Stefan
Administrator
 Din: Constanta
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 1325
|
|
Iti pun in urmatoarele randuri posturile lui Dalles si ale mele referitoare la subiect.:
"Eu folosesc in prezent doua metode, care difera in functie de tipul de tutun pe care il pun in pipa. La inceput foloseam exclusiv asa numita metoda a Treimii: 1. tutunul se pune in pipa prin cadere libera (fara nici o apasare) pana la umplerea vetrei, apoi se taseaza cu o apasare usoara, pana coboara cam la jumatatea vetrei. 2. se umple din nou vatra cu tutun prin cadere libera, dupa care se apasa tutunul ceva mai ferm, pana coboara la o treime de marginea vetrei. 3. in fine, se umple a treia oara vatra cu tutun, de data asta pana face o mica movilita deasupra pipei, si se apasa ferm, pana coboara imediat sub marginea vetrei.
In prezent, folosesc aceasta metoda pentru tutunurile cu taietura marunta, de tip cube cut. Avantajul acestei metode consta in comoditatea cu care poate efectuata si in faptul ca poate fi aplicata oriunde, chiar si stand in picioare, fara sa faci prea mare deranj in jur. Dezavantajul: daca nu iti dozezi bine forta si tasezi chiar si un pic mai tare straturile de tutun, se diminueaza foarte mult circulatia aerului care trebuie sa alimenteze arderea. In consecinta, pipa se stinge la fiecare minut si transforma un hobby foarte placut intr-o corvoada jenanta. Multi fumatori incepatori de pipa abandoneaza din aceasta cauza.
Celalalt tip de tabac, taiat in panglici, il pun in pipa dupa o metoda descoperita Internet si cunoscuta international sub denumirea de metoda Frank. Aceasta necesita o tehnica un pic mai elaborata si ceva mai multa atentie, altfel risti sa imprastii tutun in toate partile. Fara sa intru in amanunte, trebuie sa subliniez faptul ca prin metoda Frank tutunul se aseaza in pipa fara nicio apasare verticala, ci numai prin comprimarea laterala intre degetele mari, folosite simultan. Teoretic, pare imposibil ca tutunul sa coboare in vatra fara sa fie indesat de sus, dar practic chiar asa se intampla. Principala calitate a acestei metode e aceea ca permite o aliniere verticala a firelor de tutun, ceea ce duce la o imbunatatire considerabila a circulatiei aerului in pipa, chiar si atunci cand tutunul e prea indesat. De cand folosesc metoda Frank am scapat de vechile probleme cu stingerea pipei la fiecare 2 minute (sau chiar mai des ). Acum, chiar daca nu sunt atent si las jarul neintretinut, pipa nu se stinge cu totul ci poate fi “resuscitata†in cateva secunde, fara efort. Dezavantajul acestei metode: ca sa fie deprinsa corect necesita ceva practica. In plus, ai neaparat nevoie de o masa, o etajera sau orice suport pe care sa asezi punga cu tutun, pentru ca trebuie sa tii pipa cu ambele maini.
Stefan: Intr-adevar metoda X3 este cea mai usor de invatat iar metoda Franke este ceva unic. Se spune ca lui Franke i-au trebuit 5 ani de incercari pana a dezvoltat aceasta metoda. Scopul ei este de a fuma o durata de timp cat mai lunga in caoncursuri. Mai exista si metoda "air pocket" acre este defapt un "Franke" fara umplerea gravitationala a pipei inainte de a ntroduce "dopul" de tutun format intre 3 degete si apasat de pe laterala cu degetele mari. Pentru cei care vor un filmulet cu metoda "Franke", trimiteti e-mail la E-mai"
Succes!
_______________________________________ "Daca in rai nu se fumeaza (pipa si) trabuc, eu nu intru acolo" … spunea Mark Twain
|
|