crima pentru pipa. Ii poti strica "fata", in afara de cazul in care folosesti o scrumiera pentru pipa (cu dop de pluta in centru).


pus acum 16 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404
Daca nu ai inca scrumiera pentru pipa poti sa-ti faci si singur:

_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 16 ani
   
capone
-

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 37
Giuliano zice ca daca se stinge dupa jumatate, dar a mea daca nu trag la intervale mici de timp se stinge de 10 ori pana ajung la jumatate, cu toate ca pun tutunul in ea dupa metoda 3x...  deci sa inteleg ca trebuie sa tasez srcumul in timp ce fumez, nu sa il scutur nu?

_______________________________________
"To be rich is glorious!!!"

pus acum 16 ani
   
Ciprian
-

Din: Iasi
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 81

capone a scris:

Giuliano zice ca daca se stinge dupa jumatate, dar a mea daca nu trag la intervale mici de timp se stinge de 10 ori pana ajung la jumatate, cu toate ca pun tutunul in ea dupa metoda 3x...  deci sa inteleg ca trebuie sa tasez srcumul in timp ce fumez, nu sa il scutur nu?



Ca sa arda mai usor, eu dupa ce o aprind, trag cateva fumuri si apoi tazez tutunul. Astfel, cel care a ars putin, va forma deasupra un "capac". Apoi aprind iar. Se aprinde foarte usor, uniform. Si nu se va mai stange repede.
Eu de aici m-am inspirat. Nu stiu daca e cel mai "corect" mod de a fuma pipa





pus acum 16 ani
   
capone
-

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 37
Multumesc pentru sfaturi baieti! Asta seara am reusit sa nu mi se mai stinga asa de des si fara sa scot scrumul din ea pe parcurs ce fumam! 

Dalles super tare ideea cu scrumiera! Am sa imi fac si eu una cat de curand! 


_______________________________________
"To be rich is glorious!!!"

pus acum 16 ani
   
Bad smoker
-

Din: Marginea SV
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3
Stiu ca pare o intrebare tampita dar cand stii ca ai terminat de fumat ? Cand stii ca nu mai trebuie sa o aprinzi inca o data ? Ah si inca o chestie, cat de des trebuie sa imi curat pipa ? Multumesc

pus acum 16 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404
Ai cel putin doua semne care-ti spun ca ai terminat tutunul. Unul ar fi ca ajungi cu futacul la fundul vetrei cand tasezi scrumul, si pipa nu se mai aprinde. Altul ar fi ca, uneori, gustul pipei se schimba in rau catre sfarsit, cand jarul aprinde tutunul umed de la fund. Atunci e semn ca trebuie sa te opresti.
Pipa se curata dupa fiecare fumat. Dar numai dupa cel putin 30 de minute, ca sa aiba timp sa se raceasca.


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 16 ani
   
costintudor
***

Din: constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 304
Eu imi curat pipa ,de obicei, inainte sa fumez din ea .Dupa ce fumez pipa doar scutur scrumul.

pus acum 16 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404
Eu sunt de parere ca macar canalul de fum ar trebui uscat cu o perie de curatat din bumbac. Altfel, zemurile ramase acolo dupa fumat rancezesc si strica pipa.

_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 16 ani
   
capone
-

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 37
Eu m-am indragostit de pipa mea!!!   

_______________________________________
"To be rich is glorious!!!"

pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
E f important sa iti cureti pipoa. Eu folosesc perii si pipe spray.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
costintudor
***

Din: constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 304
Sigur ca Dalles are dreptate cand sugereaza sa cureti pipa dupa ce o fumezi ,mai ales cand fumeaza umed.Intradevar atunci cand lasi pipa umeda si necuratata prinde un miros ranced .Insa cu timpul ca fumatul sa fie ok trebuie alese pipe de calitate si tutunuri bune(ma refer aici la tutunuri care nu sunt aromatizate artificial) care nu fumeaza umed .Tehnica de incarcare,fumatul lent intr-o pipa de calitate sunt solutiile ca astfel de probleme sa nu mai apara.Asa cum am spus prefer sa-mi curat pipele inainte de a fuma ptr ca nu am probleme cu umezeala in pipe dupa fumat dar cred ca mai degraba ptr incepatori e bine ca macar umezeala sa fie indepartata dupa ce se stinge pipa.Si inca un sfat nu incercati sa scoateti stemul din pipa cand aceasta este calda.

pus acum 16 ani
   
capone
-

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 37
spuneti-mi si mie va rog niste tutunuri aromatizate, dar nu artificial.
eu am un Stanwell Melange...


_______________________________________
"To be rich is glorious!!!"

pus acum 16 ani
   
costintudor
***

Din: constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 304
Tutunurile aromatizate artificial sunt cele din gama cherry sau chocolate(inclusiv Sam Gawith cu Chocolate Flake) din cele cu diverse arome de banane,whisky ,rom ,visine,cocos s.am.d.gen Captain Black,1Q,Danske Club sau cele cu vanilie gen Alsbo sau Super Value.E simplu sa recunosti un tutun adevarat- e cel care miroase a tutun nu a fructe sau bauturi alcoolice doar nu va imaginati ca producatorii cumpara cirese si le amesteca cu tutun sau toarna whisky in tutunul pus la macerat!

pus acum 16 ani
   
capone
-

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 37
Merci costin! pipa mea se incinge cam rau cand fumez...nu inteleg de ce... aplic metoda de umplere 3x, dar daca nu trag destul de des, se stinge sau cand trag, trag prea putin fum...   

_______________________________________
"To be rich is glorious!!!"

pus acum 16 ani
   
deceanu
-

Din: Brunn am Gebirge, Austria
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 38
Draga Capone!

Cand nu tragi prea tare poate bagi tutunul prea tare? Sau apesi pe futac prea tare?

Succes,
Christian


pus acum 16 ani
   
costintudor
***

Din: constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 304
Metoda 3x este o metoda "subiectiva" fiecare are o alta perceptie incearca metoda Franck si nu apasa tare la sfarsit .Stanwell Melange e un tutun ok (e si el aromatizat chimic dar nu la modul rudimentar) Am fumat si eu melange ,sfatul meu e sa tii tutunul cat mai afanat in pipa iar cu futacul trebuie sa lucrezi foarte usor iar dupa ce pipa a trecut de jumatate nu-l mai folosesti lasa pipa sa arda singura.Futacul la o pipa il folosesti mai mult la aprindere si la fixatul jarului astfel incat tutunul sa arda uniform pe toata suprafata pipei

pus acum 16 ani
   
Stefan
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1325
Costin stie! Doar el e cel mai tare fumator de pipa din 2007. Ce amai adevarata tehnica de incarcat pipa si de fumat. Sa-l vedeti doar cum descanta el tutunul inainte de a-l baga in pipa.

_______________________________________
"Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo"
… spunea Mark Twain

pus acum 16 ani
   
fenrir
-

Din: Brasov
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2
Salut
Sunt Bogdan din Brasov, am 29 de ani si sunt posesor de pipa din 24 decembrie.
De la 1 ianuarie m-am lasat de fumat (tigari) si le-am inlocuit cu pipa. Nu stiu daca e mai sanatos, desi din cate am citit ..este, dar cu siguranta e mai placut si mai relaxant.
Nu stiam ca sunt atatea lucruri de stiut despre pipa ..uau ..de o saptamana stau pe forum in continuu si pe wikipedia si incerc sa ma pun la punct cu tehnici si limbaj.
O sa va anunt ce pipa am si ce tutun.
Vroiam doar sa va salut


_______________________________________
Love is an act of blood and I'm bleeding

pus acum 16 ani
   
capone
-

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 37
hello!!!!! Si bine ai venit printre noi! 

_______________________________________
"To be rich is glorious!!!"

pus acum 16 ani
   
Giuliano
*

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 110
Bine ai venit si succes in descoperirea placerilor rafinate ale pipei. Situl asta e plin de informatii, iar aici sunt o multime de oameni bucurosi sa te ajute cu sfaturi. Asa ca spor si happy puffing.

pus acum 16 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404
Bine ai venit si felicitari pentru lasatul de tigari.

_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 16 ani
   
subsonique
**

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 241

costintudor a scris:

Eu imi curat pipa ,de obicei, inainte sa fumez din ea .Dupa ce fumez pipa doar scutur scrumul.


Salut

Nu stiu daca este indicata metoda ta...bine, este doar opinia mea, sper sa nu te deranjeze remarca mea...am incercat si eu acest lucru si in momentul cand o curatam, cake-ul s-a desprins pana la limita lemnului lasand o gaura in pojghita vetrei de 2-3 mm...evident fara nici o stricaciune insa a decompactizat stratul de cake...
Eu procedez altfel...dupa ce trag o pipa, o las sa se raceasca cam o ora...apoi o iau la curatat si lustruit cu blandete si gingasie...in felul asta carbonul nu are timp sa se ridigizeze suficient pe interiorul vetrei si prin miscari repetate cu peria de bumbac il si uniformizeaza intr-un mod delicat....
Dar fiecare are "ritualul" sau....nu-i asa ? :)


fenrir a scris:

Salut
Sunt Bogdan din Brasov, am 29 de ani si sunt posesor de pipa din 24 decembrie.
De la 1 ianuarie m-am lasat de fumat (tigari) si le-am inlocuit cu pipa. Nu stiu daca e mai sanatos, desi din cate am citit ..este, dar cu siguranta e mai placut si mai relaxant.
Nu stiam ca sunt atatea lucruri de stiut despre pipa ..uau ..de o saptamana stau pe forum in continuu si pe wikipedia si incerc sa ma pun la punct cu tehnici si limbaj.
O sa va anunt ce pipa am si ce tutun.
Vroiam doar sa va salut


Bun venit Bogdan
Si eu sunt nou pe forum si trebuie sa recunosc ca in fiecare zi aflu cate ceva interesant din mesajele postate aici...
Fum rece!

Modificat de subsonique (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
costintudor
***

Din: constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 304
Ok ,dar nu am vorbit absolut deloc de curatatul vetrei ,nu cred ca am curatat vreodata vatra dupa sau inainte de a fuma.Singurul lucru e sa curat turta cu un reamer daca turta devine prea groasa si pipa incepe sa fumeze umed.Ceea ce curat la o pipa este stemul si canalul pipei ce duce spre vatra, acolo se acumuleaza acel lichid urat mirositor care cu timpul daca nu-l cureti se rancezeste.Repet o pipa buna si un tutun de calitate nu trebuie sa lase umezeala sau in orice caz nesemnificativa si care poate fi inlaturata cu o perie de bumbac chiar si in timp ce fumezi

pus acum 16 ani
   
subsonique
**

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 241
Am inteles...
Eu cand o curat, o curat din toate incheieturile, inclusiv vatra...nu prea imi plac neregularitatile.
Oricum, mersi pentru raspuns.


pus acum 16 ani
   
costintudor
***

Din: constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 304
Singurele pipe la care se curata vatra dupa ce fumezi sunt pipele din spuma de mare ,la acestea nu ai nevoie de turta .Am auzit de la  alti pipari ca isi curata vatra cu un servetel dupa ce fumeaza pentru ca pipa sa nu faca turta prea repede .Nu stiu daca e bine sau rau timpul iti va spune

pus acum 16 ani
   
razvan
-

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 41
am cumparat un tutun amphora full aroma care e taiat f f lung si nu prea stiu ce sa ii fac pt ca dupa metoda frank se trage greu din pipa, dupa metoda incepatorului se stinge des si se reaprinde greu. futacul nu trece bine prin el probabil din cauza ca e lunga frunza... nici la gust nu mi se par cine stie ce. era mai bun captain black. ce sa fac cu asta pt ca nu pot spune ca nu l-as fuma daca as sti cum sa il controlez. totusi imi place gustul dar nu la fel de mult ca la captain black

pus acum 16 ani
   
Dalles
****

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 404
Probabil indesi tutunul prea tare. Indiferent de metoda de umplere, fumatul trebuie sa fie lesnicios.
Daca folosesti metoda Frank, la sfarsit nu mai indesa cu putere surplusul de tutun care ramane deasupra vetrei, ci indeparteaza-l cu grija, fir cu fir, pana scade sub buza pipei. Nu trebuie sa-l indesi deloc. Frank il apasa la sfarsit ca sa-l NIVELEZE, nu ca sa-l indese.
La metoda incepatorului (banuiesc ca e vorba de metoda 3x), la fel. Desi se spune ca prima data trebuie sa apesi tutunul ca o copil plapand, a doua oara ca o femeie delicata si a treia oara ca un barbat feroce, incearca totusi sa nu-l presezi cu prea multa putere. Limiteaza-ti efortul la nivelul "femeie delicata", altfel tutunul se compacteaza tare si face dop. Si uite-asa apare efortul ala cand tragi din pipa...


_______________________________________
.
"I lit a pipe and had a good long smoke, and went on watching. The ferryboat was floating with the current..."
.
     - Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn

pus acum 16 ani
   
razvan
-

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 41
mersi de sfat. voi incerca.

pus acum 16 ani
   
Giuliano
*

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 110
Amphora are un cut mai special, care dupa parerea mea face cam dificila metoda 3x si chiar si Franck pentru cineva fara experienta. Eu am fumat anul trecut peste 20 pachete de Amphora (le-am primit cadou) si am ajuns sa impachetez pipa still... freestyle .

Iau intre degete firele de tutun (cam cate cred eu ca ar trebui sa umple vatra) si le introduc in vatra incercand ca firele lungi de tutun sa stea vertical. Tutunul care da pe dinafara il indes (sau partial il inlatur daca e prea mult) intr-un fel similar metodei franck. E cam greu de descris, pentru ca nu am "teoretizat" niciodata metoda, pur si simplu m-am adaptat cum am crezu ca e mai bine pentru cut-ul mai special al tutunului Amphora. Sper ca te ajuta.


pus acum 16 ani
   
Pagini:  1 2 3 4  

Mergi la